Търсене
Критерий за търсене: Намерени са 536 резултата.
Етикет: Изложби Подредба по 
През 2013 г. Художествената галерия в Добрич отбелязва половин вековна дейност. На тази годишнина е посветена изложбата от фонда, подредена в две зали, имаща за цел да представи неконвенционални за времето, в което са създадени, творби. Това са работи от хартия от изложбите „Хартията“, които галерията организира в продължение на повече от едно десетилетие, както и дигитални принтове върху платно - от дарението на известния български художник Александър Стефанов, носител на голямата награда „Златен медал“ на Международната изложба - конкурс за силикатен дизайн във Валенсия и на наградата на СБХ за 1990 г.
...

Продължава
Етикети: Изложби Събития
Изложбата „Масичке, дай да ям!“, която ще бъде открита на 20-ти юни от 18:00 ч. в галерията на Чешки център ( ул. „Раковски“ 100), отразява специфичната атмосфера на чешките приказки, привличащи вниманието на публиката от цял свят. Подборът е дело на Михаел Вашку, куратор и дизайнер от Czechdesign (неправителствена организация, създадена през 2003 г. с цел насърчаване и популяризиране на чешкия дизайн).
Пътуващата изложба на съвременен чешки дизайн е включена в програмата на петото поред издание на международния фестивал за дизайн и визуална култура „Sofia Design Week“ (21 – 30.6.2013).
„Чешките приказки са високо ценени, заради своята специфична проникновеност и оригиналност....

Продължава
Етикети: Изложби Събития
В „Арт Муза“ (ул. „11 август“ 23) е подредена изложба на учениците на ателие - галерията. Около 30 деца и 7 пораснали художници показват свои картини и рисунки, сътворени от началото на 2013 г.  С всяка следваща изложба малките и големи творци боравят все по-умело с богатите възможности на класическото и модерно изкуство.
В изложбата участват: Васил Кючуков, Весела Спасова, Вероник Бостанджиян, Ивон Кючукова, Карина Андонова, Красимира, Милена Цакова, Михаил и Петя Цанкови, Полина  Стефанова, Савина Николаева, Симон и Давид, Симона Томова, Таниел Гюлиян, Юлина и др.
...

Продължава
Етикети: Изложби Събития
На 1-ви юни в София започва третото издание на фестивала за градско изкуство „Urban Creatures“.
Тази година събитието ще продължи цели тридесет дни, a не обичайните два, като включва в себе си три основни проекта.
„Urban Creatures“ е фестивал, който се фокусира върху градското изкуство (urban art) и огромното въздействие, което то има върху средата, в която живеем и хората, които я обитават. Идеята на организаторите е да използват изкуството като инструмент за реализация на промяната, от която всички имаме нужда....

Продължава
Етикети: Изложби Събития
Чешкият център в София съвместно с Община Велико Търново и Регионалната библиотека „П. Р. Славейков“ организират „Включи се в мисията“ - отбелязване на 1150-та годишнина от Великоморавската мисия на Кирил и Методий.
...

Продължава
На 21-ви май от 18:00 ч. в галерия „Арте“ (ул. „Г.С. Раковски“ 183 А) ще бъде представена изложбата „Баскервилското куче“ на Явор Гюзелев. Авторът е носител на редица награди, а през 2004 г. получава сребърен медал от асоциацията на илюстраторите в Ню Йорк. Негови творби са показвани в Германия, САЩ, Чехия Австрия, Франция и др. Гюзелев е илюстрирал книгите „Алиса в страната на чудесата“ и „Алиса в огледалния свят“ от Луис Карол, „Пинокио“ на Карло Колоди, „Дама пика“ от А.С.Пушкин, „Оливер Туист“ на Чарлз Дикенс; приказки от братя Грим, Оскар Уайлд, Джон Ръскин, митологичните истории за „Артур и Екскалибур“, „Орфей и Евридика“ и много други. Канадското издание на „Алиса в страната на чудесата“ е наградено със сребърен медал на Американското общество на илюстраторите и получава голямата награда за оформление на корица на Американския институт за графично изкуство.
...

Продължава
Етикети: Изложби Събития
„Настоящата изложба на Стоян Сотиров е посветена на 110-годишнината от рождението му. Идеята е да се покажат малко известни и напълно неизвестни работи на художника. Творецът е познат преди всичко със своите голямоформатни и често пъти политически силно ангажирани творби.  В неговото творчество има една продължителна пауза (приблизително межу 1940-1960-та година), в която той не показва, а и не работи толкова интензивно в областта на живописта. Освен запълването на този малко познат период от живота на художника, експозицията показва и неизвестни камерни произведения - рисунки и живопис, които представят продукцията на автора като многопосочен, пълнокръвен, притежаващ всички възможни измерения  и колебания творчески път“, споделя Борис Данаилов, куратор на изложбата.
...

Продължава
Етикети: Изложби Събития
На 15-ти май от 19:00 ч. в „Тауърс Галери“ ще бъде открита петата изложба от „Събудете стените си!“. Жанровият микс от живопис, графика, скулптора и инсталация е обединен от общата тема „Космос“.
Авторите, които ще вземат участие в събитието, са Момчил Колчев, Георги Венков, Тони Кондев, Ралица Бурова, Божидар Димитров, Сирма Сиромахова, Аксения Аксентиева, Маргарита Петрова, Ангел Петков, Дамян Бумбалов, Станислав Ганев, Николай Даракчиев - Николеп, Петър Янчев, Григор Велев, Николай Колев- Енчев.
Гвоздеят на вечерта ще бъде Маг Андреас от трупа Fire Soul....

Продължава
Етикети: Изложби Събития
В изложбата участват: Анна Машченко, Апостол Апостолов,  Вероник Бостанджиян, Йорданка Нешева, Любомир и Георги Коларови, Кирил Негревски, Мариана Кънева, Милена Цакова, Савина Николаева, Светослав Чернев, Станка Атанасова, Юлияна Текова и др.
Представят се благотворително в полза на Социален и младежки център „Св. Константин” три висококачествени принта на Густав Климт, един от които е „Целувката”, керамика и картини на възпитаниците на центъра.
...

Продължава
Етикети: Изложби Събития
На 17-ти април от 19:00 ч. галерията на Арт Рентал ще се превърне в бохемски квартал от Париж. Четвъртото издание на проекта „Събудете стените си!“ ще покаже интерпретациите на наши български художници по произведения на световно известни автори. Творците, включили се в четвъртото издание на проекта, са Георги Янчев - Графа, Пламен Господинов, Любомир Кацаров, Иван Русев, Веселин Вакрилов, Стоян Павлов, Силвия Павлова, Аменун Женева, Илиана Иванова, Симеон Халачев, Петър Чиновски, Симеон Кръстев, Александър Константинов.
Специалната изненада на вечерта ще бъде коктейла от френски шансони, поднесени от трио Ginger Groove. Триото се сформира преди година и успява да привлече многобройни фенове на акустичната музика. Комбинацията от суинг, акустичен поп и модерна боса нова се превръща в запазена марка на групата....

Продължава
Изложбата за медийни изкуства PARABOLE представя в няколко изложби в България, както и с виртуална изложба на платформата ArtUP!, общо 15 художника от България, Гърция и Турция с техни избрани творби.
...

Продължава
Етикети: Изложби Събития
Чешкото присъствие на второто издание на фестивала за съвременно изкуство Sofia Contemporary ще бъде отчетено с две съвременни изложби - проектът „Домашен арест“ на Ева Котяткова (в основната програма) и голямоформатните маслени платна на Лубомир Типълт, обединени под името „Червеният рицар“ (в паралелната програма), представени лично от художника.
...

Продължава
Етикети: Изложби Събития
На 16-ти април от 18:00 ч. в галерия „Васка Емануилова“ ще се открие самостоятелна изложба на Вито Валентинов.
Изложбата показва група от шест триизмерни обекта, които представляват пространствени визуализации на взаимоотношенията между светлината, материята, времето и пространството. Процесът на аналитично изследване на взаимоотношението между всички тези компоненти зрителят възприема в концентриран вид - като „документ“. Тогава, когато те са съсредоточени в сложно изградени обекти, чиито отделни елементи представят физически зависимости. Изложбата се отнася към въпроса дали познаваме неизменните, природни условия на собственото ни възприятие....

Продължава
Етикети: Изложби Събития
На 15-ти април от 18:30ч. в галерия „Райко Алексиев“ ще се състои откриването на „Живописта на Тонино Капуто - прозорец към света” - самостоятелна изложба на Тонино Капуто, един от най-значимите италиански творци от средата на 20 век. Ще бъдат изложени 60 произведения на изкуството от осемдесетте години до днес, сред които и някои по-нови картини, които авторът е посветил на София....

Продължава
Етикети: Изложби Събития
На 17-ти април от 18:00 ч. в галерия-книжарница „София Прес“ (ул. Славянска“ 29) ще бъде открита първата самостоятелна изложба на Нейко Нейков в България. Експозицията включва акварели, маслени платна и скулптура.
Нейко Нейков е роден в семейството на художниците Златка Дъбова и Христо Нейков през 1959 г. в София. През 1979 г. завършва Художествената гимназия в София, а през 1987 г. Художествената академия, специалност „Илюстрация в класа на проф. Борислав Стоев. Има участия във всички ОХИ (общи художествени изложби) от дипломирането си до 1990 г....

Продължава
Етикети: Изложби Събития
На 10-ти април от 18:00 ч. ще се състои откриването на изложбата „Мечът на Севт III“ в Национален археологически музей - София. Мечът произхожда от могилата Голяма Косматка в Казанлъшката долина край гр. Шипка. Оръжието е част от предметите, погребани с тракийския владетел Севт III - една от най-значимите фигури в историята на древна Тракия. Специален гост по време на откриването на изложбата ще бъде г-жа Кристина Ачидини - ръководител на Държавните музеи на Флоренция. Изложението е под патронажа на Посолството на Италия и в сътрудничество с Италианския културен институт в София.
...

Продължава
Етикети: Изложби Събития
На 9-ти април от 18:00 ч. в галерия „Арт Муза“ (ул. „11 август“ 23) ще бъде представена благотворителна изложба живопис, керамика, приложно изкуство на младежи от Социален и младежки център „Св. Константин“ към фондация „Конкордия - България“.
Събитието ще бъде открито с концерт на доц. Ани Тошкова - пиано и Агоп Маникян - виола.
Изложбата ще продължи до 17-ти април 2013 г.

Продължава
Етикети: Изложби Събития
На 23-ти март от 11:00 ч. стратира поредната инициатива в галерията на "Арт Рентал" в Софарма Бизнес Тауърс. Всички, обичащи фотографията, могат да се присъединят към първия отворен урок. Разнообразни трикове и техники от фотографското изкуство ще показват Марко Де Сантис и Алекс Сток - двамата са и сред участници в инициативата "Събудете стените си", организирана от галерията.
Всяка трета седмица от месеца водещите на курса ще се стремят да развият индивидуалните интереси и качества на посетителите на клуба.
Първият урок е безплатен и на него ще бъде представена идеята на клуба....

Продължава
Мирела Караджова - най-младата българка, излагала свои работи в Лувъра, Мариана Матева, създателка на персонажа на дяволчето "Фют" от едноименното детско списание и астроложката Бистра Копанарова са само част от дамското присъствие в третото издание на артпроекта "Събудете стените си!". Откриването на изложбата "в дамски стил" е днес от 19:00 ч. в столичната "Тауърс Галери", ул. "Лъчезар Станчев" 5.
Гостите на събитието ще могат да видят още и творби на Надежда Благоева, Сирма Сиромахова, Силвия Павлова, Пака Трайкова, Аменун Женева, Елица Цветкова, Мария Златанова, Ирина Угринова, Лилия Балимезова, Илиана Иванова, Лена Захариева, Мира Рахнева, Десислава Иванова - Далия....

Продължава
Етикети: Изложби Събития
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас