Филмов форум в Дижон
      facebook 
Стоп кадър
Четвъртък, 20 Октомври 2011 14:04
След срещата с 20 изтъкнати европейски режисьора, която по време на тазгодишния филмов фестивал в Кан бе организирана от европейския комисар за образование и култура г-жа Андрула Василиу, по време на която бе обсъдено бъдещето на Програма "Медиа", сега в Дижон от 20 до 23 октомври ще се проведе традиционния филмов форум. Като продължение на усилията за защита на Програма "Медиа" ще се обсъжда възможността за създаването на автентични и оригинални европейски културни проекти, ще се дискутира и как да се подобри разпространението на европейско кино.
На събитието ще има и участник от България. Организаторите са поканили като гост известната българска режисьорка-документалистка Адела Пеева, която присъства и на споменатата среща в Кан през май 2011.
Организатор на форума е Асоциацията АРП, чиито членове са изтъкнати филмови дейци, писатели и продуценти, между които и такива безспорни авторитети като Клод Льолуш, Коста Гаврас, Кристиан Мунджиу и Мишел Хазанавичус.
Форумът се организира редовно в продължение на повече от 20 години. Тези кинематографични срещи имат за цел обмяна на иформация и дефиниране на общите цели на авторите, режисьорите и продуцентите от европейските страни. Ежегодно форумът събира заедно около 600 души професионалисти, които участват в обстоен анализ на филмовата индустрия в момента. За да споделят своите виждания на форума присъстват световни политически лидери и Европейски комисари. Присъстват също и млади предприемачи, които осигуряват финансова подкрепа за филмовата индустрия и дистрибуция на филмите.
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас