Търсене
Критерий за търсене: Намерени са 1654 резултата.
Етикет: Събития Подредба по Програма

04.04.2009 - Маската /Студентски град, блок 19/
24.04.2009 - Фенс
25.04.2009 - Полинеро, Пловдив


http://www.obratenefekt.com

Продължава
Етикети: Събития Музика
Софийска градска художествена галерия открива експозиция с творби от своята графична колекция.
Изложбата представя 80 графики и рисунки от 52-ма художници, избрани от общо 3300 произведения, които се съхраняват във фонда на СГХГ. Някои от творбите са показвани в различни общи изложби, но цялостна експозиция с акцент върху специфичните особености на двата жанра не е правена повече от десетилетие.

...

Продължава
Етикети: Изложби Събития
В Националната галерия за чуждестранно изкуство бе открита експозиция на известния френски скулптор Йехиел Рабиновиц-Жоел.
Залата за гостуващи изложби разкри един нов свят, изпълнен с алуминиеви скулптури и композиции, хартиени пластики, изящни проекти за бижута, цветни пана с елементи от мащабни стенописи и акрилни графични отпечатъци. Йехиел Рабиновиц-Жоел използва оригинални авторски техники и различни похвати, съчетани с изключително въображение и майсторство. По свои скици Жоел извайва форми от хартия, които превръща в чувствителен пластичен материал. В зависимост от разгръщането на идеята и подсказките на самата форма, той прилага различни, подходящи за случая техники за обработка на алуминий - от лазер до прорязване със струя вода под налягане от хиляди бара и бразилски абразивен камък.

...

Продължава
Етикети: Изложби Събития
Галерия "Сариев" представя изложбата "Смяна на Мястото" на Клер Маклафлин. Събитието се осъществява с подкрепата на Посолството на Ирландия в България.
Тази експозиция е продължение на идеята за културен обмен, зародила се по време на изследване на културните различия в Коб, Япония. Тя е изградена на принципа на наслояване на пластове, носещи характера на различни култури и идеята за тяхното взаимодействие.
...

Продължава
Етикети: Изложби Събития
Галерия "Минерва" представя изложбата "Няколко минути или по-малко…" на Мариана Калъчева.
Сюжетите са свързани с малкото време, което посвещаваме на себе си. Изложбата е за сенките, които раждат образи, когато осъзнаваме, че този свят е топъл, но и студен.   
Събуждайки времето с динамиката на лятото, меланхоличността на есента, тишината на зимата и надеждата на пролетта, преоткрийте своите няколко минути в картините на Мариана Калъчева и новата й изложба в галерия Минерва.
...

Продължава
Етикети: Изложби Събития
Програма на Чешки културен център за април 2009г.
*Фотоизложба на Валентина Стойчева - "Ерос и Танатос" (Разказ за страстта и смирението)
Галерията на Чешки център - София, ул. "Раковски" 100
Изложбата ще продължи до 24.04.2009 г.
*"Оранжев четвъртък в лилав салон"
Дата: 02.04.2009г.
Начало: 21.00 ч.
Милица Гладнишка – вокал
Васил Спасов – пиано
Мартин Дойкин – бас
Наско Попов - барабани
...

Продължава
Етикети: Събития Музика
Изложбата се организира по случай годишнината от обявяването на независимостта на България (22 септември 1908г.) и официалното признаване на независима Българска държава от Великите сили (април 1909г.). Съюзът на българските художници и Министерство на културата в партньорство поеха инициативата за осъществяване на конкурс и изложба с название "Родени независими".
За експозицията са предвидени две зали в изложбеното пространство на СБХ, ул. "Шипка" 6.

...

Продължава
Етикети: Изложби Събития
На 20 март от 19 ч. в Софийската опера ще се състои юбилеен спектакъл на операта "Набуко" от Верди с участието на големия български бас Димитър Станчев. Публиката ще го види в неговата коронната роля на жрец Захария.
Ще му партнират Кирил Манолов (Набуко), Цветан Цветков (Измаел), Габриела Георгиева (Абигайл), Елена Чавдарова-Иса (Фенена). Диригент ще бъде Григор Паликаров.

...

Продължава
Етикети: Събития Опера
Изложба със сценографските проекти на Нейко Нейков бе открита на "Шипка" 6. Тя включва увеличени изображения на винил от реализирани сценични проекти, както и скици за неосъществени постановки. Обхванати са над 100 пиеси. Представените проекти са от постановките: "12 стола", "Антихрист", "Дядо Петковите бивалици и небивалици", "Менехмовците", "Чер хайвер и леща", "Рей", "Ревизор", "Хранениците на Йорда", "Дундо Марое", "Големанов", "Да не бъде забравен Херострат", "Мата Хари", "Лазарица", "Михал Мишкоед", "Светото семейство", "Съзаклятието на лицемерите", "Москва-Петушки" и др.
...

Продължава
Етикети: Изложби Събития
Издателство "Алтера" организира първи от поредица литературни форуми – Алтера форум' 2009. Целта на събитието е да привлече повече внимание върху въпросите на литературата, четенето и книгоиздаването.
В рамките на няколко дискусии – за литературната и културна периодика, както и с кръгла маса със заглавие "Издателство в криза" (този дебат се реализира с домакинството на Българската национална телевизия), Алтера форум' 2009 ще носочи вниманието към актуалната ситуация в сектора на независимото публикуване и ще обсъжда бъдещето на вестниците и списанията за култура и изкуство.
...

Продължава
Театрална трупа "Артпрификс" представя комедийната постановка "Срещи в сряда".
Пиесите на Валентин Красногоров се играят на различни езици в повече от сто и петдесет театъра, като често издържат на сцена по 10-15 години.
Авторът е един от най-ярките представители на съвременната руска драматургия. Валентин Красногоров пише пиеси в различни жанрове – и трагедии, и лирични драми, и философски поеми. Но безспорно e най-изкушен от стихията на комедията, където владее до съвършенство всички нюанси – хумор, ирония, парадокс, тънко познание на човешките слабости, лека насмешка и хаплива сатира.

...

Продължава
Етикети: Събития Театър
Стефан Вълдобрев събира творци в приятелски кръг.
Музика от хитови филми и театрални представления ще звучи на 12 март в Чешки културен институт. Всички творби са авторски композиции на Стефан Вълдобрев. Те ще бъдат изпълнени от известни музиканти – Иван Лечев, Веселин Веселинов-Еко, Михаил Йосифов, Велислав Стоянов, Милен Кукошаров и други.
Музикалният проект представя на живо творби, създадени специално за кино и театър, но също и най-големите хитове на Стефан Вълдобрев – "Рай", "Фойерверк", "Аз ли съм, или не съм", "Едно", "Към" и други....

Продължава
Етикети: Събития Музика
Световноизвестният танго танцьор и хореограф Густаво Русо пристига в България с двадесет от най-добрите аржентински артисти, танцьори, музиканти и певци.
Почитателите ще могат да се насладят на едно оригинално и модерно шоу, изпълнено с комбинация от традиционно танго, класически балет и модерни танци.
Спектакълът "Tango Seduccion" e разделен на три различни сцени, в които танцьорите ще представят три подхода, свързани с културата и историята на тангото.

...

Продължава
Етикети: Събития Танц
Astral Projection ще гостуват в София на 4 април, съобщиха от "София Мюзик Ентърпрайсис". Събитието ще се състои в клуб Escape от 23 ч.
Astral Projection е израелска електронна формация, която се налага като един от най-успешните сайкъделик транс проекти в света за последните 15 години.
Началото на тяхната кариера е поставено през 1989г., когато Ави Нисим и Лиор Перлмутер създават формацията "SFX". Година по-късно излиза и първи техен хит сингъл, издаден от "Music Man". "Monstermama" се приема много позитивно от публиката и се превръща в един от най-силните клубни хитове за времето си. Скоро след това Лиор заминава за Ню Йорк и основава собствен лейбъл – "X-Rave Records". Групата прекарва известно време в Америка, но през 1994г. окончателно се завръща в Израел.
...

Продължава
Етикети: Събития Музика
На 5 март от 18.00 ч. Софийската градска художествена галерия представя два проекта, свързани по интересен и нетрадиционен начин с визията на София през годините.
Първата изложба е посветена на скулптурните и архитектурните паметници на София. Тя включва произведения на живописта, графиката и съвременните форми. Експозицията проследява развитието на темата от началото на 20-ти век до наши дни.
Акцентите са поставени върху няколко емблематични обекта в столицата. Храм-паметник Александър Невски, църквата Св. София, паметник на Цар Освободител, паметник на Съветската армия, паметник "1300 години България".
...

Продължава
Етикети: Изложби Събития
13-ият международен филмов фестивал "София Филм Фест" ще стартира на 5 март в Зала 1 на НДК. Седмица преди това (съвместно с посолството на САЩ) ще бъде показана уникална пълна ретроспектива на иконата на американското независимо кино Джим Джармуш. Прожекциите ще започнат на 28 февруари в Дом на киното в София.
Най-нехоливудският режисьор и сценарист Джим Джармуш е роден в малкото градче Акрон, щата Охайо, САЩ. Появява се на бял свят през 1953 година, на 22 януари, в семейство на унгарски емигранти. Когато пристига в Ню Йорк, той е само на 17 години.
...

Продължава
Етикети: Събития Кино
Галерия-книжарница "София Прес" (ул. "Славянска" 29) открива изложба с творби на Йордан Милтенов. Събитието ще протече в две части: Изложба шаржове, портрети и рисунки на Йордан Милтенов (1919 - 1967); Представяне на книгата "Йордан Милтенов - поет по душа и призвание".
Сред предизвикалите особен интерес творби са неговите шаржове, портрети и рисунки на писатели, художници, хора на изкуството, обикновени хора от цялата страна, които посмъртно бяха показани досега в две изложби.
...

Продължава
Етикети: Изложби Събития
Галерия "Дебют" (бул. "В. Левски" 62) открива изложба от 4 до 14 март 2009 г. Събитието е конкурс за артистична рисунка на ученици от Националното училище за изящни изкуства "Илия Петров".
Експозицията се провежда за пета поредна година.
В изложбата ще бъдат включени творби на ученици от всички възрастови групи от 8 до 12 клас, обособени в три раздела:
...

Продължава
Етикети: Изложби Събития
Със световната премиера на най-новата лента на Георги Дюлгеров "Козелът" ще бъде открито 13-ото издание на "София филм фест" - 5 март от 19:30 ч. в зала 1 на НДК. Филмът е създаден по едноименната новела на Йордан Радичков. Сценарият е на Георги Дюлгеров и младата писателка, дебютант в киното - Кристин Димитрова. Главните роли са поверени на Иван Бърнев (в главната роля и в лентата"Лейди Зи" на Дюлгеров) и американката Анджела Родел. Оператор е Радослав Спасов. Продуцент е "БЪРЪ Филм" с подкрепата на Национален филмов център и в копродукция с  БНТ и "Ню Бояна Филм".

...

Продължава
Етикети: Събития Кино
Изложбата "Познати-непознати" - избрано от колекцията на СБХ" представя забравени и неизвестни творби от българската живопис след 60-те години на миналия век.
Това е една експозиция, която е изпитание за организаторите и безкрайно интригуваща за зрителите. В нея са представени автори, родени и работещи през последното столетие.
Може би за пръв път в залите на "Шипка" 6 се представят художници, които реално не са се срещали, нито житейски, нито в практиката, а от друга страна са отразени поколения, които са работили заедно, но сега творбите ги показват в нова светлина и връзки.
...

Продължава
Етикети: Изложби Събития
<< Начало < Предишна 81 82 83 Следваща > Край >>
 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас