Изложба на Клуб по комикс „Комикадзе“ в Русенската библиотека
      facebook 
Изложби
Понеделник, 07 Април 2014 17:29
Първа сборна изложба на Клуб по комикс „Комикадзе“ беше открита в Регионална библиотека „Любен Каравелов“. Съорганизатори на инициативата са Музеят на комикса в Русе и Клуб по комикс „Комикадзе“ - Велико Търново.
Експозицията показва авторски проекти в насока разработка на комиксов персонаж и кратък комикс-стрип. Творбите в изложбата са плод на съвместния труд на студентите, участници в лекционно-практическата седмица за комиксово изкуство, с преподавател Антон Стайков, проведена със съдействието на Борислав Петров и Факултета по Изобразително изкуство към ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“.
След откриването на експозицията студентите от клуба по комикс „Комикадзе“ организираха уъркшоп с участието на ученици от 3. клас на НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ в Русе. С много вдъхновение и талант малките художници рисуваха своите любими комикс герои, между които бяха Батман, Спайдермен, Нинджа, Слендермен, Русалка, дори създадоха свои измислени герои, които нарекоха Лазермен и Амазония.
Изложбата на Клуба по комикс „Комикадзе“ ще бъде отворена за посетители до края на месец април. Част от творбите ще бъдат дарени на Русенската библиотека за колекцията на Музея на комикса.
 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

Етикети: Изложби Събития
 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас