Търсене
Критерий за търсене: Намерени са 2 резултата.
  Подредба по 
На 1-ви февруари в кюстендилското село Шишковци, където е живял и творил Владимир Димитров – Майстора, бе отбелязана 128-годишнината от неговото рождение. Церемонията съвпадна с  откриването на възстановения паметник на мястото на откраднатата през месец септември скулптура.
Това стана възможно благодарение на инициативен комитет, който проведе ефективна кампания за набиране на средства, от която бяха събрани 6 хил. лв, а останалите необходими 10 хил. лв. предостави община Кюстендил.
Поставянето на новата скулптура е от изключителна важност за историята на Кюстендил, прославил се като град на художниците именно благодарение на Владимир Димитров- Майстора. 
Кметът на Кюстендил - Петър Паунов изрази своето удовлетворение, че монументът на този велик българин, който е духовна и културна емблема на кюстендилския край е отново на мястото, където вече 37 години посреща гостите на с. Шишковци. Градоначалникът благодари на всички, които са се включили в кампанията и са дарили средства: "Наша задача и наш дълг е да пазим духовните си корени и да предаваме културното наследство на поколенията".
...

Продължава
Владимир Димитров - Майстора (1882-1960г.) е един от най-известните български художници.


...

Продължава
 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас