Търсене
Критерий за търсене: Намерени са 597 резултата.
Етикет: Литература Подредба по 
Въпреки многобройните изследвания, дисертации, научни трудове и книги, които разглеждат и описват рака, в XXI в. смъртоносната болест продължава да бъде считана за нелечима. Революционна и доказана хранителна програма, разработена от д-р Макс Герсон, е на път обаче да обори това твърдение, като използва собствените лечебни механизми на организма, за да елиминира заболяването. В "Терапията Герсон" (ИК "Изток-Запад") малката дъщеря на доктора - Шарлот Герсон, заедно с д-р Мортън Уокър, носител на хуманитарна награда от Американското общество за контрол на рака, описват подробно и нагледно програмата "Герсон" и нейните лечебни свойства.
Ракът взима над 1500 жертви всекидневно. Според статистиките химиотерапията предизвиква пълна ремисия при средно 12% от пациентите, при които заболяването е открито в ранен или междинен стадий; терапията на д-р Макс Герсон се радва на забележителните 42% от пациентите, повечето от които в краен стадий....

Продължава
Алон Грач, клиничен психолог с частна практика в Ню Йорк, се занимава както с индивидуална, така и с групова терапия, чете лекции в Колумбийския университет и води семинари по квалификация на колеги психиатри. Специалист е по психология на мъжа и пише на тази тема за "Ню Йорк Таймс" и "Уолстрийт Джърнъл".
Любовта на теория е нещо тъй просто. Аз те обичам, ти ме обичаш, животът е прекрасен. Практиката обаче показва, че любовта е сложен процес, изпълнен с двузначност. Тя ни прави уязвими, което на свой ред поражда гняв, раздразнение и злост, всичките насочени срещу обекта на нашата любов, от който обект непрекъснато търсим начин да се предпазим. Обичам те, затова те напускам. Отричането на двузначността и отказът да я осъзнаем са в дъното на любовната несполука. За жалост обаче, ако любовта не е наред, всичко излиза от релси - психиката, а след нея и тялото....

Продължава
"Част от историите в този сборник са писани преди доста години - още във времената преди интернет, ако това има някакво значение. Други са писани неотдавна и за пръв път излизат в самостоятелна книга.
Фантастиката винаги е имала и, както по всичко личи, ще има запазено място в сърцето ми. Истината е, че не бих могъл да си представя по-голямо наказание от това да пиша реалистично…
Тази книга е своеобразен продукт на носталгията. Носталгия по един ярък, странен (учудващо невинен!) свят, изплувал от неспокойните вълни на младежкото въображение..."
...

Продължава
Още като студент Дийн Кунц (роден 1945 г.) печели конкурс за разказ на списание "Атлантик Мънтли" и оттогава не е спрял да пише. Автор е на толкова много романи, разпръснати из толкова много жанрове, че и самият той не се наема да си състави библиографията. Фактите говорят обаче сами за себе си - книгите му са преведени на 38 езика и до този момент са тиражирани в половин милиард екземпляра, като броят им нараства ежегодно със 17 милиона. Единайсет от романите му са били номер едно в най-престижния списък на бестселърите в Съединените щати - този на "Ню Йорк Таймс", при това още с излизането си с твърди корици, което го поставя сред малцината (по-точно 12 на брой) автори с подобно постижение, а четиринайсет от романите му са оглавили същата класация в категория "джобно издание". Той обаче е бил начело на класациите не само в своята страна, а дори в Швеция и Япония....

Продължава
Някои хора са толкова магнетични, слънчеви, лъчезарни и приветливи, че никога не им се налага да си пробиват път... Другите просто разтварят вратите си пред тях и ги канят да влязат.
Тази книга ще ви научи как да разгърнете скрития си потенциал - да започнете да общувате по нов начин, да печелите хората на своя страна и да постигате успехи.
Възможно ли е да заменим унинието с хармония, да бъдем винаги ведри и да се наслаждаваме на всяка минута от ежедневието си? Да бъдем харесвани и уважавани, да се радваме на признание в работата и в личния си живот?
Наръчникът на Дейл Карнеги предлага изпитани методи и практически съвети. Прилагани последователно, те ще ви помогнат да се обградите с атмосфера, в която да развиете и утвърдите най-ценните си лични качества.
...

Продължава
Животът е другаде, са написали студентите върху стената на Сорбоната. Да, той добре знае това - нали затова е напуснал Лондон и пътува за Ирландия, където народът се е вдигнал на бунт. Казва се Пърси Биш Шели, на двайсет години е и носи със себе си стотици пропагандни брошури и прокламации като пропуск, с който ще го допуснат в истинския живот.
Защото истинският живот е другаде. Студентите изтръгват павета от пътната настилка, преобръщат коли, издигат барикади; тяхното встъпване в света е красиво и шумно, озарено от пламъци и отпразнувано със залпове на сълзотворни бомби. Колко по-тежка е била ориста на Рембо, който е сънувал барикадите на Парижката комуна, а никога не ги е видял от родния Шарлевил.
За това пък през 1968 година хиляди Рембовци издигат своите барикади и изправени зад тях, отказват всякакъв компромис с дотогавашните господари на света. Еманципацията на човека ще бъде пълна, или няма да бъде.
...

Продължава
"Този младеж ще надмине всички ни" - това са думите, които ослепелият след опита си за самоубийство Яворов казва за Димчо Дебелянов. И категорично вярва в тях, чувайки поетичните шедьоври на по-младия си колега по перо, без да знае, че той е обречен да умре млад. В София Димчо води бохемски живот с оскъдни средства, от които винаги е готов да се лиши, давайки ги на уличен просяк или плащайки сметките на "другарите" си в кръчмата. Междувременно създава класически образци на българската поезия, вдъхновени от жените, омагьосали романтичната му природа. Но и неговите любови, като Яворовите, са обречени (Иванка Дерменджийска се колебае да го последва, Елена Петрунова е убита, Мария Василева умира от туберкулоза). Това са жени, които споделят неговите мечти, има и актриса (Маня Цачева), която прави световна кариера в киното.
...

Продължава
Привлекателен архитект, прехвърлил четирийсетте, работи като луд, но и печели добре, живее с красива жена и нейната дъщеря, в добри отношения е с родителите и сестра си. С една дума всичко му е на ред... Така изглежда отстрани. Докато един ден на адреса на родителите си получава писъмце от две думи. Изпращачът е неговият приятел от детството, който съобщава за смъртта на майка си - първата любов на архитекта. Тогава той тръгва по следите на спомените, издирва приятеля си, но по-важното е, че открива млада красива жена, която умее да живее истински. И в игрите на живота има първа, втора, контра, реванш и утешителната…
Това е роман за хората, живота, любовта и втория шанс.
Анна Гавалда е една от най-четените съвременни френски писателки. Наричат я "френската литературна звезда", "новата Саган", "нежния Уелбек", "литературно явление". Книгите й са прочетени от милиони по цял свят, включително и в България....

Продължава
Край бреговете на Мисисипи в един и същи съдбовен ден, когато САЩ хвърля атомната бомба над Хирошима, на бял свят се появяват две момчета - Пол и Томас, и занапред са неразделни в детски игри, в откриването света на възрастните, в забавленията и порастването. Двамата смятат, че приятелството и разбирателството им ще е вечно, но животът обикновено поднася изненади. В случая е красивата Клер, която обединява, но и разделя приятелите.
Филип Бесон винаги намира най-точните и поетични думи, за да опише реалния простичък живот и истинските човешки взаимоотношения на фона на най-важните събития от американската история от 50-те години до края на ХХ в. Сега той изправя героите си срещу неудържимите чувства и събития и показва какви диктатори са те....

Продължава
Дъщеря на крал Хенри VIII, Елизабет още не е навършила три години, когато майка й Ан Болейн е осъдена на смърт, а на нея й отреждат сурово и несигурно бъдеще. За да оцелее, от малка тя се научила да следва единствено здравия си разум, майсторски да мами, да се преструва, да надхитря всички около себе си. И когато неочаквано се оказва на престола, тези й способности я превръщат в изключителен владетел.
Като използва ловко "слабостта на своя пол", Елизабет я преобразява в сила, с която да успее в един свят, принадлежащ на мъжете. Преодолявайки многобройните предразсъдъци на епохата си, с острия си ум и неизчерпаема енергия тя манипулирала всички - както собствените си поданици, така и монарсите на Испания, Франция и Германия.
Основавайки се на изключително прецизните си проучвания на документи и исторически източници, Алисън Уиър създава най-детайлната, богата и интригуваща биография на Елизабет I....

Продължава
Един ден, започнал като всеки друг...
Миа има всичко - любящо семейство, прекрасен приятел, който я обожава, и бляскаво бъдеще, изпълнено с музика и с възможности за избор. Но само миг - и всичко това й е отнето. Прикована между живота и смъртта, между щастливото си минало и неизвестното бъдеще, Миа прекарва един критичен ден, в който обмисля единственото останало й решение - най-важното решение, което
някога ще вземе.
Едновременно трагичен и обнадеждаващ, това е романтичен, приковаващ вниманието и облагородяващ разказ за спомените, музиката, живота, смъртта и любовта. "Да остана ли?" носи въздействащ заряд, достатъчно мощен, за да принуди читателя да се изненада от собствената си чувствителност.
...

Продължава
Oще една среща с малкия Никола и неговите съученици ни предлагат писателят Рьоне Госини и художникът Жан-Жак Семпе.
В тази книжка се разиграва грандиозен футболен мач с участието на всички момчета и техните татковци. Тук е и знаменитият разказ "Розовата ваза в хола", тук приятелите ще правят вестник и ще се бият в междучасието, а Бульона ще се опита да накара приятелчетата да маршируват и ще разберем как ще завърши тази инициатива. Освен това ще бъдат раздадени наградите за края на учебната година.
...

Продължава
Башак Саян е позната на милиони зрители с ролята си на Джейда в хитовия сериал "Листопад". Сега към популярността й на актриса се прибавя и талантът й на добър разказвач. Романът "Страх от обвързване" е една от най-четените книги в родината й. Башак получава предложение да напише сценарий и за филм. Актрисата се надява, че тя ще играе една от главните роли в него.
"Страх от обвързване" е роман за любовта, самотата и шанса да бъдем с този, когото обичаме.
Те са противоположни като деня и нощта, огъня и водата. Но съдбата решава да срещне пътищата им.
Бахар е наивна, романтична и крехка балерина. Скромна и срамежлива, отдадена на работата си, тя страни от светския живот, в който охотно се впускат най-близките й приятелки. Бахар търси истинската любов - тази, която те омагьосва за цял живот....

Продължава
Хенинг Манкел е най-нашумелият и най-превежданият в момента шведски писател. Роден е през 1948 г., изоставен от майка си, отгледан от баща си, женен за дъщерята на Ингмар Бергман, Ева Бергман. Сътрудничил е на много театри в Швеция и Норвегия и е създател на "Театро Авенида" в Мозамбик, където понастоящем живее. Притежава и собствено издателство, чиято цел е да подкрепя младите автори от Швеция и Африка. Половината си приходи дава за благотворителни каузи. Манкел е автор на пиеси, сценарии, книги за деца, но става знаменитост със завладяващите си трилъри, преведени на 34 езика, спечелили множество литературни награди (сред които голямата награда за криминална литература на Шведската академия и "Златната кама" на Асоциацията на криминалните писатели) и нееднократно служили за основа на игрални филми и телевизионни адаптации. На българските читатели е известен с "Петата жена" и "Защитна стена". "Човекът от Пекин" е двайсетият трилър на Манкел....

Продължава
Двама мъже стигат до Атина на път за никъде. Бивш банкер, Александър Веренски е елегантен анархист с остър поглед и отегчена мисъл. Фред Цимерман е кореспондент на световна агенция и мълчи за причината да пътува – жена, с която е прекарал хипнотична нощ. През лятото на 2011-а светът e готов да се разпадне с удоволствие. Сред анархията двамата приятели минават отвъд парите и секса, но срещат жена, която е отвъд мъжете. Никой не подозира, че към тях пътува непознат, изоставил навика си да скита безцелно из мексиканската пустош.
Александър Секулов е роден на 6 януари 1964 година в Пловдив. Автор е три книги със стихове: "Седмо небе" (1988); "Високо, над далечината" (1997); (Възхитително и леко" (2003).
Издал е книга с есета "Майсторът и камъните" (1996), книга с фрагменти "Високите каменни хълмове" (2006), както и публицистичната "История на минималната съпротива. Хронологичен роман в една колона"....

Продължава
Да открием в себе си потенциала, който ни позволява да се разтворим напълно в съществуването -  това е една от основните теми в новата книга на Кристиан Боарон "Родени сме да бъдем щастливи".
Кристиан Боарон е един от авторите, които най-добре съумяват да обяснят изключително важната разлика между удоволствие и щастие - две уж родствени понятия, които, без да си противоречат, все пак в никакъв случай не могат да се приемат като равнопоставени, както обикновено се прави. Представата, че щастието се състои от безкрайна поредица от приятни усещания, прилича по-скоро на рецепта за пълно изтощение, отколкото на щастие. Както се казва в една индийска поговорка: "Удоволствието, е само сянката на щастието." То е рожба на приятни сетивни, естетични или интелектуални стимули. Усещането за потъване в блаженство зависи от обстоятелствата, от мястото, от невероятния момент....

Продължава
Епифан Отос е грозен. Отблъскващо грозен. Това обаче не му пречи да се влюби. И то в една красива актриса. Двамата стават приятели. Но възможно ли е дълготрайно недвусмислено приятелство между мъж и жена? Междувременно се случва нещо невероятно - наемат Епифан да дефилира с манекенките по модните подиуми, за да подчертава с отблъскващия си вид тяхната красота. И ето че става известен. Има хора, които му се възхищават. Но той непрестанно мисли за своята Етел, красивата актриса...
Амели Нотомб, добре позната на българските читатели, разказва една история, която е контрапункт на "Парижката Света Богородица" на Виктор Юго. Как ще завърши тази история за сблъсъка между грозотата и красотата?
Квазимодо и Есмералда могат ли да се свържат от взаимна любов? Въпросите и отговорите на авторката винаги са изпълнени с ирония, понякога дори със сарказъм.
...

Продължава
"Mass Effect" е популярна компютърна ролева игра, разработена от "Байоуер", Канада. Първата й част се появява на пазара през 2007 година, последвана от "Mass Effect 2" през януари 2010-а, а третата, която ще се появи през март 2012-а, вече е обявена от феновете за очакваната с най-голямо нетърпение игра за годината по време на церемонията за видеоигри на "Спайк Тиви".
Действието се развива в бъдещето, през 2183 година, като играчът приема ролята на командир Шепърд - елитен войник, изпратен на мисия да проучи Галактиката с космическия кораб "Нормандия". Заглавието "Mass Effect" се отнася до специфично физично явление, което притежава свойства, сходни на гравитацията и електромагнетизма, и е сред основните причини за разширяването на Вселената. То възпрепятства инерцията и позволява пътуване със скорост, по-голяма от тази на светлината. Играта се отличава от останалите компютърни игри и по значението, което сюжетът оказва върху развитието й....

Продължава
"Тайнствените Е-та. Пълен справочник на химичните добавки в храната ни" е четиво, посветено изцяло на изкуствените подобрители, даващо ценни съвети относно веществата в продуктите, които използваме.
Хранителните добавки имат изкуствен или естествен произход и се добавят по технологични съображения при производството, обработката, опаковането, транспорта или съхранението на храните. Често обаче те остават като техни съставки дори и в променена форма.
Оказва се, че списъкът на разрешените и забранените добавки не е публичен, а представлява служебна тайна. Обикновеният купувач никъде не може да провери какво означават тези странни символи и какви опасности крие консумацията на продукти с такива съставки.
Редица одобрени от ЕС оцветители са считани за вредни и са забранени за употреба в някои страни. За други се смята, че причиняват ракови заболявания. Трети не бива да се добавят в храни за бебета... Ами изкуствените подсладители?...

Продължава
Джон Хардинг е роден и израснал близо до Кеймбридж и е преподавал английска литература в Оксфорд.
Първият му роман "Какво правихме по време на почивката" е посрещнат възторжено от литературната критика и през 2006 г. е филмиран за телевизията. "Флорънс и Джайлс" също се радва на огромен читателски успех , а в Италия и Бразилия дори оглавява листите с най-продавани заглавия.
B изоставено старо имение в дълбоката английска провинция живее дванайсетгодишната Флорънс. Пренебрегвана от своя чичо и настойник, който не само не желае да се занимава с нея, но и отказва да я изпрати на училище, за да я "предпази от поквара", умната и будна Флорънс сама се научава да чете и открива в книгите не просто прозорец към широкия свят, а и средство за разнообразяване на сивото ежедневие - първо чрез играта с езика, а после в романтично бягство от действителността в необятните полета на подхранваното от литературата въображение....

Продължава
<< Начало < Предишна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следваща > Край >>
 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас