Търсене
Критерий за търсене: Намерени са 60 резултата.
Етикет: Фестивали Подредба по 
Награди на 14-ия София Филм Фест

Основната програма на 14-ото издание на международния филмов фестивал София Филм Фест приключва на 14 март с гала прожекцията на филма на Сергей Соловьов "Анна Каренина". Легендарният руски режисьор ще получи наградата на София на Столичната община.

На София Филм Фест бяха представени общо 224 (104 игрални, 37 документални и 83 късометражни) филма от цял свят. Над 240 бе броят на международните гости, между които режисьори, продуценти, актьори, фестивални директори, медийни и кино експерти.

На 13 март в Зала 1 на НДК се състоя церемонията по връчване на наградите на фестивала.
...

Продължава
София Филм Фест - 13 март 2010

НДК – Зала 1

Тази вечер от 19.00 часа в Зала 1 на НДК ще бъдат връчени наградите на 14 София Филм Фест. След церемонията по награждаването ще можете да видите премиерата на "Ако някой те обича". Филмът на Киран Коларов разказва за несподелената любов на една ученичка към учителя й по пиано. Той има тайна връзка със своя колежка. От ревност младото момиче влиза в дома му и се снима гола, за да го злепостави. Във филма участват Деян Донков, Фани Коларова, Мария Каварджикова, Йосиф Сърчаджиев и Стоянко Мутафова в ролята на бабата на ученичката. Оператор е Емил Христов.

Кино Люмиер

От 13.00 часа можете да гледате "Последният танцьор на Мао". Филмът на Брус Бересфорд разказва за малко селско училище, в което идват представители на Балетната академия на мадам Мао от Пекин, в търсене на самороден талант, който да шлифоват и поставят в първите редици на Културната революция. Те се спират на 11-годишния Ли и го подлагат на необичаен нов живот, изпълнен със строги тренировки в залата и с идеологическите доктрини извън нея.
...

Продължава
София Филм Фест - 12 март

НДК - Зала 1


От 18.30 можете да видите филма на Фатих Акин "Храна за душата", който спечели специалната награда на журито на кинофестивала във Венеция. Трогателната история на двамата братя от гръцки произход Зинос и Илиас обра не само овациите на професионалистите, но и симпатиите на фестивалната публика. Това е филм за семейството и приятелите, любовта, доверието и верносттa, както и за трудностите да запазиш мястото, което чувстваш като свой дом в днешния все по-непредсказуем свят.

В 20.30 е началото на "С куршум в главата" - новият филм на Жан-Пиер Жьоне (режисьорът на "Невероятната съдба на Амели Пулен" и на "Най-дългият годеж"). Главният персонаж тук е Базил, който е уцелен от куршум като случаен свидетел на преследване с коли и престрелка. След като е изписан, той се оказва безработен, но късметът му проработва, когато среща бивш затворник. Изобретателният нов познат на Базил е усъвършенствал изкуството на преработването на отпадъци и води маргинално съществуване на бунището заедно с находчива група от неудачници, неизменно в добро настроение.
...

Продължава
В рамките на 14-то издание на София Филм Фест за втора поредна година ще се състои международен конкурс за най-добър документален филм с подкрепата на Българската национална телевизия. Селекцията на филмите отново е дело на режисьорите Андрей Паунов и Борис Десподов. Програмата включва 11 филма, а българското предложение е "Роднини" на Иглика Трифонова. За приза ще се борят още "Рецепти по история" на Петер Керекеш, "Млади сърца" на Стивън Уокър и Сали Джордж, "Заек по берлински" на Бартош Конопка, "Проклети понеделници и ягодов пай" на Коко Шрайбер, "Пианомания" на немскоезичните режисьори Роберт Цибис и Лилиан Франк, "Жената с петте слона" на Вадим Жендрейко, "По-силно от оръжие" на Сюзан Морган Купър, "Довиждане, как сте?" на Борис Митич, ирландския филм "Неговата и нейната" на режисьора Кен Уордроп и "Убийте съдията" на режисьорите Лериси Делфин и Ив Инан.
Документирането на действителността е колкото трудно, толкова и любопитно, провокиращо и обширно. И както всеки има своята действителност, така и филмите в конкурсната програма представят един задълбочен, интересен и всеки път различен поглед към миналото, случващото се или пък страховете и надеждите за бъдещето. Търсенията на авторите през последните години стигат до неочаквани разкрития, смели експерименти и реални, живи абсурди.
...

Продължава
Деветнайсет български игрални филма, създадени след март 2009 г., ще бъдат представени на 14-ия София Филм Фест във фокуса "България". Девет от тях ще имат публични прожекции, а четири - и премиери в рамките на фестивала. Световната премиера на "Зад кадър" на Светослав Овчаров открива официално 14-ия "София Филм Фест" на 5 март в Зала 1 на НДК.
Идеята за филма тръгва от действителен случай и се базира на досието на оператора Христо Тотев, заснел "Осъдени души", "Адаптация", "Константин Философ" и "Суламит". Съпругата му заминава с детето им в Западен Берлин, за да го лекуват. Той не отива, защото снима суперпродукции, а и от Държавна сигурност не го пускат. Синът е спасен, но животът на бащата, един от най-успешните кинооператори на България, е унищожен. Героят Антон Кръстев се играе на младини от актьора Иван Бърнев, а в по-зряла възраст - от Стоян Алексиев.
"Финалът в миналото е трагичен, а в настоящето е оптимистичен - доколкото хората могат да си простят един на друг и да се погледнат отново в очите", коментира Светослав Овчаров.
Операторът Христо Тотев, заедно с режисьора на тази семейна драма, също участва в написването на сценария. Снимките се поделят между София и Берлин, а оператор на филма е Рали Ралчев.
...

Продължава
За осми път ще бъде присъдена Голямата награда за най-добър филм в Международния конкурс (първи или втори игрален филм на режисьори от целия свят). Международно жури на 14-ия София Филм Фест ще определи основните награди на фестивала.
Тази година 150 филма от 48 държави проявиха интерес към Международния конкурс на СФФ. Това е естествен резултат от нарастване на международния имидж и популярността на фестивала. Предварителната селекция бе правена от 6 професионалисти. Финалната дузина включва изключително разнообразна палитра от филми от 3 континента – от Аржентина, България, Великобритания, Испания/Уругвай, Канада, Полша, Румъния, Русия, САЩ, Сърбия, Франция и Хърватия.  
Филмите, които ще се състезават за голямата награда са:
Руската лента "Една война" (2009) на Вера Глаголева е създаден по действителни събития, които разкриват непознати страници от историята на Втората световна война. Действието се развива през май 1945 г. на малък, усамотен остров, където пет млади майки, под зоркото око на един пазач, са заточени с децата си за изтърпяване на присъда. Прегрешението на жените е, че петте деца са от извънбрачни връзки с окупаторите. В очакване на Деня на победата те не спират да се надяват, че когато той настъпи, ще поемат пътя към дома си. Но когато войната приключва, на острова пристига майор Максим Прохоров от НКВД, натоварен с мисията да изпрати жените в трудови лагери, а децата – в домове за сираци.
...

Продължава
Проектът Fusion Embassy приближава своята кулминация. Тя ще се състои на 13 февруари в Галерия Индустриална 11, намираща се в сградата на хладилен завод Мраз с начало 21:30 ч. В програмата на фестивала ще участват както родни, така и белгийски диджеи, които ще представят специално подготвени сетове, вдъхновени от фолклорна музика в компанията на всякакви стилове и фюжън бийтбокс.
Паралелно с музикалната част посетителите ще се насладят на фото и видео изложба, проследяваща създаването на проекта стъпка по стъпка. Черешката на тортата ще е изпълнението на 2 групи на живо – сборната формация на проекта Fusion Orchestra и групата победител от Sofia Fusion Rally.
Fusion Embassy стартира през юни миналата година с цел да създава и обединява български музикални проекти с музиканти от цяла Европа, които заедно да издирят и съхранят фолклорната традиция на България и да я претворят в съвременни композиции. Проектът въплъщава паралелните музикални интереси на съвременните хора, които са привлечени от западно-европейските бийтове, но са съхранили и любовта към тайнството на автентичния български фолклор.
В продължение на 8 месеца фюжън посланици бъркаха български фолклор с модерен бийт в музикална лаборатория на мистичната Родопи планина.
...

Продължава
За втора поредна година сдружение "Позор", "Art Film" и "Open Arts Foundation" представят в Пловдив фестивала "Цветята на Корана" с филми от Близкия Изток и Северна Африка. Събитието ще протече от 5 до 11 февруари в кино Лъки Синема.
В рамките на една седмица ще бъдат показани най-добрите филми от фестивала - непоказвани досега в България шедьоври на режисьорите: Селим Евджи, Джафар Панахи, Набил Аюш, Маджид Маджиди и др.
Събитието ще бъде открито с лентата "Две черти" на режисьора Селим Евджи.    
Два са основните акцента в програмата на фестивала – новото иранско кино и киното на страните от Северна Африка.
Програмата "На фокус: Иранско кино" включва носителя на "Сребърна мечка" от фестивала в Берлин "Вън от играта" на режисьора Джафар Панахи. Историята за група млади момичета, които искат да присъстват на футболен мач, но не могат, защото това е забранено от закона, е фаворит на фестивалите в Торонто, Любляна и Ротердам. Носителят на "Златна пика" от фестивала във Валядолид "Зима" на режисьора Рафи Питс ще има своята премиера в рамките на фестивала. Трогателен разказ за мъж, напуснал съпругата си и дъщеря си, за да търси работа в странство, след което следите му се губят. Лентата е номинирана за "Златна мечка" на "Берлинале" и е носител на наградата на журито от фестивала в "Палм Спрингс". В програмата е включен документалният филм на иранския историк проф. Фарзин Резаеян "Иран - седемте лица на една цивилизация", пресъздаващ важни събития от седемхилядолетната историята на Иран. Включена е и лентата "Плачещата върба", която е дело на Маджид Маджиди. Той е един от най-награждаваните ирански режисьори.
...

Продължава
"Докато не възникне маниакално отношение към това, което искаш да направиш, нищо няма да излезе", споделя призьорът на Берлинския и Венецианския кинофестивали Сергей Соловьов.
Блестящият руски режисьор ще бъде специален гост на 14-ия София Филм Фест. Той ще получи наградата на София за приноса си в киното.
Сергей Соловьов е роден на 25 август 1944 г. в Кем, Карелска област на бившия СССР. Творческият му път започва през 1969 г., веднага след завършването на Руския държавен университет по кинематография (ВГИК), в студиата на Мосфилм. Тогава е и дебютът му като режисьор с филма "Семейно щастие" (Семейное счастье) по разказите на Чехов. Днес Сергей Соловьов е известен руски кинорежисьор, сценарист, продуцент, народен артист на Русия.
Според критиката, важна роля за забележителното му начало в киното изиграва факта, че основен обект на внимание в творчеството на Соловьов e "нежната възраст" от 12 до 25 години. На този ярък период от човешкия живот са посветени и филмите му "Сто дни след детството" (1975, носител на "Сребърна мечка" за режисура на Берлинския кинофестивал), "Спасител" (1980, отличен с диплом от фестивала във Венеция), "Наследници по права линия" (1982), както и "Чуждата, бялата и сипаничавата" (1986, носител на Голямата награда на журито във Венеция).
От 1982 г. Сергей Соловьов е преподавател в режисьорския факултет на ВГИК. Сценариите на филмите си пише сам (понякога в съавторство), често и въз основа на големи литературни класики. Най-голяма популярност обаче му носят неговите "Три песни за родината" – "АССА" (1987 г., специалната награда на журито в Сан Себастиан), "Черната роза – емблема на тъгата, червената роза – емблема на любовта" (1989) и "Дом под звездите" (1991).
...

Продължава
Един от най-амбициозните фестивали в Полша - "Etuida&Anima", раздаде в края на ноември своите награди. Журито, начело с полския сценарист и режисьор Филип Байон, присъди голямата награда на фестивала "Златен Динозавър" на филма на Драгомир Шолев "Посредникът".
Специална награда-диплом и наградата на студентското жури на фестивала получи Илиян Метев за "Голешево", като бяха отбелязани уменията на автора за документално наблюдение.
Международният филмов фестивал "Etuida&Anima" се организира в Краков от 1994 г. Това е фестивалът с най-дълги традиции в съпоставянето на постиженията на студенти от филмови училища от целия свят, както и рисувани анимационни творби на професионалисти, студенти, независими продуценти.
Важен и интересен факт е журирането в два раздела – етюди и анимации. Наградите в късометражния конкурс са Златен, Сребърен и Бронзов Динозавър, а в анимационния – същите, но Джабероуоки.
Специален Златен Динозавър се присъжда всяка година на най-доброто филмово училище, както и на преподавател, който в същото време е активен творец.
Сред 100 творби от целия свят (за участие в тазгодишния фестивал са кандидатствали 800 филма), именно български филми бяха отличени в раздела за късометражно кино.
...

Продължава
Първият Коледно-новогодишен фестивал в София щe продължи да радва посетителите до 7 януари 2010 г. Неговото празнично откриване се състоя в началото на декември.
С този фестивал столицата ни официално се присъединява към големите европейски градове с традиции в отбелязването на един от най-обичаните християнски празници. Фестивалният комплекс е разположен между СУ "Климент Охридски" и Орлов мост и представлява монолитна шатра с над 1 000 седящи места.
Входът на Коледария 2009 е свободен, като всички жители и гости на столицата могат да го посещават от 10 ч. до 22 ч.
В празничната програма са предвидени изненади за всички посетители. Сред основните акценти са културни събития като концерти, хорова и духова музика, както и изяви на известни български поп-изпълнители. Изложение на традиционни български занаяти, кулинарни демонстрации с участието на едни от най-добрите готвачи, дегустация на коледни сладкиши и греяно вино също допринасят за коледния дух на фестивала. За най-малките посетители са предвидени куклени пиеси и могат се снимат с Дядо Коледа и Снежанка.
...

Продължава
Между 30 ноември и 3 декември artnewscafe и клуб "Петното на Роршах" ще представят в Пловдив юбилейното пето издание на Студентски филмов фестивал "Ранно пиле", който се проведе през октомври 2009 в София. Тазгодишното издание включва студентски филми от България, Румъния, Сърбия, Хърватска, Албания, Турция и САЩ, като отново предоставя на публиката възможност да се срещне отблизо с изкуството, мирогледа и естетиката на младите кино творци. В четирите дни в четири различни прожекции ще бъдат прожектирани всички филми от фестивала.
Входът за събитието е свободен. Началото на всички прожекции е от 19:00 часа, като в artnewscafe ще се състоят на 1 и 3 декември, а в клуб "Петното на Роршах" - 30 ноември и 2 декември.
Студентският филмов фестивал "Ранно пиле" е създаден от Американска фондация за България през 2005 г. В първите издания на фестивала конкурсната програма включва български студентски филми. След второто "Ранно пиле", фестивалът става международен с участие на кино-университети от Хърватска, Румъния, Сърбия, Гърция и Турция.
...

Продължава
23-ият филмов фестивал Киномания 2009 се открива днес в зала 1 на НДК с българската премиера на филма на Карлос Саура - "Аз, Дон Жуан".
Режисьорът, който неведнъж е доказвал, че умее да създава шедьоври от двете изкуства (музика и кино) в едно, този път се осмелява да надникне в творческите източници на Моцартовите произведения и да създаде филм, изпълнен с драматизъм и преклонение пред операта.
Светът на един от най-харесваните световни композитори е красиво пресъздаден в изтънчен разказ, проследяващ раждането и съдбата на една от най-известните му опери - "Дон Жуан". В центъра на историята, обаче не е великият композитор, а неговият либретист Лоренцо да Понте, работил с  маестрото в може би най-добрите му опери - "Сватбата на Фигаро", "Така правят всички" и "Дон Жуан".
Самият живот на Лоренцо да Понте прилича много на опера.
Лоренцо работи известно време като свещеник, намира си любовница и става баща. Порицанието на властите го провокира да отвори бордей, след което е изгонен от Венеция. И се мести във Виена, където открива Моцарт и страстта си към операта. Така се ражда един неповторим творчески тандем, създал музикални шедьоври, които будят възторг и днес.
...

Продължава
В началото на месец ноември в Концертен комплекс България отново ще повее бароков вятър. Третият фестивал "Изкуството на Барока", организиран от "Luxuria Europae" с подкрепата на Столична община, ще предложи на софиянци, а и на меломаните от други градове като Русе и Кюстендил, поредица от вълнуващи срещи с европейската музика от епохата на барока.
Произведения от 20 композитори ще бъдат изпълнени на инструменти, характерни за времето, в коeто са създадени. Фестивалът ще бъде открит на 7 ноември 2009 от Консорт за старинна музика Кончерто Антико. Българската камерна формация има много успешни изяви на престижните фестивали в Европа, но изборът на организаторите е не само поради тази причина, а и заради проявяваната от музикантите задълбоченост, творчески подход и оригиналност при подбора на репертоар. На 17 ноември 2009 в камерна зала "България" отново ще звучи английска музика. Павани, фантазии и галиарди от Орландо Гибънс ще изпълни на клавесин немската възпитаничка, докторант по музика, Цветана Иванова.
...

Продължава
На 12 октомври 2009 г. с прожекция на "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" започна специалната програма на "София Филм Фест" и "Дом на киното".
В препълнена зала стартира пилотното издание на "СФФ за учащи". Филмите, включени в програмата се показват безплатно за ученици и студенти, както и при промоционалната цена от 2 лева за останалите зрители.
Лентата "Светът е голям..." на Стефан Командарев по едноименния роман на Илия Троянов беше представена от продуцента Стефан Китанов. След прожекцията публиката имаше възможност да разговаря с него, актрисата Ана Пападопулу и композитора Стефан Вълдобрев. Повече от 40 минути младите хора с интерес се запознаваха с процеса и перипетиите около създаването на филма.
"Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" е на киноекран в България вече година, което е прецедент в българското кино за последните 20 години. В продължение на 38 седмици филмът фигурира в боксофис класацията Топ 20 с най-гледаните ленти у нас и беше определен за българския кандидат за чуждоезичен "Оскар". С 18 международни награди в актива си, той продължава своето пътешествие по света, като до края на годината е поканен за участие в конкурсните програми на още 5 фестивала, а през 2010 година ще бъде показан на престижни форуми в Съединените щати, включително в Палм Спрингс и Санта Барбара. До момента "Светът е голям..." е закупен за разпространение от 19 държави, към които наскоро се присъединиха Испания, Австралия и Косово.
Предстои още една прожекция на лентата в рамките на "СФФ за учащи" – на 15 октомври, четвъртък, от 10.00 часа.
...

Продължава
Историята на човешката еволюция, режисирана от Орелиан Бори и изтанцувана от Пиер Ригал – двама от големите концептуалисти на съвременния френски танц. Това е третото поред предложение в програмата на "Sofia Dance Week". Одисея, философска притча и научна фантастика едновременно, "Ерекция" проследява дългото пътешествие от човека-животно до социалния човек през всичките му виртуозни обрати, проби и грешки. На сцената заедно с Ригал играят също светлината, с изненадваща и радикална намеса, звукови и видео ефекти, произвеждани на живо.
Орелиан Бори е основател, творчески директор и хореограф на феноменалната танцова компания CIE 111 (виж Sofia Dance Week 2008) и пионер на съвременното френско цирково изкуство. Учи физика и архитектурна акустика, прехвърля се в специалност кино и накрая завършва обучението си с актьорско майсторство и жонгльорство в театър "Тату" на босненеца Младен Материц. Когато събира CIE 111 Бори има идея за един проект (Трилогия на пространството, вдъхновен от основни геометрични понятия) и интересно хрумване да смеси съвременно изкуство, кино, музика, рисуване и технологии по нови, неопитвани досега начини до пълно размиване на границите. Това е и езикът на CIE 111, бурно аплодиран по всички световни сцени – жестовете на модерния градски живот, кинетика, оптически илюзии, жонглиране, акробатика, театър, танц, причудлива сценография и лекo, приятно чувство за хумор.
...

Продължава
Френският спектакъл "Асфалт" на хореографа Пиер Ригал ще открие тазгодишното издание на фестивала за съвременно танцово изкуство "Sofia Dance Week" на 24 септември.
В програмата  са включени едни от най-известните имена от света на танца, както и няколко от най-интересните спектакли, гастролиращи по международните сцени.
Фестивалът ще се състои от 24 септември до 01 октомври на сцените на Софийската опера и балет и Театър "София".
Според запознатите "Асфалт" гребе с пълни шепи от градския живот и директно го изсипва на сцената. Главни герои в него са 5 хип-хопъра, които пресъздават градската джунгла с равни порции насмешка, ирония, цинизъм, поезия и изящество.
На фона на огромен блок светлина като в комикс се прожектират, надбягват и преобръщат надолу с главата градски митове и легенди, клишета и стереотипи. Вечните герои на улицата разиграват своите истории за любов, война, революции, слава, красота.
Пиер Ригал е хореограф и концептуалист на спектакъла.Той започва да танцува на невъзможно късните 29. Преди това е обещаващ международен състезател на 400 метра бягане с препятствия, но всъщност завършва математика и икономика в Барселона и кино в Тулуза. След университета започва да режисира документални филми и музикални клипове, междувременно получава травма и се налага да прекрати кариерата си като бегач. По неясни и за него самия причини избира танца като заместител на спорта.
...

Продължава
И замириса на есен, затупкаха презрелите смокини и се зададе Фестивалът. Какъв урожай от миналия театрален сезон ни носи той, с кои премиери ще започне да тече новото театрално време?
След "Кукувицата", "Оливър"  и "Укротяване на опърничавата" през последните години този път в окото на античното ветрило ще се разположат "Котки" и ритъмът на феста ще бъде зададен от музиката на Андрю Лойд Уебър. И запомнете: тази година маршрутът е един, ще щурмуваме една-единствена крепост – Театъра в центъра на Пловдив, на Главната улица. Всичко ще се случва там – на едно място. Ако кривнете наляво, ще попаднете в новата Камерна зала. Ако кривнете надясно – в обновената голяма театрална сграда. Какво изкушение – на 10 метра  една от друга две сцени. Не се налага да тичате до Кукления театър, до Градския дом на културата или до Военния клуб. Всичко ще се случва на едно място. И този път няма да разчитаме на бързината на нозете си, а на предварително добре обмислен избор. Защото съблазните са и в 20-те заглавия на феста. Не можеш да избереш и 20-те, дори да си театрален маратонец. Затова се довери на собствения си вкус, а за информираността разчитай на сайта и бюлетина на фестивала.
...

Продължава
Международният музикален фестивал "Варненско лято" е представителен форум на българското и световното музикално творчество и изпълнителско изкуство. Това е един от фестивалите с най-дългогодишна традиция в Европа. Богатата програма включва опера, симфонични концерти, камерна и хорова музика, цикли "Старинна музика" и "Млади таланти", Международна лятна академия, Летни научни срещи.
Цялостният облик на събитието се характеризира с представянето на шедьоври на българската и световната музикална култура, които са с многожанрова насоченост, както и с присъствието на изпълнители с международен престиж.
Международната лятна музикална академия се провежда в рамките на фестивала "Варненско лято" от 1984 година. Тя се организира по идея на професор Минчо Минчев. Лятната академия е своеобразна творческа лаборатория, която развива младите таланти в процеса на общуване с признати музиканти и педагози. Съчетанието на майсторските класове с концерти на преподавателите и на участниците обогатява професионалните умения на младите музиканти и създава атмосферата, в която те започват да градят своята сценична кариера.
...

Продължава
Фестивал на древните тайнства ще се проведе в село Делчево от 20 до 22 юни. Организатор на проявата е еко общност "СлънцеЛуна". Събитието ще бъде наситено с интересни провокации към присъстващите. Древни български ритуали и магии ще оживеят, отбелязвайки Еньовден. Гостите ще имат възможност да се маскират, да пеят, свирят или танцуват на "свободната горска сцена" или "на мегданя", да покажат изкуството си, както и да се забавляват на многобройните прояви. Който пожелае може да вземе участие в създаването на празничната украса и почистването на китното село, което се намира сред живописната природа на Южен Пирин. Празникът Еньовден се чества на 24 юни, но отбелязването ще се проведе по време на фестивалните дни.
В програмата са включени Арт-игра "Гамата": Създаване на музика и танци, изработване на еньова булка от слама, костюми от растения и маски, фото и видео сесии, кулинарни експерименти, Арт-състезание "Енидей", което е интересна провокация, свързана с надпяване, надсвирване и надиграване, етно-спектакъл "Енинайт": Ритуални практики, атракции и изпълнения на групи за автентичен фолклор от региона: Пирин, Родопите, Места, маскарадна игра "Мистерия от Пирин", група за кукеруване от Мусомище, театрално-танцови групи, музиканти, артисти, гости.
...

Продължава
<< Начало < Предишна 1 2 3 Следваща > Край >>
 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас