Търсене
Критерий за търсене: Намерени са 597 резултата.
Етикет: Литература Подредба по 
Торстен Хавенер е роден през 1972 г. в Саарбрюкен (Зарбрюкен), Германия. Младежкият му идол е Дейвид Копърфийлд, чието изкуство оказва решаващо влияние върху него. Още в ученическите си години, по време на градски и училищни тържества, Торстен умело демонстрира магическите си умения.
Всичко обаче започва на 12.04.1986 г., когато животът на Торстен Хавенер се променя ненадейно. Това е денят, в който брат му загива при скок с парашут. Няколко седмици по-късно, когато подрежда неговата стая, Хавенер случайно открива няколко реквизита за фокуснически номера, купени от брат му малко преди злополуката. С помощта на тези атрибути той успява да избяга в свят, в който буквално липсват граници. Окончателното решение за настоящата си кариера той взима по време на следването си в Монтерей, Калифорния, където изучава Приложна лингвистика и устен и писмен превод. Още в училище се занимава с близките до фокусничеството области: хипноза, езика на тялото, техники за насочване на вниманието и окултизъм. При едно упражнение по устен превод той добива усещането, че предварително знае какво точно ще каже по-нататък ораторът, чийто доклад превежда. Това умение е изключително и Торстен решава да го демонстрира пред публика. При явяването си на сцената моли един от зрителите, да си представи мислено образа на човек, когото обича, след което веднага изрича, че мисли за дъщеря си, чието име е Сабина.
...

Продължава
В този роман Мураками ни поднася главозамайваща комбинация от модерност, богато въображение и алегоричност, а за черешка на върха ще намерите и голяма доза киберпънк. Героят непукист е трийсет и пет годишен разведен мъж с колекция от бутилки с вносно уиски, запален по старите американски филми и готвенето. Липсват му само чувства, което, заедно с блестящите му компютърни умения, го прави идеален кандидат за тайнствения застаряващ учен, заселил се в дълбините на токийската канализация. Ученият привиква героя и го прави част от проект, наречен "Краят на света". Двата свята на Мураками започват да се преплитат по невъобразим начин, докато накрая се сливат и той за първи път се усеща свободен от всепроникващия контрол на японското общество над индивида. "Страна на чудесата за непукисти и краят на света" е рядък образец на постмодерния роман със завидна интелектуална дълбочина и стилистична завършеност, дар от един дързък автор с оригинален поглед върху писането.
Харуки Мураками е признат от световната литературна критика за най-добрия съвременен японски автор. Неговите книги са преиздавани многократно не само в САЩ и Западна Европа, но и в Русия, Румъния, Сърбия.
Мураками е роден през 1949 г. в Киото. Завършва успешно литературния факултет на Токийския университет, а по-късно става съдържател на джазклуб в Шибоя. Прекарва три години в Гърция и Италия, след което се установява в Принстън и в продължение на четири години преподава в Принстънския университет. През 1995 г., след земетресението в Кобе и атентата в токийското метро, решава да се завърне в Япония.
...

Продължава
Open Arts Foundation базов организатор на "Нощ на музеите и галериите - Пловдив" отправя и тази година покана към артисти, арт-групи, куратори, галерии, държавни институции, чуждестранни институти, да участват със свой културен или арт-проект в събитието, което ще се проведе на 24 септември (петък) 2010 година от 19.00 до 02.00 часа.
Събитията от програмата на "Нощ на музеите и галериите - Пловдив 2010" ще се проведат в рамките на два дни:
24 септември (петък) от 19.00 до 02.00 часа, основна програма - музеи и галерии;
25 септември (събота), съпътстваща програма - културни институции, театър, клубове, книжарници, неформални места;
24-25 септември (петък-събота), програма в градска среда.
Предложенията на кандидатите ще бъдат събрани от Open Arts Foundation, която ще ги презентира и предостави за избор на културните институции, участващи в Нощ на музеите и галериите - Пловдив. При одобрение на проект от страна на културна институция, тя ще се свърже с кандидата до 10 юли.
...

Продължава
Предизвикателен. Непокорен. Безкомпромисен. Стив Вейл е най-добрият оперативен агент, особено когато спазването на правилата не е задължително...
Мистериозна групировка изнудва ФБР за милиони долари. Агенцията подценява противника. В отговор престъпниците екзекутират няколко известни личности - напориста репортерка, уважаван сенатор, прочут адвокат... Всички те са публични врагове на агенцията. Разследването е в задънена улица. Един агент е застрелян, а друг е заподозрян в съучастие. ФБР е поставено на колене.
С неохота  федералните се обръщат към бившия агент Стив Вейл. Той има славата, че може да открие всеки.
Напрегнат, скорострелен и безмилостен - "Агент назаем" е изумително автентичен трилър по действителен случай. Почитателите на Лий Чайлд ще бъдат очаровани да припознаят героя му Джак Ричър в лицето на непокорния Вейл.
Ноа Бойд е псевдоним на топ агент от ФБР, който издирва серийни убийци от двайсет години. За създаването на книгата авторът е черпил информация от личния си опит.
...

Продължава
Многоликият гений на най-романтичния от композиторите на немския романтизъм - Роберт Шуман, и до днес предизвиква противоположни настроения, от абсолютно обожаване до пълно отричане на музиката му.
На 8 юни - денят на неговата двестагодишнина, ще представим Шуман като върховния непреходен вдъхновител за всички, които търсят щастието в замечтаната, невидима, ефемерна, интимна и дълбоко меланхолична страна на живота.
На събитието ще бъде представена книгата "Шуман" от композитора и писателя Андре Букурещлиев, в превод от френски език на Зорница Китинска. Това е втората негова книга издадена на български език (след появилата се през март 2010, "Поглед към Шопен") от поредицата от девет издания на музикална къща "Ориндж Фактори". Написана през 1956 година, това е дебютната книга на Андре Букурещлиев. След нейното първо появяване, тя претърпява много издания на различни езици и е една от най-значимите книги писани за Шуман.
Анжела Тошева ще изпълни две от по-рядко изпълняваните клавирни творби на Шуман - Утринни напеви оп.133 - последната му солова творба, както и Нощни пиеси оп.23.
...

Продължава
Нина Армада едва дочака осмия си рожден ден, за да избяга от детския дом и да си намери собствен космически кораб, с който да се впусне в лудешко изследване на Вселената. (Преди това беше ходила няколко пъти на Луната и веднъж на Марс, но там не беше нищо особено.) Но дори не мечтаеше, че ще си намери такива приятели – андроидът Ефект, говорещият котарак Фрик и старата космическа лисица, капитан Тула Зак. А когато уловиха сигнал за помощ от непознат извънземен кораб, това беше само първата крачка от безкрайния път…


...

Продължава
Осемнайсет омагьосани истории за пораснали деца. Нощ, тайнствени куфари, сънища, очи, неустоими жени, мъже убийци и поети и други сенчести думи бродят из страниците на книгата. "Приказки за меланхолични деца" е сборник с разкази и мрачно-магични истории за нощно четене. Илюстрирано с тематични фотографии на автора, това е четиво, което увлича и окото, съблазнява, плаши, топли. Като убежище за тайнолюбиви, неспящи деца. Като в книга.
Серия от снимки, привидения, образи, уловени от разказвача, придружават различни по душа приказки - от класически бароково тъмни истории през алено червени, хипнотизирани разкази, брадата на Данте, ренесансови котки и куфари, пълни със секс и ужас до приказка-трилър... по острие и по Дейвид Линчовски.
Един поетичен акт в проза. 
Тодор Тодоров (1977, София) е доктор по философия и преподавател по "Философия на средновековието и ренесанса" и "Ислямска философия" в СУ "Св. Климент Охридски". Чете курс по фотография в специалност Културология.
Автор на десетки научни публикации, есета, публицистика, разкази, стихове и фотографии. Публикувал е думи и образи в редица ежедневници, периодични литературни и други специализирани издания, сборници и списания.
...

Продължава
Това е историята на шест момчета и едно момиче, родени в една прашна махала някъде през 70-те години на миналия век, разказана чрез езика на един стар и забравен вече писател, на когото е посветена книгата. Добронамерена метафорична приказка за шантави неудачници в един шантав свят, които говорят странно и обичат силно, неудачници, обсебени от красивата тъга на спомените си, които вършат обречени неща, но остават верни на себе си и на светлата си детска лудост, без която животът е безсмислен и безинтересен. С души вечни, вълнуващи и светли - като лятото, което винаги ни залива със златото си като най-прекрасен дар на живота.
...

Продължава
Романът "Посока Сакраменто" е за объркването и невъзможността на изтерзаните човешки същества да установят близост, когато единственият им шанс е да покажат без страх ахилесовите пети на съществуванието си. Защото там, където и безмилостният Бог на българското всекидневие отказва да помогне, помага топлината на обикновен приятелски жест. Романът разказва как хората се страхуват един от друг, как се затварят в гета, луксозни изградени или порутени от годините немара, в които гледат страшен филм. Как затварят очи на най-ужасните места, и как искат животът да продължи, а се страхуват. Разказва за тишината и тъмнината, когато лентата се скъса.
Палми Ранчев е роден в София. Завършва Национална спортна академия "В. Левски" в родния си град. Пише поезия, разкази и романи. Бил е боксьор, треньор, собственик на кафене и игрална зала, директор на вестник, сценарист, телевизионен водещ и безработен. Със сигурност може да прибави още няколко начина (да речем десетина), с които си е изкарвал прехраната.
Автор е на стихосбирките: "Шапката на скитника", "Манхатън, почти събитие", "Парцаливо знаме", "Хотелска стая", "Среднощен човек: биографии", "Любовник на самотни улици и запустели къщи" (2004) и "Такова синьо: видимо и скрито" (2007), на сборниците с разкази "Анонимни снайперисти" (2006) и "Малко късмет за по-късно" (2007), както и на три романа, последен от които е "Анонимни снайперисти" (2006).
...

Продължава
"Заекът на Гала" е пъстра мозайка от семейни драми, лични преживявания, социални изкривявания, щастливи мигове, сълзи, недоразумения, компромиси, премълчавания, душевни терзания, упреци...
Авторката успява да накара читателите да погледнат вътре в себе си, да се свържат с емоциите си и да помислят за най-близките хора и най-важните неща не само с разума, а преди всичко със сърце и душа.
Коя е Гала и за какъв заек става въпрос във вълнуващата история "Заекът на Гала"?
Някога съпругата на Салавдор Дали сервирала дългоухия домашен любимец за вечеря. Когато обичаш някого, трябва да го консумираш изцяло - оправдава Гала кървавото жертвоприношение. Има ли някой, който да не е похапвал от "заека на Гала"? - се пита героинята от романа Ана. Тя фантазира на воля не само за живота на известната екстравагантна двойка, но разказва фрагментарно истории за самата себе си, бившия си съпруг музикант, най-близката си приятелка и дъщеря си. Версиите й за преживяното са субективни, а задъханите кратки истории звучат съблазнително, защото са набъбнали от емоции. Понякога тя така се отдава на фантазиите си, че започва да ги възприема и разказва като реалност. Съблазняването е толкова силно, че психоаналитичката, която трябва да намери лечение за страданията на Ана, попада в нейния капан, отхвърля всички теории за лечение на необузданата й фантазия и свенливо предлага приятелство на сладкодумната разказвачка (или лъжкиня?).
...

Продължава
Анджела Картър (1940 -1992) е от най-радикалните британски писателки след Втората световна война. Романите й "Нощи в цирка" и "Мъдри деца", разказите-приказки от "Кървавата стая", са наричани от критиците "фантастична гротеска" и "модерна готика". През 2008 "Таймс" я поставя на десето място в класацията си на 50-те най-големи британски писатели след 1945.
Един ден в Града цялата публика на представлението на "Вълшебната флейта" е превърната в ято пауни. Така започва войната на диаболичния доктор Хофман срещу самата реалност, такава, каквато я познаваме.
Младият Дезидерио е от малцината, запазили разсъдъка си, защото на чудесата, фантомите и халюцинациите отвръща с неподправено отегчение. Но когато му възлагат секретната мисия да открие и ликвидира доктор Хофман, той приема, защото в съня си се е влюбил в неговата магнетична дъщеря. И Дезидерио тръгва на приключение, в което ще се сблъска със собствените си тайни желания, в един шеметен свят, разгърнат от Анджела Картър с размаха на Фройд, изяществото на Набоков, крайността на Сад и духа на 1960-те.
...

Продължава
"Казвам се Саад Саад, което на арабски означава Надежда Надежда, а на английски Тъжен Тъжен."
Саад иска да напусне Багдад и неговия хаос и да стигне до Европа, до свободата и бъдещето.
Но как да прекоси границите без нито един динар в джоба? Как, като Одисей, да се опълчи срещу бурите, да оцелее в крушенията, да избяга от търговците на опиум, да пренебрегне песните на сирените, превърнали се в рокаджийки, да се измъкне от жестокостта на един надзирател-циклоп или да се изтръгне от любовната магия на една сицилианска Калипсо?
Започва ту изпълненото с насилие, ту смехотворно, ту трагично безвъзвратно пътешествие на Саад. Между приключения и перипетии и отмервано от разговорите с един нежен и незабравим баща, този роман разказва за изхода (в библейския смисъл) на един от онези милиони хора, които днес търсят място по земята - нелегален бежанец.
Откровена и както е в стила на Шмит - човечна, книгата като че ли е поредното оглеждане на западния свят и сблъскване със собствения истински облик на фона на чуждото страдание...
...

Продължава
В навечерието на Първата световна война Великобритания, Германия и Русия са управлявани от членове на една кралска фамилия: Джордж V, крал на Англия и император на Индия, Вилхелм II, последния германски кайзер, и Николай II, последния руски цар. Техните незрели решения и детински постъпки причинили една от най-разрушителните войни в човешката история…
Миранда Картър използва кореспонденцията между владетелите и стотици други исторически извори, за да създаде брилянтен портрет на трима мъже и техните слабости. Поставени на обречени от историята позиции, зле образовани и откъснати от реалността, неуравновесеният Вилхелм, нерешителният Николай и плахият Джордж доказват как личните и политическите отношения си взаимодействат... с опустошителен резултат.
Европа пропада в бездната на военния конфликт, заради очевидната неспособност на кралските кръвни връзки да обуздаят националните разногласия. За всеки от тримата войната е катастрофа, а желанието за мир и разбирателство е заглушено във финалния акорд от разруха, предателство и смърт.
Богато на детайли и проницателно в интерпретациите си, изследването на Миранда Картър разобличава трагикомизма на един привилегирован, но изостанал от времето си свят. "Тримата императори" е исторически анализ за залеза на една епоха, в която обикновени човешки същества имат абсолютната власт да определят съдбата на милиони.
...

Продължава
"Животът като липсваща лъжица" е дебютен роман на Иван Димитров. Младият автор е познат на българските читатели само с разказите си ("Местни чужденци", Арс 2010). Новата книга не се стреми непременно да предизвика скандал, но би могла да разубеди всеки, който мисли, че младите се занимават само с любов, учение и спорт. Как се става наркоман? Отговорът на Димитров е отчасти уличен, защото улицата активно присъства в романа, и отчасти литературен заради литературните пристрастия на автора към Керуак, Бърджес, Кафка и много други. Романът има толкова общо с химните на Керуак, колкото и с кошмарите на Кафка. Кой пуши трева, познаваш ли наркомани, защо на улицата те поздравяват все безделници, а не уважавани хора в костюми, какъв живот водиш и докъде ще стигнеш? Светът разпитва героя на Димитров и го вкарва във "филм". Той трябва да внимава, да се пази от страха и самосъжалението, за да дочака любовта. Най-страшният грях, който бихме могли да извършим, е да отстъпим от своето желание. Тогава липсващата лъжица от "Матрицата" (There is no spoon...), лъжицата на фантазията, започва да се използва за зло.
Стилът на романа е смесица от висока художествена проза и сленг. Гласът на героя донякъде напомня за претенциите и прозренията на юношата на Достоевски.
...

Продължава
Световноизвестният писател Хорхе Букай пристига в България на 7 юни 2010 г. Поводът за посещението му е премиерата на романа "Да се обичаме с отворени очи", която ще се състои в три български града: София - 9 юни 2010 г. от 19 ч. в книжарница "Хеликон - Витоша"; Пловдив - 10 юни 2010 г. от 18 ч. в книжарница "Хермес", ул. "Патриарх Евтимий" 12; Стара Загора - 12 юни 2010 г. от 11 ч. в библиотека "Захарий Княжески".
Хорхе Букай ще бъде специален гост и на литературния фестивал "Пловдив чете", който ще се проведе в периода 09 - 13 юни.
Автор на повече от 20 книги, преведени на над 20 езика, Хорхе Букай е един от най-четените писатели на нашето време. Само през 2008 г., осем от книгите му се появяват в световните класации за бестселъри, което е феноменален успех. Авторът е особено популярен в страни като САЩ, Мексико, Бразилия, Чили, Аржентина, а в последните години името му нашумя и в Испания, Германия и други европейски държави.         
От две години и България, благодарение на ИК "Хермес", се нарежда сред страните, в които се превежда Хорхе Букай. Още с първата си книга, излязла на български език - "Нека ти разкажа", авторът успя да спечели много почитатели. "Нека ти разкажа" стана любимата книга на хиляди българи и не слиза от челното място в седмичните класации на големите онлайн книжарници вече почти две години. Втората книга на Хорхе Букай - "Приказки за размисъл", подобно на "Нека ти разкажа", се нареди сред най-продаваните книги в България и затвърди мястото на Букай като знаково име сред читателската аудитория.
...

Продължава
Издателство "Леге Артис" има удоволствието да ви покани на срещи с големия европейски автор Роберт Менасе, който ще бъде в България от 27 до 30 май.
Авторът е роден във Виена през 1954 г. Следва германистика, философия и политология във Виена, Залцбург, Месина. Публикува романите "Сетивна увереност" (1988), "Блажени времена, крехък свят" (1991), "Отвръщане на удара" (1995) и есетата "Феноменология на обездуховяването" (1995), "Страната без качества" (1995), "Надстройка и ъндърграунд" (1997) и "Обясни ми Австрия" (2000). През 2001 г. този "Рембранд" сред немскоговорещите писатели публикува романа "Изгонване от Ада", за който получава редица награди. През 2004 г. авторът представи романа (изд. Леге Артис) в България.
В Австрия Менасе е широко известен заради нетрадиционното си повествование на талантлив романист и нескритото желание да разгадае човешката душа, с острото си перо на публицист, със собственото си мнение и отношение по актуални парливи въпроси в Австрия и света. "Човек си мисли, че всичко, което търси е знанието, а всъщност вървейки по пътя, открива, че истината зависи от това, в кой свят се намира", споделя Роберт Менасе.
...

Продължава
Четирите пиеси, събрани в този том, предоставят възможност да се запознаете с четири от най-смелите, оригинални и скандални творби на гениалния писател и драматург Оскар Уайлд, за когото критикът Уилям Арчър пише още през 1893 г.: "Творчеството на господин Оскар Уайлд достига най-високия връх на модерната английска драматургия, а освен това е окупирало този връх. По отношение на интелектуалността, артистичността и инстинкта за театър Оскар Уайлд няма равен сред своите съвременници."
Книгата не само отразява стиловото и тематично разнообразие, характерно за творчеството на един от най-талантливите драматурзи на викторианската епоха, но и всяка една от пиесите в изданието ознаменува нов етап в артистичната кариера на автора. Сборникът включва първата пиеса на Уайлд ("Вера или Нихилистите"), станалата изключително популярна историческата трагедия ("Саломе"), първата му сатира на висшето общество ("Ветрилото на лейди Уиндърмиър") и една незавършена творба ("Le Sainte Courtisane или Жената, покрита с бижута"), която за жалост се оказва последната пиеса, която великият ирландец пише.
Оскар Уайлд прави своя дебют като драматург с историческата трагедия "Вера или Нихилстите", завършена през 1881 г., но играна за първи път на сцена през 1883 г. Уайлд започва да пише пиесата, когато е едва на двадесет години и по стил и съдържание "Вера" се различава от по-зрелите пиеси, които той пише през 90-те години на деветнадесети век. Заедно с втората пиеса на ирландеца, "Херцогинята на Падуа" (1883 г.), "Вера" е творба, в която главното действащо лице е една силна, горда жена, чиято интелектуалност и амбиции биват жестоко съкрушени от страстна и унищожителна любов.
...

Продължава
"Крадци на лебеди" е история за разрушителната творческа страст, за житейските загуби и за любовта в различните й форми - първата любов, внезапната любов и последната любов - вечната.
"Отдавна искам да напиша роман за художник. Запленена съм от изкуството и от факта, че има хора, които обвързват живота си с това да полагат цветове върху платното, пресъздавайки света по този начин", споделя авторката Елизабет Костова.
От Вашингтон и Ню Йорк до Северна Каролина, от Акапулкодо Париж и нормандското крайбрежие на Ламанша с писма и разкази на психиатъра Андрю Марлоу и на двете жени в живота на художника Робърт Оливър се възстановява драматичната история на френската художничка Беатрис дьо Клервал, внезапно загърбила творческата си кариера и оставила неразгадана тайната за своите известни и неизвестни шедьоври.
Психиатърът Андрю Марлоу е посветен на професията и любимото си хоби - да рисува. Когато известният художник Робърт Оливър се опитва да унищожи една картина в Националната галерия за изкуство, в резултат на което става пациент на Марлоу, животът на психиатъра се "обръща". Отчаян, че не може да разкрие тайната, измъчваща гения, той предприема разследване, което го отвежда до най-близките на Оливър - бившата му съпруга и бившата му любовница и до една трагедия от времето на разцвета на френския импресионизъм.
Робърт притежава писма на френски език между млада жена, изключително талантлива художничка, и чичо й, който също е художник. Текстовете на тези писма ни пренасят във Франция в края на 19 век - барикадите на Парижката комуна, бохемата от Монмартър, света на великите импресионисти, сред красивите пейзажи на нормандското атлантическо крайбрежие на Франция.
...

Продължава
Романът "Конклав" разказва по забавен и остроумен начин историята за това какво се случва във Ватикана, когато кардиналите на католическата църква се събират да изберат своя нов духовен глава. Минават седмица, месеци, но изборната колегия все още не може да достигне до решение. Политическият натиск отвън, интригите между отделните фракции и етноси в Конклава затрудняват избора и вместо кардиналите постепенно да се обединят около едно мнение, те се разединяват все повече. Времето минава, а напрежението в Апостолическия палат расте. И докато светът навън започва да става нетърпелив, вътре във Ватикана се случват нечувани и невиждани събития. Читателите ще попаднат във фантастично-символичен свят, където серия от небивалици всячески разсейват духовните лица от техните задължения и подкопават вярата им. Събитията с всеки изминал ден стават все по-сюрреалистични. В духовния дом вместо мир и благоговение цари паника, ужас и абсурд. Ватикана е нападната от плъхове, прилепи и сови, кардиналите са ужасени, а из коридорите на светото обиталище се гонят котки, кудкудякат кокошки и се спотайват скорпиони. И на фона на тези ужасяващи картини кардиналите повдигат на дневен ред важни духовни теми. Резлтатът е баснословен и забавен. Написана с невероятно чувство за хумор и същевременно без капка неуважение към църквата, книгата повдига редица сериозни въпроси за функционалността на църквата като институция, за адекватността на решенията й и за бъдещето й. Нито за миг авторът не подлага на съмнение съществуването на Бог, но оглежда критично вярата в него и табутата, които хората си изграждат. Неочаквана, интелигентна и забавна творба, написана едновременно леко и сериозно.
...

Продължава
1913 година. Руският балет на Дягилев представя в Париж премиерата на балета на Стравински "Пролетни тайнства". Тази паметна премиера се оказва влудяващо силно преживяване за младата шивачка Коко Шанел, която е сред публиката.
1920 година. Пътищата на две от най-ярките личности на столетието се пресичат в момент, когато и двамата са на прага на грандиозен успех. Гениалният композитор Игор Стравински споделя съдбата на хиляди руски емигранти, потърсили убежище във френската столица след Октомврийската революция. Той и семейството му са принудени да оцеляват благодарение на милостта на меценати и приятели. На вечеря в дома на Сергей Дягилев Стравински е представен на скандалната и еманципирана Коко Шанел, която жадува за признанието на артистичните среди. Тя предлага на Игор да се премести заедно с болната си съпруга Катерина и четирите им деца в лятната й вила край Париж, където той ще може да работи на спокойствие. Не след дълго между нея и госта й се заражда разтърсваща връзка, затруднена от дълбоката привързаност на Стравински към семейството, от всеотдайността и на двамата към работата. Когато прикованата на легло Катерина започва да подозира какво се случва около нея, двамата влюбени трябва да решат доколко са дълбоки чувствата им и дали връзката им ще оцелее с наближаващата есен.
Моментът е преломен и за двамата. Коко създава емблематичния "Шанел № 5", а Игор започва да композира по-освободено и се превръща в един от основоположниците на неокласицизма. Съдбата продължава да ги свързва с невидими нишки до края на техния живот.
...

Продължава
<< Начало < Предишна 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Следваща > Край >>
 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас