Избери да мечтаеш
      facebook 
Танц
Четвъртък, 09 Септември 2010 01:03
За първи път българската публика ще има възможност да се наслади на уникалния шоу спектакъл на китайската арт трупа на хора с увреждания "My Dream". 38 феноменални танцьори, певци, инструменталисти и актьори ще представят своето шоу в зала 1 на НДК на 1 октомври.
Майсторските изпълнения на артистите ще пренесат българските зрители в приказната страна на изтока и китайската култура. В програмата ще се редуват вокални, инструментални и хорови изпълнения, модерни танци, балет, драма, инструментална група народни танци и поеми на различни езици.
Гостуването на трупата у нас и спектакълът "My Dream" са част от едно послание - "Избери да мечтаеш", напомнящо ни да мислим отвъд рамките и ограниченията, да ценим и празнуваме живота всеки ден. Тази сила и стремеж към съвършенство и красота превръщат хората с увреждания в трупа-феномен на световната сцена. Всяка година те изнасят над 150 представления, като до този момент са посетили повече от 60 държави. Навсякъде са горещо посрещани от едни от най-влиятелните политически и обществени фигури. С огромната си популярност по света, арт трупата развива и мащабна благотворителна дейност. Само за последните 6 години "My Dream" променя съдбите на хиляди хора с даренията си от 5,34 милиона йени и 400,000 долара за финансиране на благотворителни проекти за хармония и щастие.
Създаване на трупата

Арт трупата на хора с увреждания от Китай е създадена през 1987 година. През първите 13 години е аматьорска организация. През 2000 г. трупата развива своето ниво до изключително висока професионална степен. Заедно създават изключително издържан и неповторим музикално - танцов стил "My Dream", излъчващ себеотдаденост и изключителен магичен дух.


Изпълнителите
Трупата се състои от 88 артиста, от които 55 са със слухови увреждания, 28 изпълнители със зрителни увреждания и 5 - с физически. Средната възраст на изпълнителите е 18 г. Идват от  25 различни провинции на Китай.

Дарителска дейност
на арт трупата на хора с увреждания от Китай
През 2004 г. с подкрепата на китайското правителство трупата създава благотворителен фонд като със средствата, заделени от представленията подпомага други хора в неравностойно положение. Трупата изразходва 5,34 милиона йени и 400,000 долара за финансиране на благотворителни проекти за хармония и щастие. 2.8 милиона йени са дарени за възстановяването на поразената от земетресение територия на Сичуан, 540,000 йени за планинския регион на Зукоан, както и за SOS селища в Тианджин и други арт активности, 2 милиона йени са дарени на Тайван за възстановяване на щети от природни бедствия, 400,000 долара са дарени за международни благотворителни проекти в помощ на гладуващо население в различни държави, борба с тежки заболявания и инфекции в Африка, както и за образователни програми.   

Събитието ще се състои в София, 01 октомври, зала 1 на Националния дворец на културата, 19:30 ч. Билети за спектакъла се разпространяват на касата на билетния център на НДК, както и на eventim.bg

Повече информация за трупата-феномен може да се откриете на сайта на събитието www.mydream-bg.com
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас