В очакване на кратките филми в българското кино
      facebook 
Конкурси
Четвъртък, 06 Януари 2011 14:01
Остават 2 седмици до крайния срок за участие в ежегодния - девети по ред - български конкурс за късометражно кино "Jameson Short Film Award". Той се провежда в рамките на Международния София Филм Фест. Наградата за победителя е 6 000 евро и авторска статуетка, предоставени от Jameson Irish Whiskey.
За селекцията на 12-те най-добри кратки филма отговаря жури от утвърдени български кино творци от новата генерация. Комисията е 5 членна в състав режисьорите Весела Данчева ("Анна Блуме") и Виктор Чучков ("Тилт"), актьора Ованес Торосян ("Източни пиеси", "Тилт"), оператора Антон Бакарски ("Лов на дребни хищници") и Николай Василев - режисьор на филма победител от 2010. В началото на февруари те ще обявят 12-те претенденти за голямата награда, а международното жури на София Филм Фест ще посочи победителя.
"До 20 януари очакваме филмите, които ще се състезават през 2011 година. Късометражните творби трябва да са с над 50% българско финансиране, да са заснети след 1 януари 2010 година и да отговарят на регламента на конкурса", напомнят организаторите.

Формуляр и условия за участие могат да бъдат намерени на www.siff.bg или www.jameson-short.com. Документите и филмите трябва да бъдат предоставени в офиса на София Филм Фест - 16 етаж на административната сграда на НДК.

На добър час на всички!
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас