Започва "Jam on it 11"
      facebook 
Фестивали
Сряда, 08 Септември 2010 23:54
Започва 11-тото издание на хип-хоп фънк фестивала "Jam on it". Тази година той ще се проведе от 9 до 19 септември, първо в София, а след това в Смолян. Организаторите на събитието, танцовата формация "Sleepwalkingz crew", обещават незабравим купон, който ще стартира на 9 септември с подгряващо парти в "Culture Beat", следвано от състезанието Circle Prinz в "Sofia Live Club" на 11 септември, по време на което ще се включат и звездите на балканската брейк сцена, а шампионите ще отидат в Швейцария на световен финал.
Втората част от фестивала се мести в Смолян, където ще се проведе състезанието Група срещу група. Над 20 брейк състава от България и региона ще се включат в най-голямата и атрактивна битка. Състезанието се провежда по традиция в два дена, като след 17 ще "оцелеят" най-добрите 8, които ще се борят за титлата на "Jam on it 11".
Гости на тазгодишното издание са имена-законодатели в съвременните младежки изкуства като световноизвестната легенда в брейк танците Ken Swift от САЩ, който пристига в ролята на жури и инструктор.
Заедно с него идва виртуозът на брейк бийтовете диджей Forrest Getemgump също от Ню Йорк. Зад грамофоните ще бъдат още Frank the Tank от Холандия, Maurizio the Next One от Италия, MoeRockz и Huckspin от Германия. България ще представят PhaseOne, VladeeJay и Balkaniac Groover от Sleepwalkingz crew, както и техните колеги NZYMO, Петър Петърсон и Skill & Jose.

По време на събитието ще се проведат 9 танцови състезания, измежду които квалификация за световните финали по брейк, в която ще се включат най-добрите би-бои от Балканите. Фестивалът включва и 15 уъркшопа (семинара) по различни стилове танци, графити и диджей-умения. Над 30 специални гости от целия свят ще журират танцовите надпревари, ще преподават и ще изнесат специални шоу програми.

За първи път на Балканите идва гуруто на брейк танците Ken Swift. Той е копиран от брейк танцьори по целия свят. Вече надхвърлил 40-те години той е в чудесно здраве и сила. Години наред "Kenny" просветлява млади и стари в техники, показващи автентичния вид на брейка.
Към виртуоза се присъединяват "Crazy" от Швейцария, както и легендарната група от Унгария "Suicidal Lifestyles", запалили повечето от брейк танцьорите от новото поколение в България.
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас