Търсене
Критерий за търсене: Намерени са 121 резултата.
Етикет: Театър Подредба по 
Международният София Филм Фест и Дом на киното ще участват със специален акцент в програмата на „Нощта на театрите“ - инициатива, реализирана за първи път в града, в подкрепа на кандидатурата на София и югозападен регион за Европейска столица на културата през 2019 година.
Зрителите ще имат възможност да се срещнат с изкуството на един от най-важните хореографи на нашето съвремие - Пина Бауш, основател и артистичен директор на „Tanztheater Wupertal Pina Bausch“ от 1973 година....

Продължава
На 14-и септември ще се проведе първата у нас Нощ на театрите. В програмата са включени повече от 80 събития (спектакли, премиерни представления, уъркшопи и др.) от над 50 участника (театри, театрални формации, независими артисти, музиканти, клубове, ателиета, кина и др.).
...

Продължава
За осми път „Ателие 313” обединява за една нощ в театъра творци от всички изкуства. „Осма творческа“ е платформа за нови търсения, за контакти и сътрудничества, за дискусии и дебат, пространство за театър, за кино, за музика, за литература... Всеки е свободен да свири, да пее, да крещи, да мълчи, да говори наум, да играе или не, да се подготви или да импровизира експлозивно. Пространство за свободни, страстни, тревожни артисти.
...

Продължава
След цял сезон забава и веселие в рамките на напълно безплатните „Забавни Арт Недели“, организирани от Арт Рентал, тази неделя (2 юни) малчуганите ще могат де се насладят на последното детско представление за сезона.
Както обикновено, шоуто започва в 11:00 ч. в „Towers Gallery“ на втори етаж в Софарма Шопинг Център. Заглавието „Привет, магьосници и сбогом“ е по приказки на Пиер Грипари. Режисьор е Ваня Иванова, музика - Методи Иванов, а сценографията е дело на Свила Величкова. Участват Симона Нанова и Томас Имов.
...

Продължава
Верен на замисъла да разказва нови истории и да сменя концепцията във всеки спектакъл, този път Георги Даверов ни заинтригува с един необичаен конфликт. Ленин Адамов е смешно-тъжен герой, който отхвърля диктатурата на автора и отказва да приеме една от историите като част от своя живот. Не се случва за първи път креатурата да въстане срещу твореца. Резултатът от епичните битки засега е приблизително равен - Тарас Булба съсича сина си: „Аз съм те родил, аз ще те убия!“; Франкенщайн унищожава създателя си. Какво ще се случи при Георги Даверов можем само да гадаем...
Представлението интерпретира текстове на Владо Даверов от сборниците „Много дни до есента“, „Имена на жени”, „Живи картини“, „Спасение“, „Което е било“, „История с папагали или разкази за моите деца“, „Господин Томов и неговият син Тома“ - разказ, отличен със „Златен Ланец“....

Продължава
Все повече малчугани с интерес се присъединяват към безплатните "Забавни артнедели", организирани от "Арт Рентал". Професионалните театрални представления и последвалата работилница за деца не само увличат малките участници, но и ги възпитават. Героите в различните истории изпадат в житейски ситуации уж приказно пресъздадени, а така реални дори за живота на възрастните.
Тази неделя (10 март) театър "Дани и Деси" ще ни представят една поучителна история за истинското приятелство и колко ценно е то. Спектакълът "Къде си, приятелю?" разказва как едно таралежче си търси приятел, но се оказва, че никой не иска да играе с него, навярно заради бодлите му....

Продължава
До 19-ти март в Полски институт продължава фотоизложбата на Михал Кренц "Paradise Patterns and Other Stories" (Шарки от рая и други истории).
...

Продължава
На 22-ри февруари от 19:30 ч. в "Ателие 313" можете да гледате "Никутин" по "За вредата от тютюнопушенето" от А. П. Чехов.
Главният герой Николай Никутин ще сподели и ще открие пред Вас всички свои забавни страни.
Той ще ви излъже и ще бъде искрен, ще обича и ще мрази, ще вземе важни решения за живота си, ще поизпита търпението ви, ще пее, ще танцува, ще ни запознае с единствените си приятели, ще опита напразно да ви говори против една от малкото си останали радости - тютюнопушенето, ще ни накара да се замислим, да се смеем. Представление, подходящо за всякаква публика, която би възприела славянската душа в нейната жестока и забавна страна.
...

Продължава
"Приказка за Скитника - Крал" e куклена адаптация по приказките на Карел Чапек, в която режисьорката Катя Петрова ангажира популярни и обичани лица от малкия екран - Румен Гаванозов, Станимир Гъмов и Румен Угрински. Представлението е колаж от три приказки на Карел Чапек - "Скитническа приказка", "Голяма докторска приказка" и "Голяма котешка приказка".
В залавянето на Франтишек Крал се спускат тримата детектива - Сеньор Дебелааанен (Румен Угрински), Синьор Хитрани (Румен Гаванозов), Мистър Пъхнинос (Станимир Гъмов), които може би неусетно "се заразяват" от благородството и чистосърдечността на Франтишек Крал ( Георги Спасов)....

Продължава
Житейски мъдрости за деца и родители са подготвили от театър "Дани и Деси" през месец март. Безплатните представления не само ще разнообразят неделната сутрин на вашето дете, но и ще бъдат приятно поучителни за него. Именно една такава история с поука за истинското приятелство предстои да видите тази неделя. "Грухчо и Слончо" е разказ за човешките отношения и тяхното положително развитие. Героите представляват така наречените меки кукли. Те са най-близки до децата, защото наподобяват тези, с които малчуганите са свикнали да си играят. По този начин философията на приказката стига най-лесно до малките зрители.
...

Продължава
На 19-ти октомври от 19.00 часа в зала "Щастливеца" ще се състои премиерата на "Истерия" от Тери Джонсън (превод от английски на Златна Костова).
Смешна, неочаквана и интелектуално провокираща съзнанието ни среща на Зигмунд Фройд и Салвадор Дали, фарсово се развива на фона на упоритото желание на млада и привлекателна дама да потърси отговори на редица въпроси. Ситуацията е направо невъзможна, заредена с много британско остроумие, хумор и напрежение - до степен да не сме сигурни (както и Фройд) дали всичко това се случва, или е нечий сън. След тяхната среща вече нищо няма да е като преди.
...

Продължава
Искаме да бъдем нещо, да ни се случи нещо, искаме да чувстваме нещо и някой да изпитва нещо към нас…, искаме…, искаме…, искаме...
А защо, по дяволите, не ни се получава?
Момиче, което има проблем с килограмите и се утешава със сапунени сериали.
Момче, което все си търси боя и се изживява като герой от екшън филм.
Жена, която чака да бъде поканена на среща от колегата и постоянно си го представя по гащи.
А той, Колегата, иска да смени професията си с някоя по-вълнуваща, макар да знае, че е твърде късно за това.
Четиримата се срещат без да се забележат, разменят се, оплитат се, объркват се, опитват се да се обичат. И изглеждат и смешни, и абсурдно луди, и налудничаво нормални, и малко тъжни. Като нас.
...

Продължава
По традиция и тази година Софийската градска художествена галерия ще се присъедини към отбелязването на Европейската нощ на музеите и галериите в събота, 19 май.
...

Продължава
За поредна година ХГ "Станислав Доспевски" и Регионален исторически музей - Пазарджик ще се включат в "Европейска нощ на музеите".
От 18.00 до 24.00 часа на 19 май (събота) двата културни института ще представят на пазарджишката публика и гостите на града атрактивна програма. Освен експозициите в залите, в програмата ще вземат участие - Младежки дом, ОДК, Мандолинен оркестър "Елена Генова", НБ "Никола Фурнаджиев" с различни видове изкуства - музика, танци, поезия, цирк. Вход свободен.
Събитието се организира подкрепата на община Пазарджик.

Продължава
На 19 май 2012 г. от 16.00 до 24.00 ч. в Русе ще се проведе тазгодишното издание на европейската инициатива "Нощ в музея". Събитието е с вход свободен за всички изяви от програмата.
Инициативите се осъществяват по проект "Девета нощ в музея и Детска нощ в музея" на Сдружение "Приятели на музея - Русе" със съдействието на Община Русе - отдел "Култура". Те се реализират в рамките на кампанията "Русе - кандидат за Европейска столица на културата 2019 г." Детската нощ в музея ще се проведе в Ден на детето - 1 юни 2012 г.
...

Продължава
На 23-ти април 2012 г. от 19 ч. в Sofia Live Club за трети път ще се проведе официалната церемония за връчване на награда за полет в изкуството "Стоян Камбарев".
Наградата е основана на името на Стоян Камбарев, един  от най-емблематичните театрални режисьори на 90-те - творец и магнетична личност, за когото театърът бе издигнат в култ и превърнат в тотално изкуство.
Макар и сравнително нова, тази награда се утвърди като най-чаканата и престижна награда за изкуство, отличаваща талантливите млади творци в България. От миналата година, Председателят на УС на фондацията Деси Тенекеджиева и всички нейни учредители - едни от най-сериозните имена в българската  култура, взеха решение да търсят и подкрепят съвсем млади и медийно неналожени творци....

Продължава
На 16-ти януари 2012 г. в Сатиричен театър "Алеко Константинов" започнаха репетициите на френската комедия "Столетие мое" от Мишел Лоранс. Две седмици преди 90-тия си юбилей на 2-ри февруари, първата дама на Сатирата - Стоянка Мутафова, се отдава на работа върху най-новата си роля. Нейната героиня Малу празнува стотния си рожден ден и по този повод цялото й семейство се събира около нея.
Режисьор на постановката е Владимир Петков, който е и преводач на пиесата. Сценограф е Петър Митев, костюмите ще са дело на Анна Пелтекова, а Мартин Каров пише музиката към спектакъла. Партньорки на Стоянка Мутафова са актрисите Йорданка Стефанова, Росица Александрова и най-новото попълнение на театъра - Полин Лалова. Премиерата на "Столетие мое" е планирана за началото на април.
...

Продължава
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 Следваща > Край >>
 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас