Търсене
Критерий за търсене: Намерени са 536 резултата.
Етикет: Изложби Подредба по 
Благотворителна фотоизложба. Част от средствата, събрани от продажбата на фотографиите, ще бъдат използвани за нуждите на „SOS Детски селища България“. Модератор на събитието ще бъде българската актриса и посланик на добра воля на „SOS Детски селища България“ Силвия Лулчева. Със специалното участие на общност за суинг танци „Lindy Hop Bulgaria“.
Обществената атмосфера на Първата република е вдъхновението на фотографа Анджело Пургерт, който обединява тогавашния стил с докосване от днешния ден. При създаването на творбите авторът умишлено не се оставя на влиянието на стари снимки, с цел да не копира златната ера на чехословашката държава. Така създава оригинални фотографии, които черпят от първата република, но не се ограничават с нея....

Продължава
Етикети: Изложби Събития
Фотоизложба „Визуална история на Русе“, организирана от Регионален исторически музей - Русе по повод 110-годишнината от създаването на градски музей в Русе, ще бъде открита на 31 март 2014 г. (понеделник) от 18:00 часа в зала „Русе“, етаж 2, на Историческия музей, пл. „Ал. Батенберг“ 3.
Изложбата включва 45 фотографии на 21 автори от проведения в началото на 2014 г. фотоконкурс. В него се включиха общо 50 участници с 350 снимки в пет категории: Главната улица, Животът на града, Непознатият Русе, Река Дунав и Кадър на годината....

Продължава
Етикети: Изложби Събития
На 31-ви март ще се състои представяне на изследването на Розета Боркия, художник и фотограф - пейзажист, и на Оливия Неши, преподавател по геоморфология в Университета в Урбино, върху пейзажите от района Монтефелтро в творчеството на Пиеро дела Франческа и на Леонардо да Винчи. Презентацията ще се проведе в рамките на Магистърската програма по Антропологични науки на Средиземноморието и Балканите: Италия - България на Факултета по класически и нови филологии на СУ „Св. Климент Охридски“....

Продължава
Етикети: Изложби Събития
На 28-ми март 2014 г. от 18:00 часа в зала „Червен“ на Русенския исторически музей (пл. „Ал. Батенберг“ 3) ще се открие фотоизложбата „Пещерите и ние“, организирана от Спелео клуб „Приста“ - Русе, със съдействието на Българската федерация по спелеология и Балканския Спелеоложки Съюз. В изложбата са включени най-добрите снимки от третия Балкански фотоконкурс „We and Caves“. В него вземат участие общо 54 автори със 168 снимки. Участници са пещерняци и фотографи от всички балкански страни, както и гости, любители на пещерните красоти от цял свят. Работите са представени в два раздела - „Хората в подземния свят“ и „Красотата на пещерите“.
...

Продължава
Етикети: Изложби Събития
Върху стара изоставена сграда в димитровградския парк „Марица“ се появи образът на „Любимеца“ на бългаския театър и кино - Апостол Карамитев. Автор на артистичната хрумка е бившата пиарка на димитровградския театър - Мирела Караджова.
Портретът на актьора се вижда отдалече, а усмивката му се прокрадва измежду боровите дървета. Творбата е с размери 2 х 1,50 м.
Мирела е от Бургас. Това, което я отвежда в Димитровград миналата година, е нейната магистърска степен по „ПР на арторганизации“....

Продължава
Етикети: Изложби Събития
На 18-ти март в галерия-книжарница „София Прес“ ще бъде открита изложба с непоказвани творби на Вадим Лазаркевич.
Експозицията представя непознати на широката публика творби на един от колосите в българската илюстрация и книжно оформление. В нея се отразява специалното отношение на художника към словото, неговата страст към четенето и познаването на литературната класика.
Акцент на предстоящата изложба, наред с илюстрации на библейска тематика, ще бъде цикъл от произведения, вдъхновени от „Фауст“ на Гьоте....

Продължава
Етикети: Изложби Събития
Галерия „Аросита“ представя изложба, в която действащите лица са художници, които (поне на пръв поглед) не изповядват сходни изобразителни принципи. Показаните неща са различни и като знакова система, и като стилови характеристики. Но е възможно тъкмо оттук да започва разкриването на същността на тази изложба, защото общото между двамата автори е по-скоро в начина на осмисляне на съвременната живопис. Очевидно е, че те се чувстват свободни да пресичат най-различни полета. От фигуралния мистичен символизъм на Ива Яранова, до експресионистичния, достигащ понякога до абстрактност живописен почерк на Йонко Василев.
...

Продължава
Етикети: Изложби Събития
Творбите на Любомир Савинов се отличават с експресивност, мощ, и монументалност, разпознаваем личен стил. Живописта му е монохромна, формата е изведена с плътен контур, докато бъде превърната в стегнат силует.
Настоящата изложба в столичната галерия „Райко Алексиев“ е ретроспективна и показва творби от различни периоди от творчеството на художника.
...

Продължава
Етикети: Изложби Събития
На 4-ти февруари 2014 г. в две от залите на Художествената галерия в Добрич ще бъде подредена изложба живопис от фонда на тема „Сезони“. Подбрани са 34 творби от известни художници, сред които Владимир Димитров-Майстора, Александър Петров, Георги Баев, Емил Стойчев, Надежда Кутева и др. От добричките автори може да видите картини на Янко Атанасов, Ангел Томов, Ангел Иванов, Гинка Димова, Христо Кралев и др. Художниците са пресъздали с помощта на цвета и композицията различните сезони, усещанията за жаркост и лятна топлина, хлад и зимна меланхолия, пролетно ведро настроение и тъжна прегоряла есен....

Продължава
Етикети: Изложби Събития
Работилница за сурвакници организира Русенската библиотека на 18-ти декември от 16:00 до 17:30 часа.  В нея ще се включат ученици от ОУ „Любен Каравелов“ в Русе.  
Студентката от Русенски университет „Ангел Кънчев“ Йоана Михайлова, която е стажант в Библиотеката по програма „Студентски практики“ на МОН, ще направи презентация за българските народни обичаи, а след това ще покаже на децата как да украсяват сурвакници в стила на българската национална традиция.

Продължава
Етикети: Изложби Събития
Художникът Иван Русев, чиято „Изложба 100“ бе високо оценена от критиката, стана новият „Пазител на традициите“ в категория „Изкуство“ - големи. Живописецът получи общо две награди, след като успя да спечели симпатиите както на журито, така и на публиката. „Любовта е нещото, което трябва да преследваме, защото тя ни води към добри и красиви неща“, сподели той по време на награждаването.
Тези, които искат да се запознаят на живо с творчеството на Иван Русев, могат да го направят от 28-ми ноември до 20-ти декември в столичната галерия „Артур“, където той гостува със самостоятелна изложба.
...

Продължава
Етикети: Изложби Събития
За първи път в България ще бъде показан цикълът от гравюри „Ужасите на войната“, създаден от великия испански художник Франсиско Хосе де Гоя и Лусиентес (1746-1828). Изложбата е организирана от  Институт Сервантес и Академията за изящни изкуства „Сан Фернандо“, а неин куратор е Хуан Бордес. Официалното откриване на събитието ще се състои на 29-ти октомври от 18:00 ч. в СГХГ. До този момент експозицията е гостувала в различни центрове на Институт Сервантес по света като Токио, Пекин, Ню Делхи, Варшава, Краков и др. Последната точка от пътуването е в София.
В изложбата са включени 82 гравюри. Стремежът е да се допринесе за популяризирането и изследването на тази толкова важна серия отпечатъци. С тази цел отпечатаните работи от цикъла са придружени от фотографии на съвременни фоторепортери, които от 1839 г. досега предприемат същите антивоенни подходи, които гениално, с поразителна изразна мощ подема Гоя.
Серията гравюри „Ужасите на войната“ (1810-1820) са замислени като акт на пацифизъм, чрез който художникът не взима ничия страна, а излага на показ варварството на двете страни в един военен конфликт....

Продължава
Етикети: Изложби Събития
На 24-ти октомври от 18:30 ч. в Мраморната зала на Руски културно - информационен център ще бъде открита изложба на Гилдията на карикатуристите - Москва.

Още събития в РКИЦ, ул. „Шипка“ 34

24 октомври
17:00 ч - Музикален салон. Клуб приятели на руската книга.
Представяне на автобиографичната книга на Ирина Захариева „Призвание и съдба“.

30 октомври
18:00 ч. - Малка зала. Игрален филм „Гранатовый браслет“ (1965 г.). Режисьор - Александър Ромм.
18:00 ч. - Музикален салон - видеоконцерт с музика от Сергей Рахманинов, посветен на 140-годишнина от рождението на композитора.

Входът за събитията е свободен.

Продължава
Скъпи приятели,
каним Ви да посетите едно вълнуващо и нестандартно събитие, на което „Светлосенки - Изкуството като начин на живот“ е медиен партньор.
Трипотека е единственият интернационален психеделичен фестивал за филми и изкуства, който се фокусира върху метафизични теми и идеи, разгръщането на съзнанието и абстрактната естетика.
Трипотека 2013 в София ще разкрие своите метафизични чудеса в рамките на две нощи (18-ти и 19-ти октомври) и ще прожектира повече от 50 филма, анимации и музикални клипове от 17 държави, паралелно с изложба на дигитални произведения от целия свят, концерт на живо и VJ акт.
...

Продължава
На 16 -ти октомври в галерия-книжарница „София Прес“ (ул. „Славянска“29) ще бъде открита изложба на Веса Краваева. Позната на предишните поколения с активното си присъствие в областта на илюстрацията и монументалните изкуства, както и с работата си като художествен редактор на различни издания и преподавател, тя остава на българската художествена сцена като автор с модерно мислене и непресъхващи творчески хрумвания.
В експозицията ще бъдат включени 38 творби от различни години (от 1961 до 2007 година), изпълнени в различни техники - графики, рисунки и живопис.
...

Продължава
Етикети: Изложби Събития
На 2-ри октомври от 18:00 ч. в Полски институт (ул. Веслец 12) ще се открие изложбата „Изкуството на плаката - млади полски творци“. Специални гости на събитието ще бъдат Зофия Клайс и проф. Лех Майевски.
Свежест, изразителност, движение, цвят, енергия, чувство за хумор, изчистена форма и дълбок смисъл - това са отличителните белези на работите на младите полски артисти, представени в изложбата. Авторите са възпитаници на факултета по графика на Варшавската академия за изящни изкуства. Те са млади, но в Полша и в чужбина вече са ги забелязали. Изложбата включва техните дипломни плакати, които са квинтесенция на няколкогодишното им обучение в ателието по графика на проф. Лех Майевски и добра равносметка на следването в едно от най-добрите художествени училища в света.
...

Продължава
Етикети: Изложби Събития
Галерия „Арт Муза“ отбеляза деня на столицата и християнския празник на Светите мъченици София и нейните дъщери Вяра, Надежда и Любов с откриването на празнична изложба и концертно изпълнение на Ани Тошкова - пиано и Агоп Маникян - виола. На изложбата са представени картини, снимки и икони, които съграждат съвременния и исторически облик на младата и древна столица.
В експозицията участват Весела Спасова, Вероник Бостанджиян, Георги и Любомир Коларови, Мариана Кънева, Мария Иванова, Милена Цакова, Савея Николаева и др.
...

Продължава
Етикети: Изложби Събития
Oт 9-ти до 15-ти септември във Vivacom Art Hall (ул. „Гурко“ 4) можете да разгледате изложба на театрални афиши и плакати от колекцията на Полски институт. Експозицията включва плакати на класици като Франчишек Старовейски, Роман Каларус, Виктор Садовски, Анджей Понговски, Хенрик Томашевски, Ян Леница, Валдемар Швежи, Ян Млодоженец, Роман Чешлевич, Йежи Чернявски и др.
...

Продължава
Етикети: Изложби Събития
Творбите (живопис, рисунки, обекти, фотографии, видео и др.) са дело на преподавателите и студентите от Интермедийния кабинет на проф. Милан Книжак в пражката Академия за изящни изкуства (AVU). Изложбите „I-kona“ и „Може би змии!“ ще бъдат експонирани в Чешки център и в галерия „Академия“ на Националната художествена академия. На тяхното откриване ще присъстват проф. Милан Книжак, доц. Милан Перич и студенти от AVU.
...

Продължава
Етикети: Изложби Събития
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас