Изложби
Изложба на Галина Атанасова и Калина Керелска в галерия „Дебют“
Събития - Изложби
Петък, 30 Май 2014 12:42
На 3-ти юни от 18:00 часа в галерия „Дебют“ ще бъде открита изложба на Галина Атанасова и Калина Керелска по повод завършването и дипломирането им в НУИИ „Илия Петров“.
Галина Атанасова представя серия от дипломни работи на тема „Хаос“. Експозицията й е съставена от графични отпечатъци в техника офорт и акватинта, както и от свободните работи, изпълнени в техника силиграфия. Има множество участия в училищни изложби, в НДК, Шипка 6, музикалното училище „Любомир Пипков“, в конкурса „International biennial of children and young people graphic art“ в Торун, Полша, както и конкурса за ex libris „Bodio Lomnago“ (2011-2012).
Калина Керелска представя дипломна работа на тема: „Коя съм аз?“. Отговорът е в дванайсет автопортрета и две платна, обединени от темата и изпълнени в техника живопис.
Етикети: Изложби Събития
 

Галерия „Арт Муза“ представя благотворителна изложба на децата от СМЦ „Св. Константин“
Събития - Изложби
Петък, 23 Май 2014 11:14
На 24-ти май галерия „Арт Муза“ предоставя пространството си на децата в неравностойно положение от СМЦ „Св. Константин“ към фондация „Конкордия -България“. Те ще покажат своите рисунки и произведения на приложното изкуство, които могат да бъдат откупени благотворително. Децата представят своите постижения и търсения в овладяването на  различни техники на изкуството.
Етикети: Изложби Събития
 

„София хартиен арт фест“ в „Нощта на музеите и галериите“
Събития - Изложби
Четвъртък, 15 Май 2014 12:52
Програма на СГХГ и галерия „Васка Емануилова“
 

Програма на Художествена галерия - Добрич в „Нощ на музеите“
Събития - Изложби
Сряда, 14 Май 2014 12:26
На 17-ти май 2014 г. в Художествена галерия Добрич ще се проведе „Нощ на музеите“ -  европейска инициатива под патронажа на Съвета на Европа.
 

Изложба на Георги Трифонов (1947-2011) в галерия „Райко Алексиев“
Събития - Изложби
Сряда, 07 Май 2014 16:36
Настоящата изложба представя творби от колекцията на Борис Трифонов и Миглена Манова.
Георги Трифонов е художник с всестранни интереси, работил в областта на живописта, декоративно - монументалните изкуства, рисунката, графиката, илюстрацията, дори скулптурата. Увлича се от поезията и е автор на десет стихосбирки и един сценарий.
За ценителите на изкуството той остава един от най-забележителните съвременни български живописци, автор на сложни фигурални композиции в големи формати на исторически и библейски теми (проекти за църковни стенописи). Илюстративен в живописта си и живописен в поезията си, Георги Трифонов оставя след себе си огромно творчество, населено със сложни образи и портрети, пребиваващи в абстрактното пространство на картината.
Етикети: Изложби Събития
 

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 3 от 109
 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас