Търсене
Критерий за търсене: Намерени са 1654 резултата.
Етикет: Събития Подредба по 
Все повече малчугани с интерес се присъединяват към безплатните "Забавни артнедели", организирани от "Арт Рентал". Професионалните театрални представления и последвалата работилница за деца не само увличат малките участници, но и ги възпитават. Героите в различните истории изпадат в житейски ситуации уж приказно пресъздадени, а така реални дори за живота на възрастните.
Тази неделя (10 март) театър "Дани и Деси" ще ни представят една поучителна история за истинското приятелство и колко ценно е то. Спектакълът "Къде си, приятелю?" разказва как едно таралежче си търси приятел, но се оказва, че никой не иска да играе с него, навярно заради бодлите му....

Продължава
Едгар Кейси едва ли има нужда от представяне. И все пак повечето хора го познават само като най-големия медиум, пророк и лечител на 20-ти век, но едва ли подозират колко трудно е извоювал той това признание и колко суров и изпълнен с изпитания е бил животът му. Едгар Кейси е помогнал на десетки хиляди хора да решат здравните си и житейски проблеми, но самият той е бил отричан, обвиняван в шарлатания и преследван. Дарба или проклятие са били необикновените му способности в чисто житейски план?
В личен план  неговата дарба неимоверно усложнява живота му и няколко пъти му се налага да започва буквално от нулата. Непрекъснато трябва се бори с предразсъдъците на лекарската гилдия относно нестандартните си методи на лечение, включващи революционни за времето си методи като ароматерапия, хомеопатия, масажи, диети.... Не по-лесно е и общуването му с обикновените хора, повечето ревностни християни, за които е трудно да приемат и асимилират неортодоксалните за западния свят идеи за карма и прераждане (самият Кейси също е шокиран от тези си разкрития, които не се вписват и в собствените му представи)....

Продължава
Действията наистина говорят повече от думите - клише, но факт.  Именно в това ни убеждават известният експерт в Бюрото по невербална комуникация на ФБР Джо Наваро и мениджърът Тони Сиара Пойнтър в книгата "По-красноречиво от думите" (ИК "Изток-Запад").
Комуникацията в XXI век - вербална или невербална - е изключително развита. Въпреки множеството определения за думата комуникация, които се променят с всеки изминал ден, може би най-простото, разбираемо и правилно е: процес, при който хората и останалите живи организми обменят информация помежду си. Думите обаче далеч не са единственият начин за обмяна на информация между хората. Чрез действията си във всеки един момент ние издаваме нещо за себе си на околните - движенията на тялото, израженията на лицето, начинът, по който говорим, начинът, по който изразяваме емоциите си, стилът ни на обличане, предметите, на които държим, нашите съзнателни и несъзнателни жестове, постъпки и маниери, дори средата, в която се намираме, а също и обкръжението ни - всичко това е невербално общуване и то разказва много повече за нас от думите.
...

Продължава
Програма на кино "Влайкова": 08.03 до 14.03.2013 г.
...

Продължава
Режисьорът Коста-Гаврас, носител на много престижни награди, сред които "Оскар", "Златна палма" и "Златна мечка", ще представи най-новия си филм "Капитал", с който ще открие Московския фестивал през юни 2013.
Създаден с неоспорим визуален усет, филмът "Капитал" представя една история в безмилостния, жесток и алчен финансов свят. "Това е филм, който засяга всеки един от нас", споделя Коста-Гаврас....

Продължава
В рамките на своята платформа за съвременно изкуство "Място за срещи", галерия "Васка Емануилова" представя най-новия проект на Борис Праматаров. Изложбата е курирана от Десислава Панчева (Dssy Mssy), която през април 2011 г. създаде "Хип хип ателие" в София.
Борис Праматаров завършва наскоро Националната художествена академия, но зад гърба си вече има натрупан опит от специализации в областта на илюстрацията, участия в конкурси и изложби. Тази година той бе сред първите десет автора, номинирани в конкурса "Млади таланти" на 40-ти международен фестивал за изкуството на комикса в Ангулем, Франция....

Продължава
Етикети: Изложби Събития
Паралелно обсъждане и дискусия върху две сензационни книги за Холокоста, издадени на български от издателство "Колибри"....

Продължава
До 19-ти март в Полски институт продължава фотоизложбата на Михал Кренц "Paradise Patterns and Other Stories" (Шарки от рая и други истории).
...

Продължава
В рамките на II-то издание на Sofia Dance Fest участие ще вземат международния съдия Паулина Засада като член на журито и националния съдия на Полския танцов съюз Freestyle Aлександра Засада, която ще води уъркшоп в рамките на турнира.
Александра Засада (р. 1990) е професионален танцьор на джаз, модерни и съвременни танци. Силна е в импровизациите, познава добре балета, латино и балните танци, както и хип хопа. Има опит в кунг-фу, акробатиката и йогата.
Паулина Засада (р. 1986) е треньор и организатор на редица световни, европейски и полски състезания в различни стилове: джаз, хип хоп, модерни и шоу танци. Съдия е на световното първенство по хип хоп в Келш през 2009 г. Паулина Засада е член е на асоциации като International Dance Organization (IDO) и Polish Freestyle Dance Union (PZTF).
...

Продължава
Филмът "Баща - господар" е създаден по автобиографичната книга (1975 г.) на Гавино Леда. Овчар от Силиго (Сасари), Гавино живее до 20-тата си година със стадото по баирите, откъснат от училището и обществото. По време на военната си служба на континента учи и получава гимназиална диплома. Тогава започва и бунтът му срещу бащата, който е бил причината за дългогодишната му изолация.
Лентата печели "Златна палма" в Кан. "Баща - господар" можете да видите на 1-ви март от 20:00 ч. в "Дом на киното"....

Продължава
Ян Стеклик, роден на 5.6.1938 г. в Усти над Орлици, е художник, визуален поет, график, автор на колажи и пърформанс. Той е едно от главните действащи лица на художественото поколение през 60-те години на миналия век. В началото се занимава с абстракции, които възприема като оригинални идеи, изцяло се дистанцира от екзистенциалната тревожност. Заедно с Карел Непраш (чак до смъртта му) три десетилетия е директор на Ордена на чистия хумор без шега (обединение на млади художници, музиканти и писатели, които чрез творчески предизвикателства противодействат на тоталитарния режим). Ян Стеклик е една от видните личности на чешката художествена сцена, създател на лирическото концептуално изкуство, инициатор на събития, в които активно участва публиката, на събития в природата, автор на оригинални инсталации, рисунки, колажи, обекти…...

Продължава
Етикети: Изложби Събития
В края на месец февруари и в началото на март галерия "Арт Муза" (ул. "11 август" 23, на ъгъла с ул. "Искър") предоставя територията си на жени, обвързали живота си с изкуството. Те се представят преимуществено с живопис и отчасти чрез фотографията. Женският поглед към живота е интересен, пречупен през женската духовна призма. Жената - създателката на живота, възпитаваща бъдещето, е едновременно здраво стъпила на земята с едната нога и с другата направила крачка към духовното израстване. Реалността за нея е изкуството на висшия пилотаж да съчетае семейната вечеря с добрата дума, да скрие грозотата в цвете и сълзите да превърне в песен. Каква е женската същност на изкуството? Да преобразиш света в по-хармоничен и съвършен, ако не можеш целия свят, то поне да прекроиш своя собствен свят и да го споделиш с останалите.
...

Продължава
Етикети: Изложби Събития
На 22-ри февруари от 19:30 ч. в "Ателие 313" можете да гледате "Никутин" по "За вредата от тютюнопушенето" от А. П. Чехов.
Главният герой Николай Никутин ще сподели и ще открие пред Вас всички свои забавни страни.
Той ще ви излъже и ще бъде искрен, ще обича и ще мрази, ще вземе важни решения за живота си, ще поизпита търпението ви, ще пее, ще танцува, ще ни запознае с единствените си приятели, ще опита напразно да ви говори против една от малкото си останали радости - тютюнопушенето, ще ни накара да се замислим, да се смеем. Представление, подходящо за всякаква публика, която би възприела славянската душа в нейната жестока и забавна страна.
...

Продължава
"Приказка за Скитника - Крал" e куклена адаптация по приказките на Карел Чапек, в която режисьорката Катя Петрова ангажира популярни и обичани лица от малкия екран - Румен Гаванозов, Станимир Гъмов и Румен Угрински. Представлението е колаж от три приказки на Карел Чапек - "Скитническа приказка", "Голяма докторска приказка" и "Голяма котешка приказка".
В залавянето на Франтишек Крал се спускат тримата детектива - Сеньор Дебелааанен (Румен Угрински), Синьор Хитрани (Румен Гаванозов), Мистър Пъхнинос (Станимир Гъмов), които може би неусетно "се заразяват" от благородството и чистосърдечността на Франтишек Крал ( Георги Спасов)....

Продължава
За девета поредна година в галерия "Дебют" (бул. "Васил Левски" 62) се провежда конкурс за артистична рисунка, вдъхновен от творчеството на патрона на Художествената гимназия - акад. Илия Петров....

Продължава
Етикети: Изложби Събития
Житейски мъдрости за деца и родители са подготвили от театър "Дани и Деси" през месец март. Безплатните представления не само ще разнообразят неделната сутрин на вашето дете, но и ще бъдат приятно поучителни за него. Именно една такава история с поука за истинското приятелство предстои да видите тази неделя. "Грухчо и Слончо" е разказ за човешките отношения и тяхното положително развитие. Героите представляват така наречените меки кукли. Те са най-близки до децата, защото наподобяват тези, с които малчуганите са свикнали да си играят. По този начин философията на приказката стига най-лесно до малките зрители.
...

Продължава
<< Начало < Предишна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следваща > Край >>
 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас