Юбилеен спектакъл на Димитър Станчев в "Набуко" на Джузепе Верди
      facebook 
Опера
Сряда, 18 Март 2009 20:56
На 20 март от 19 ч. в Софийската опера ще се състои юбилеен спектакъл на операта "Набуко" от Верди с участието на големия български бас Димитър Станчев. Публиката ще го види в неговата коронната роля на жрец Захария.
Ще му партнират Кирил Манолов (Набуко), Цветан Цветков (Измаел), Габриела Георгиева (Абигайл), Елена Чавдарова-Иса (Фенена). Диригент ще бъде Григор Паликаров.

Димитър Станчев е солист на Софийската опера от 1975 година. Завършил е Българската държавна консерватория при професор Чавдар Хаджиев и Петър Щърбанов. Носител е на лауреатско звание от национални конкурси за млади оперни певци и сребърен медал на седми Международен конкурс за млади оперни певци – София, 1979 г. Гастролирал е многократно в различни страни на Европа, Америка, Япония. В репертоарната дейност на Георги Станчев влизат над 60 централни басови участия като Мефисто от едноименната опера на Бойто, Да Силва от "Ернани", Атила, Банко от "Макбет", Филип и Великият инквизитор от "Дон Карлос", Лепорело и Дон Жуан от "Дон Жуан", Пимен и Варлаам от "Борис Годунов", Гремин от “Евгени Онегин”, Линдорф и Миракъл от "Хофманови разкази", Фигаро от "Сватбата на Фигаро", Мустафа от "Италианката в Алжир", Мефистофел от "Фауст" и други. Димитър Станчев участва активно в изпълненията на кантатно-ораториални произведения на Бах, Хайдн, Моцарт, Верди, както и от съвременни български и чужди автори.


Събитие: Юбилеен галаспектакъл на Димитър Станчев – 25 години в ролята на Захария и 35 години на сцената на Софийската опера.
Място: Националната опера и балет
Дата: 20 март 2009 г.
Начало: 19 ч.
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

Етикети: Събития Опера
 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас