"Магьосникът от Оз" - премиера на Детско-юношеската опера
      facebook 
Опера
Сряда, 25 Май 2011 23:53
На 27 май от 18:00 ч., Основна сцена, Детско-юношеската опера при Общински детски комплекс Варна ще представи мюзикъла на Харолд Арлън "Магьосникът от Оз".
Всеотдайността и енергията, с които младите артисти се вживяват в магическите приключения, ще пренесат зрителите в чудната страна Оз: "Ей там, где под дъгата път блести. Ей там, чакат ме сини небеса. Знам - там истински стават всичките чудеса."
В малка ферма в Канзас живеят чичо Хенри и леля Ем с племенницата си Дороти. Но един ден страшен ураган прави достатъчно злини и понася малката Дороти далече по небето тъмнооко… Така тя попада в страната на безгрижните, където намира нови приятели - Плашилото, Ламаринения човек и Лъва. Всеки от тях си има мечта - Дороти да се върне в Канзас при леля Ем и чичо Хенри, Плашилото да има малко мозък, Ламариненият човек да има сърце, а Лъвът да има кураж. Но никой не може да им помогне, освен Магьосникът от страната Оз. Пътят до там е труден, пълен с препятствия, а и Злата вещица дебне, готова да ги унищожи. Желанието на приятелите обаче е толкова силно, че те са готови на всичко, за да се срещнат с Магьосника славен от Оз: "Той бил с много чар и чуден стил! Toй всичко умеел и силен бил!."
Добрата вълшебница помага на Дороти и нейните приятели да стигнат до Изумрудения град и да се срещнат с Оз. Но той поставя условие да бъде погубена Злата вещица и едва тогава ще изпълни желанията им.

Успяват ли малката Дороти, Плашилото, което няма мозък, Ламариненият човек, който няма сърце и Лъвът, който няма кураж, да унищожат Злата вещица? Успява ли Великият Оз да изпълни желанията им? Въпросите и отговорите са съпътствани от много смях, музика и танци - задължителните условия за пребиваване в онази чудна страна, пълна с толкова безгрижие, чудатости и светлина.

MАГЬОСНИКЪТ ОТ ОЗ
мюзикъл от Харолд Арлън
27 май от 18.00 ч., Основна сцена

Варненска детско-юношеска опера

диригент-постановчик - Ганчо Ганчев;
режисьор-постановчик Костадин Бандутов;                                                                                          
хормайстор и корепетитор - Миглена Шишева;
сценограф - Тодор Игнатов
хореограф - Константин Илиев;
балетмайстор - Бистра Бъчварова;
театрален педагог - Петя Петкова;
 вокален педагог - Галина Станишева
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

 

Коментари  

 
#2 bela 2011-07-18 14:40
 
 
#1 bela 2011-07-18 14:39
Аз съм участвала в това представление - то много ми хареса!!! беше прекрасно - дори повече от прекрасно!!!
 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас