Търсене
Критерий за търсене: Намерени са 121 резултата.
Етикет: Театър Подредба по 
ПРОГРАМА ЗА ДЕКЕМВРИ 2009

Сцена "ЩАСТЛИВЕЦА"     

02 (сряда), 17 ч.
ОЛЕЛЕ от Здрава Каменова, режисьор - Георги Георгиев Гого Антика, постановка – Здрава Каменова  СПЕКТАКЪЛ ЗА ДЕЦА  от 4 до 15 години
03 (четв.), 19 ч.  
МАРШРУТКА от Елин Рахнев, постановка - Пламен Масларов
04 (петък), 19 ч.  
Възгледите на един учител за народното творчество – моноспектакъл на Камен Донев, гостува ДТ-Пловдив
05 (събота), 19 ч.  

ДЕТЕКТОР НА ЛЪЖАТА   от Василий Сигарев, постановка – Николай Гундеров9   07 (понед.), 19 ч.  
РИМСКА БАНЯ   от Станислав Стратиев, постановка - Светослав Пеев
09 (сряда), 19 ч.  
ВЕЧЕРЯ ЗА ТЪПАЦИ от Франсис Вебер, постановка – Иржи Менцел
10 (четв.), 19 ч.  
ОЩЕ ВЕДНЪЖ ОТЗАД от Майкъл Фрейн, постановка – Иржи Менцел
11 (петък), 19 ч.  
ТАПЕТИТЕ НА ВРЕМЕТО     по Константин Павлов, постановка – Юлия Огнянова
13 (неделя), 11 ч. 

ОЛЕЛЕ oт Здрава Каменова, режисьор - Георги Георгиев Гого Антика, постановка – Здрава Каменова  СПЕКТАКЪЛ ЗА ДЕЦА от 4 до 15 години
14 (понед.), 19 ч.  

ТЕСТОСТЕРОН от Анджей Саромонович, постановка – Пламен Панев
16 (сряда), 19 ч.  
ЖЕНИТЕ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ от Аристофан, постановка – Мариус Куркински
17 (четв.), 19 ч.  
Натрапникът от Франсис Вебер, постановка – Николай Гундеров, гостува МОНТФИЗ АРТ ГРУП
18 (петък), 11 ч.  
ОЛЕЛЕ  oт Здрава Каменова, режисьор...

Продължава
На 12 ноември от 11 ч в Камерната зала на Сатиричния театър ще се проведе първата официална  пресконференция на фондация за изкуство "Стоян Камбарев", на която ще се обяви дейността й, нейните цели и най-скорошните събития, свързани с нея.
В края на 2008 г. се навършиха 10 години от ранната загуба на Стоян Камбарев - един от емблематичните театрални режисьори на 90-те, доказал своя безспорен талант както у нас, така и в чужбина. Това  провокира кръг от приятели и съмишленици да основат тази фондация и по този начин да продължат неговата мисия.
Името на Стоян Камбарев се свързва с налагането на една нова и модерна естетика в театъра, изваждаща на преден план новото мислене за театралното пространство. Това е творец, за когото театърът беше издигнат в култ и беше превърнат в тотално изкуство. Макар и режисьор като професия, Стоян Камбарев познаваше в детайли и работата, свързана с визията и музиката в спектаклите си. Името му се свързва и със създаването на Малък Градски театър "Зад канала", както и с възраждането на варненския театър. Безспорните му хитове "Завръщане у дома", "Черна дупка", "Майката", "Януари", "Три сестри" бяха представени на почти всички сериозни български и международни театрални фестивали. Стоян Камбарев е носител на много театрални награди, сред които награда "Аскеер" и "Икар" за режисура.
...

Продължава
Етикети: Събития Театър
Марио Николов поставя представлението "Службогонци" във Велико Търново. Премиерата е на 29 октомври от 19 ч. в МДТ "К.Кисимов".
"Службогонци" е музикална комедия по Иван Вазов, музика на П. Хаджиев и либрето Б. Банов.
Участват солисти, хор, балет и оркестър на МДТ "К. Кисимов" В. Търново.
"Един сатиричен разказ за властта и нейните службогонци, в който всеки може да припознае днешната социално-политическа ситуация с вечните управленски стремежи, нагаждачество, алчност и партийни навици с девиз "чуждите са си чужди, а своите – свои". Действието се развива пред вратите на властта, където и най-смелите радетели за справедливост стават службогонци", споделя режисьорът Марио Николов.
Почитателите на оперетата и мюзикъла очакват и неговите нови сценични изяви. Марио Николов започна сезона още в края на август, когато гастролира заедно със Стефан Рядков в успешната си нова постановка на "Българи от старо време" в Oпера Бургас. Топсолистът на Националния музикален театър ще гостува отново и в САЩ с една от коронните си партии, Айзенщайн от "Прилепът" на Йохан Щраус, която му носи многократно бляскави гастроли на три континента - Европа, Америка и в Япония.
Марио Николов, който напоследък е сред най-търсените жанрови постановчици у нас, гради своята артистична кариера вече 20 години на сцената на Националния музикален театър.
...

Продължава
Етикети: Събития Театър
Сатиричен театър "Алеко Константинов"
Сцена "Щастливеца"
Сезон 2009/2010
Премиера: 19.10.2009
Представление: "Олеле" от Здрава Каменова
(спектакъл за деца)
Постановка - Здрава Каменова
Режисура - Георги Георгиев - Гого Антика
Художник - Теодора Лазарова
Музика - Александър Каланов и Йордан Борисов
Пластика и танци - Ивет Лазарова Торосян
...

Продължава
Етикети: Събития Театър
В камерната зала на Младежки театър "Николай Бинев" ще бъде представен спектакъл по текстове на Елена Алексиева. Представлението е озаглавено "Малки царства", а режисьор е Снежина Петрова. Постановката е част от програмата на театъра "Панаир на младите" (9 до 15 октомври).
Участват младите актьори, дипломанти от бакалавърска програма "Театър" на НБУ, Ева Демирева, Марта Каменова, Илина Перянова, Даниела Ганчева, Асен Стоев, Катя Митева и Данаил Григоров.
"Малки царства" разказва с иронично намигване за собствените ни страхове и фантазии, за несбъднатите желания и за онзи друг живот, който все искаме, но не успяваме да изживеем.
Големите неща се случват в малки царства, а всяка история е едно малко царство. Тръгнеш ли да търсиш онова, което си изгубил в него, лесно се изгубваш сам. А намериш ли го, то вече не е същото...
Спектакълът включва разкази на Елена Алексиева от сборниците "Читателска група 31" (2005), както и "Синдикатът на домашните любимци", който издателство "Колибри" пуска догодина.
Постановката ще бъде представена на 10 октомври, събота, от 19.30 часа.
Елена Алексиева (1975) е автор на стихосбирките "Бримка на сърцето" (1994) и "Лице на ангел-екзекутор" (1996), както и на романа "Синята стълба" (2000). Два нейни сборника с разкази са публикувани в издателство "Колибри" - "Кой?" (преведен в Испания) и "Читателска група 31", отличен с наградата "Хеликон" за нова българска художествена проза за 2006 г.
...

Продължава
Етикети: Събития Театър
"Вещицата и шарената като дъга котка" е премиерното заглавие в програмата на театър "Ателие 313".
Това е една вълшебна приказка за порастването. За прекрачването от щастливо – безотговорното детство в един изпълнен с правила и ограничения свят на възрастните, в който всеки трябва сам да взема решения, да носи отговорност, сам да преодолява страховете си...
В представлението участват Полина Христова, Георги Тенев и Димитър Стефанов. Режисьор е Владислава Джамбазова, а сценографи са Димитър Димитров и Петя Димитрова. Композитор на постановката е Владимир Джамбазов.
Премиерата на "Вещицата и шарената като дъга котка" ще се състои на 30.09, сряда, 19:30. Следващата дата, на която може да бъде гледано представлението е на 03.10, събота, 11:00.
...

Продължава
Етикети: Събития Театър
"Време място" е изложба на Светлана Мирчева и Кадер Музачи, която ще бъде показана в Нощта на музеите и галерите на 2 октомври в artnewscafe. Проектът представя три видео творби "Ръчен часовник", "Площад Сан Видал", "Teleport station", които изследват отношението ни към "абстрактни" понятия като времето и пространството. Изложбата цели да постави въпросите: Доколко времето и мястото, на които принадлежим, ни определят? Принадлежим ли им наистина? Как те въздействат на възприятията ни? Какво променят?
Кадер Музачи е на 24 години от Косово. Живее и работи във Виена. Следва в Академията по изящни изкуства, специалност След-концептуално изкуство във Виена, завършил е Факултета по изящни изкуства в Прищина. Притежава наградата "Артист на утрешния ден" на Националната художествена галерия, Прищина. Има четири самостоятелни изложби и има участия в много сборни изложби.
"Един ден докато пиех кафе с мой приятел - философ, който често ми задава въпроси за времето, мястото, за промените и за най-новата история на изкуството, изпитах необходимост да изтрия "мястото" и "времето" и като жест на единомислие взех ръката му и му показах това фигуративно, а по-късно заснех тази част от разговора ни във видео, озаглавено "Ръчен часовник"
...

Продължава
Сатиричен театър "Алеко Константинов" стартира нова кампания в помощ на родителите на деца между 4 и 12 години. Всеки месец в Сатирата ще има по един спектакъл, по време на който родителите могат спокойно да оставят малчуганите си в ръцете на опитни аниматори, докато се наслаждават на представлението.
Услугата е напълно безплатна и е провокирана от основателната причина мнозина родители да не могат да ходят на театър, защото няма на кого да оставят децата си вечер. Единственото, което трябва да направят майките и татковците, е, купувайки билети на касата, да заявят, че ще дойдат с детето/децата си.
Идеята на Сатиричен театър "Алеко Константинов" е да предостави камерната си зала за импровизирана занималня на децата – място, където ще има с какво и с кого да се забавляват.
За месец октомври изборът на заглавие е "Детектор на лъжата" от Василий Сигарев. Спектакълът ще се играе на 23 октомври от 19 ч. на сцена "Щастливеца" и е с продължителност час и половина.
Заявки се попълват на билетна каса при закупуване на билети за постановката.
...

Продължава
Етикети: Събития Театър
За Мартин Макдона изразът "свой сред чужди, чужд сред свои" би бил съвсем на място. Ирландец по произход, той е роден в Лондон на 26 март 1970 г. в семейството на емигранти. Баща му е работник – строител, а майка му – чистачка, които след няколко години живот в Лондон, оставят двамата си сина и се връщат в Ирландия. Макдона посещава родината на предците си през ваканциите и се впечатлява от невъзможния ирландски диалект и манталитета на ирландските чешити и тяхната "особена гордост".
Едва ли ирландският произход обаче може да обясни защо двамата братя Макдона, оставени на самоотглеждане, решават да станат писатели. На 16 години Мартин зарязва училището, засяда за няколко години пред телевизора с чипс и кола и живее от социални помощи. Като свои учители признава Мартин Скорсезе, Дейвид Линч и Куентин Тарантино, но не и Шекспир. Като взима пример от по-големия си брат Джон Майкъл, Мартин започва да пише сценарии и радиопиеси. За безработен "безделник" Макдона се оказва изключително трудолюбив, залягайки по цял ден върху писането, систематично изпращайки произведенията си във всевъзможни редакции и колекционирайки откази. Само два от сценариите му биват одобрени, уви, в Австралия…
Неочаквано славата се стоварва върху Мартин Макдона през 1996 г. със стремителния успех на написана за 8 дни "Кралицата на красотата от Лаийнан" (играна у нас под заглавието "Бившата мис на малкия град").
...

Продължава
Етикети: Събития Театър
НДТ "Сълза и смях" представя ново премиерно заглавие в своята програмата. Представлението е озаглавено "Любов номер 2", а режисьор е Ивайло Христов. Спектакълът е по текст на Нийл Саймън. Участват актьорите Бойка Велкова, Стефан Спасов, Кристина Янева, Пламен Сираков. Сценограф и костюмограф е Александър Смолянов. Жанрът - романтична комедия.
Действието се развива в Ню Йорк.
Изоставена от съпруга си актриса, изпаднала в тежка депресия, търси успокоение в алкохола и спомените си, но… най-неочаквано се среща с млад писател, вдовец, който е в сходно на нейното състояние. Усилията на братът на писателя и приятелката на актрисата да съберат двамата нещастни несретници, събужда любовта дори и в тях.
Една история, пълна с хумор и случайности, както и много … любов!
...

Продължава
Етикети: Събития Театър
ПРОГРАМА СЕПТЕМВРИ 2009

СЦЕНА "ЩАСТЛИВЕЦА"

15 (вторник)   
19 ч. Сътресение – моноспектакъл на Мариус Куркински, гостува ДТ - Пловдив
Уведомяваме Ви, че планираното за 15 септември представление „СЪТРЕСЕНИЕ” – моноспектакъл
на Мариус Куркински, по Николaй Хайтов се *ОТМЕНЯ*. Съжаляваме за неудобството!
25 (петък)   
19 ч. ДЕТЕКТОР НА ЛЪЖАТА от Василий Сигарев, постановка – Николай Гундеров9
28 (понеделник)   
19 ч. Натрапникът от Франсис Вебер, постановка – Николай Гундеров, гостува МОНТФИЗ АРТ ГРУП
30 (сряда)  
19 ч. ШЕМЕТ от Жан-Жак Брикер и Морес Ласег, постановка – Боил Банов
...

Продължава
Етикети: Събития Театър
Мариус Куркински започна репетиции на комедията на Аристофан "Жените в Народното събрание". В пиесата ще участват актьорите Александра Василева, Стефка Янорова, Милена Аврамова, Десислава Пашова, Йорданка Стефанова, Илка Зафирова, Петко Каменов, Благовест Благоев, Мартин Каров, Константин Икономов. Сценограф на представлението е Петя Стойкова.
Постановката "Жените в Народното събрание" се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на Културата. Премиерата е планирана за началото на октомври.
"Аристофан е онзи, който свързва опиянението на античните хора и богове с осмислянето на битието и историята. Как е възможно една пиеса, писана толкова отдавна, да бъде толкова жива и актуална. Строгата политика в нея, бликащите човешки отношения, завършените характери, комичните ситуации и пълната адекватност към съвременния свят показват колко велик е авторът."
...

Продължава
Етикети: Събития Театър
20 години от създаването на театър "Диалог"
Първият частен театър, създаден след 9 септември, отбелязва 20-годишнина. Събитието ще бъде отпразнувано подобаващо с представлението "Красотата ще спаси света" по "Идиот" на Достоевски.

Драматизация и режисура: Бойко Илиев
Сценография и костюми: Нина Пашова
Музика: Сашо Младенов
Хореография: Мая Петрова
Участват: Ники Илиев, Асен Блатечки, Саня Борисова
Ще бъде представена и книгата "Режисьорските тетрадки на един двадесетгодишен старец" от Бойко Илиев, в която се проследява нелеката пътека, която извървява театър "Диалог" от създаването му до днешна дата.
...

Продължава
Етикети: Събития Театър
Актьорът Филип Трифонов от Сатиричен театър "Алеко Константинов" ще получи отличието "Златна книга". Наградата се присъжда за принос в развитието на българската култура. Отличието ще бъде връчено на Филип Трифонов на 24 май.
"Златна книга" e значка, изработена с 24 каратово злато с формата на отворена книга. Наградата се присъжда от Европейски форум на експертите, в сътрудничество с Академия за международно признати лидери в науката и културата.
...

Продължава
Етикети: Събития Театър
ПРОГРАМА

МАЙ 2009 г.
 
5 (вторник)
КРАСОТАТА СПИ
от Теди Москов
19.00 ч.
 
6 (сряда)
ЧЕСТИТ ГЕРГЬОВДЕН!

7 (четвъртък)
РИТЪМ ЕНД БЛУС
музикален спектакъл на Румен Цонев
19.00 ч.
 
8 (петък)
ПЕРЛА
от Мауро Рази
19.00 ч.

9 (събота)
ШВЕДСКА ЗАЩИТА
от Жорди Галсеран
19.00 ч.

11 (понеделник)
Гостуване в гр. Габрово
КРАСОТАТА СПИ
от Теди Москов
19.00 ч.

12 (вторник)
ЖИВОТНО НА ТРОНА
от Теди Москов
по Карло Гоци
19.00 ч.
 
13 (сряда)
ОХРАНИТЕЛИ
от Джон Годбър
19.00 ч

15 (петък)
Гостуване в гр. Шумен
КРАСОТАТА СПИ
от Теди Москов
19.00 ч

16 (събота)
ЧЕТИРИ ЧИФТА ПАГОНИ
СУХИ СЛАДКИ ЗА ЧЕРЕН СЛЕДОБЕД
от Камен Донев
от Елизабет Стрикланд
19.00 ч
21.00 ч

17 (неделя)
РИТЪМ ЕНД БЛУС
музикален спектакъл на Румен Цонев
19.00 ч.

18 (понеделник)
клуб-фоайе “При жабите”
ДИАЛОЗИ ПРЕЗ МАСА
по откъси на Стриндберг и Шницлер
20.00 ч.

19 (вторник)
ОХРАНИТЕЛИ
от Джон Годбър
19.00 ч.
 
20 (сряда)
ЖЕНСКО ЦАРСТВО
от Ст.Л.Костов
19.00 ч.
 
21 (четвъртък)
ВЕЛИКОЛЕПНИЯТ РОГОНОСЕЦ
от Фернан Кромелинк
19.00 ч.

22 (петък)
ПЕРЛА
от Мауро Рази
19.00 ч.
 
23 (събота)
ВАЛЕНТИНОВ ДЕН
от Иван Вирипаев
19.00 ч.

25 (понеделник)
СУХИ СЛАДКИ ЗА ЧЕРЕН СЛЕДОБЕД
от Елизабет Стрикланд
20.00 ч.

26 (вторник)
ШВЕДСКА ЗАЩ...

Продължава
Етикети: Събития Театър
На 17 април от 19.00 часа на сцената на Сатиричен театър "Алеко Константинов" ще се играе премиерата на комедията "Натрапникът" от Франсис Вебер (автор на пиесата "Вечеря за тъпаци"). Високобюджетният спектакъл е съвместна продукция на независимата продуцентска компания МОНТФИЗ АРТ ГРУП и Сатиричен театър. По думите на разбирачите "Натрапникът" е една от най-успешните комедии на Вебер, в която той виртуозно и по най-неочакван начин е развил формулата на словесната и ситуационна игра.
Режисьор на най-новото театрално изкушение в Сатирата е Николай Гундеров (асистент на Иржи Менцел в работата му по "Вечеря за тъпаци"). Сценографията и костюмите са поверени на Чайка Петрушева, а автор на музиката е може би един от най-нашумелите български театрални композитори Румен Цонев (Ритъм енд Блус).
...

Продължава
Етикети: Събития Театър
НОВ ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР "СЪЛЗА И СМЯХ"

Програма

Май 2009 г.

8 (петък)
начало: 19.00
край: 20.30
Гостува Театрална формация “Мелпомена”
ВРАЖАЛЕЦ - дневно представление
от Ст. Л. Костов
сценична версия и постановка: Георги Стоилов

9 (събота)
начало: 19.00
край: 21.20
Гостува Театрална формация “Мелпомена”
БЛАГОРОДНИЯТ ИСПАНЕЦ
от Съмърсет Моъм
режисьор: Велко Кънев

10 (неделя)
начало: 19.00
край: 20.40
Гостува театрална къща "Viva arte"
БАРДАК
От Габриел Барили
Режисьор Георги Михалков
Участват: Асен Блатечки, Милена Маркова – Маца,
Невена Бозукова – Неве, Добриела Попова

11 (понеделник)
начало: 19.00
край: 21.00
БОСИ В ПАРКА
от Нийл Саймън
режисьор: Ивайло Христов
участват: Антоанета Добрева - Нети, Стефан Спасов, Бойка Велкова, Васил Михайлов и Александър Дойнов

12 (вторник)
начало: 19.00
край:  20.20
ПЛАЖЪТ
Авторски спектакъл  на Съни Сънински
участват: Мария Сапунджиева, Албена Михова,
Христо Мутафчиев, Филип Аврамов

13 (сряда)
начало: 19.00
край: 20.20
ЛАЗАРИЦА
От Й. Радичков
режисьор: Крикор Азарян
участват: Валентин Танев и Малин Кръстев

14 (четвъртък)
начало: 19.00
край: 20.30 
Гостува "АРТПРИФИКС"
СРЕЩИ В СРЯДА
От Валентин Красногоров
Режисьор Боил Банов

15 (петък)
начало: 19.00
край: 20.15

Продължава
Етикети: Събития Театър
Театрална трупа "Артпрификс" представя комедийната постановка "Срещи в сряда".
Пиесите на Валентин Красногоров се играят на различни езици в повече от сто и петдесет театъра, като често издържат на сцена по 10-15 години.
Авторът е един от най-ярките представители на съвременната руска драматургия. Валентин Красногоров пише пиеси в различни жанрове – и трагедии, и лирични драми, и философски поеми. Но безспорно e най-изкушен от стихията на комедията, където владее до съвършенство всички нюанси – хумор, ирония, парадокс, тънко познание на човешките слабости, лека насмешка и хаплива сатира.

...

Продължава
Етикети: Събития Театър
Събитието: Драматичен театър "Ст. Киров" - Сливен гостува на софийска сцена.
Времето: 18 февруари /сряда/ 2009г.
Часът: 19.00
Мястото: Държавен сатиричен театър "Алеко Константинов", зала Щастливеца
Пиесата: "Какво се случи, след като Нора напусна мъжа си, или опорите на обществото"
Авторът: Елфриде Йелинек
...

Продължава
Етикети: Събития Театър
Малък градски театър "Зад канала"

Програма 


снимка: Красотата спи


Февруари 2009 г.

10 (вторник)
ШВЕДСКА ЗАЩИТА
от Жорди Галсеран
19.00 ч

11 (сряда)
СПИ С МЕН
от Ханиф Курейши
19.00 ч

12 (четвъртък)
ЖЕНСКО ЦАРСТВО
от Ст.Л.Костов
19.00 ч

13 (петък)
ОХРАНИТЕЛИ
от Джон Годбър
19.00 ч

клуб-фоайе “При жабите”
ДИАЛОЗИ ПРЕЗ МАСА
по откъси на Стриндберг и Шницлер
20.00 ч.

14 (събота)
ВАЛЕНТИНОВ ДЕН
от Ив. Вирипаев
19.00 ч

клуб-фоайе “При жабите”
ДИАЛОЗИ ПРЕЗ МАСА
по откъси на Стриндберг и Шницлер
20.00 ч.

15 (неделя)
РИТЪМ ЕНД БЛУС
музикален спектакъл на Румен Цонев
19.00 ч

17 (вторник)
КРАСОТАТА СПИ
от Теди Москов
19.00 ч

18 (сряда)
ЖИВОТНО НА ТРОНА
от Теди Москов
по Карло Гоци
19.00 ч.

19 (четвъртък)
ВЕЛИКОЛЕПНИЯТ РОГОНОСЕЦ
от Фернан Кромелинк
19.00 ч.

20 (петък)
ОХРАНИТЕЛИ
от Джон Годбър
19.00 ч.

клуб-фоайе “При жабите”
ДИАЛОЗИ ПРЕЗ МАСА
по откъси на Стриндберг и Шницлер
20.00 ч

21 (събота)
ШВЕДСКА ЗАЩИТА
от Жорди Галсеран
19.00 ч

22 (неделя)...

Продължава
Етикети: Събития Театър
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 Следваща > Край >>
 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас