Kонкурс "Сребърна маска"
      facebook 
Конкурси
Понеделник, 07 Март 2011 17:39
За да отдаде по-голяма значимост на карнавала в Италия като културно явление, носител на  различни съвкупности от символи и на внушителен емоционален и народен заряд, Италиански културен институт - София, в сътрудничество с Учебен отдел на Посолството на Република Италия обяви конкурс "Сребърна маска" в рамките на проекта "Италиански карнавал" за училищата под егидата на Столична община.
Инициативата утвърждава желанието за сътрудничество между италианските институции, действащи на територията на България, и училищата с преподаване на италиански език. Проектът си поставя за цел да бъде стимул за все по-голямо разпространение на италианската култура сред младото поколения. Предвижда се участието на осем учебни заведения от София, от детски градини до гимназии, които ще работят над учебни единици, специално разработени във връзка с темата за карнавала в Италия. В обявата за конкурса, разпространена в училищата на 8 февруари т.г., се изисква от учениците те да бъдат облечени в костюми, които да имат отношение към италианските традиционни маски или към герои от литературата и италианските приказки, и така маскирани да изнесат малки представления, дело на тяхното творчество, изцяло и единствено на италиански език.   

Конкурсът ще се проведе в един тур на 10 март 2011 г. в 11 часа в Общински културен институт "Красно село" при определените условия, обявени в Правилника на конкурса. Всяко училище ще участва в конкурса с една група, чийто брой не надхвърля 15 ученика.

Времето, определеното за всяко изпълнение, ще бъде 15 минути. Смесеното жури ще се състои от представители на италиански и български институции. Първа награда ще бъде "Сребърна маска" за всяка отделна категория училище, но няма да липсват и утешителни награди за всички участвали ученици. На всички училища ще бъде връчен специална грамота за участие в първото издание на конкурса "Сребърна маска", носещ подписа на Посланика на Република Италия.  
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас