Магията на фламенкото с "Rumba Aficionado"
      facebook 
Музика
Вторник, 19 Април 2011 11:32
Едно испанско приключение с ритмите на "Rumba Aficionado" ще се случи на 20 април (сряда) в клуб "Студио 5". Групата е ново явление на българската музикална сцена. С появата си запълва културна ниша, която е изключително близка до българския темперамент, а именно испанската музика. В основата на състава е китаристът Кристо, който получава музикалното си образование в "Моцартеум" (Австрия) в класа на аржентинката Мария Изабел Сийверс. В България той се свързва с двама талантливи китаристи - Симеон и Цветан. Така през лятото на 2009-та година се ражда "Rumba Aficionado". По-късно към тях се пресъединяват и други опитни музиканти - Бъни - кахон, Любо - перкусии, Алекс - бас китара, както и магнетичната Елена, която завладява публиката със стихията на фламенко танците. През лятото на 2010 година е първото турне на "Rumba Aficionado". Огнената им фиеста преминава през летните театри във Варна и Бургас, както и през "Блексирама", "Бендида Бийч", "Байландо" (комплекс "Албена"), "Калиакрия Резорт", "Кубо".
Групата бързо набира популярност и освен успешните си клубни участия е в основата на значими културни събития като София Филм Фест.
"Rumba Aficionado" ще представят Сани, който е техен дългогодишен приятел и един от най-популярните фламенко и латино перкусионисти в Европа. Специален гост на групата ще бъде Ирения Васкес от Куба, която ще нагорещи страстите докрай с автентичния си глас и излъчване.

МАГИЯТА НА ФЛАМЕНКОТО - Концерт с Кристо и "Rumba Aficionado"
20-ти април, 21 часа, клуб "Студио 5"


Кристо - вокали, китара
Цветан Андреев - китара, вокали
Симеон Иванов - китара
Алекс Нушев - бас китара

Гости:
Сани - перкусии
Ирения Васкес - клавишни, вокали
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас