Търсене
Критерий за търсене: Намерени са 2 резултата.
Етикет: Скулптор Подредба по 
Галерия "Минерва" представя скулптурната изложба на Атанас Карадечев, която е под надслов "ВРЕМЕ / TIME".
"Атанас Карадечев е художник, който е в разцвета на живота и творческата си кариера. Той е постигнал професионализъм и познание, които му позволяват да създаде един собствен свят, пълен с идеи и форми, направени с неспокойна мисъл и успешно втъкани в реалния свят.    
Неговите композиции са оригинални и пълни с живот. Те са необикновени и чудати, което е гаранция за неговия талант и автентична преоценка на живота." 
...

Продължава
Емил Василев Харизанов е син на керамиците Васил и Пепа Харизанови. От малък проявява интерес към занаята на родителите си и учудва със сръчността и начина си на мислене, неприсъщи за възрастта му. По-късно е приет в Националното училище за изящни изкуства "Илия Петров". Там Емил доразвива таланта и уменията си, като обръща особено сериозно внимание на часовете по скулптура. След успешното си дипломиране, Емил полага изпити и е приет в Академията за приложни изкуства във Виена. Той е сред малцината в курса на известния австрийски професор по скулптура и мултимедии Ервин Вурм, който отличава Емил, възлагайки му самостоятелни задачи и упражнения. По време на обучението си във Виена работи и се издържа сам като първоначално разнася пици, а по късно работодател му става проф. Ервин Вурм.
Емил завършва шести семестър от следването си в Академията за приложни изкуства във Виена през 2008 година.
След нелеп инцидент на 24.08.2008 г. като по чудо оживява след счупване на пети шиен прешлен.
...

Продължава
 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас