Търсене
Критерий за търсене: Намерени са 191 резултата.
Етикет: Филми Подредба по 
На 27, 28 и 29 май в Дом на киното ще се проведе „RecyCult“ - тридневен фест на филми за Земята. Организаторите от Арт Фест и екологично сдружение „За Земята“ ще насочат вниманието на зрителите към състоянието на околната среда със селекция от нови документални филми.
...

Продължава

„Венеция“ е филм, направен по книгата на известния полски писател Влоджимеж Одойевски. „Венеция“ е очарователна, красиво заснета история за порастването, изгубването на мечтите и бунта против действителността. Филмът разказва история, която не се е случвала. История, в която силата на мечтите заменя влажното мазе, в което живее семейството в най-романтичния град на Земята. На границата между два свята едно момче се превръща в мъж. Във „венецианското“ мазе, когато прозорците се тресат от бурята на войната, ще се събудят големи надежди и страсти.

...

Продължава

„София Филм Фест за учащи“ е програма на Дом на киното, чиято цел е представяне на европейски, български и алтернативни на Холивуд филми пред младежка аудитория. Входът е безплатен за ученици и студенти. Програмата се организира от Арт Фест с подкрепата на Национален филмов център. Събитието стартира през есента на 2009 година. През април 2013 започва единадесети семестър на инициативата.

...

Продължава
На 14-ти март от 18:00 ч. в Софийска градска художествена галерия ще се открие изложба, на която бъде представена лентата "Цветанка" на Юлиян Табаков.
"Цветанка" е поетичен филм за историята на България от XX век, разказана през погледа и невероятния житейски път на д-р Цветанка Гошева.
Родена в заможно семейство, като дете Цветанка мечтае да стане актриса, но историята на България през XX век радикално променя съдбата й. XX век е уникален за България с резките преходи между три епохи - монархия, комунизъм и демокрация. Епохите се сменят, а заедно с тях се променят страната и хората, които живеят в нея....

Продължава
Програма на кино "Влайкова": 08.03 до 14.03.2013 г.
...

Продължава
Режисьорът Коста-Гаврас, носител на много престижни награди, сред които "Оскар", "Златна палма" и "Златна мечка", ще представи най-новия си филм "Капитал", с който ще открие Московския фестивал през юни 2013.
Създаден с неоспорим визуален усет, филмът "Капитал" представя една история в безмилостния, жесток и алчен финансов свят. "Това е филм, който засяга всеки един от нас", споделя Коста-Гаврас....

Продължава
Филмът "Баща - господар" е създаден по автобиографичната книга (1975 г.) на Гавино Леда. Овчар от Силиго (Сасари), Гавино живее до 20-тата си година със стадото по баирите, откъснат от училището и обществото. По време на военната си служба на континента учи и получава гимназиална диплома. Тогава започва и бунтът му срещу бащата, който е бил причината за дългогодишната му изолация.
Лентата печели "Златна палма" в Кан. "Баща - господар" можете да видите на 1-ви март от 20:00 ч. в "Дом на киното"....

Продължава
Програма на кино "Влайкова": 01.03 - 07.03.2013
...

Продължава
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас