Министерството на културата обявява фотоконкурс за деца и юноши
      facebook 
Конкурси
Понеделник, 01 Март 2010 18:12
Министерството на културата на Република България обявява фотоконкурс за деца и юноши - национален етап от конкурса на Съвета на Европа - Международен фотографски експеримент за обекти на наследството. Участниците в конкурса трябва да са на възраст до 21 години (към 30 април 2010 г.). Експериментът цели да популяризира познанията на младите хора относно исторически сгради и градини, провинциални и градски пейзажи, с монументална стойност или изключителна красота.
Материали за участие: от 1 до 5 цветни или черно-бели снимки на обекти на наследството, свързани с горепосочените теми.
Снимките трябва да бъдат дигитални в JPEG формат с минимален размер 1 MB, като се подават само по електронната поща на адрес: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. . Всяко писмо трябва задължително да съдържа име на участника, възраст, адрес и телефон за връзка; наименование и местонахождение на заснетия обект.
Крайният срок за изпращане на снимките е 10 април 2010 г. Победителите ще бъдат обявени на 30 април 2010 г. на сайта на МК: www.mc.government.bg.
Кандидатурите, които не съдържат някои от горепосочените данни, няма да бъдат вземани под внимание.
С участието си в конкурса авторите предоставят правата върху снимките за използването им с нетърговски цели от Министерство на културата за популяризиране на Европейските дни на наследството в България и на ежегодния фотоконкурс. В случай на използване на снимките имената на авторите задължително ще бъдат посочвани.

Премии: първа - 250 лв., втора - 150 лв. и трета - 100 лв.

Премираните снимки ще бъдат включени в Каталога и изложбата на Международния фотоконкурс, а авторите им ще получат международен диплом от Съвета на Европа. Участниците, класирани на първо и второ място, ще получават право на участие в церемонията по награждаване на лауреатите през есента на 2010 г. в Страсбург или друг европейски град - домакин на церемонията.


За допълнителна информация: Надя Стоянова - мл. експерт, Дирекция "Културна политика", Министерство на културата. Тел. за контакти: 02/ 9400917.


 
Присъединете се към страницата на svetlosenki.com - Изкуството като начин на живот във facebook.

Етикети: Конкурси
 

За да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител. Можете да се регистрирате от тук.

 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас