Изложби
Изложба „Вдъхновения“ в галерия „Дебют“
Събития - Изложби
Петък, 11 Април 2014 16:47
„Вдъхновения“ е новата изложба в галерия „Дебют“. Авторки са Радина Йорданова и София Попйорданова - две дванадесетокласнички от Художествената гимназия в София.
Творбите в експозицията са запечатали моменти от учебно-творческите им практики - времето на най-голямо вдъхновение. Природата, красивата архитектура и богатата история на градовете ги провокират да се обединят от идеята, че изкуството всъщност е непрестанно взиране и задаване на въпроси кое как е, къде е, и защо е. А търсенето на точния момент, на точния обект, на вдъхновението, е неизменна част от живота на художника.
Етикети: Изложби Събития
 

Изложба „115 рисунки от ателието на Дечко Узунов“ в Художествена галерия - Добрич
Събития - Изложби
Вторник, 08 Април 2014 17:29
На 10-ти април 2014 г. От 18:00 ч. в Художествена галерия - Добрич се открива голяма изложба с рисунки, посветена на 115 годишнината от рождението на големия български художник Дечко Узунов. Рисунките са от Галерия - музей „Дечко Узунов“ в София - автентичното ателие на художника, в което се съхранява огромно богатство - над 13 000 негови творби.
„Ако за Пикасо казват, че си е присвоил цялото минало столетие, за нас това се отнася за Дечко Узунов... Допринесъл най-много за европеизацията на българското изкуство, запазвайки почитта и обичта към своята страна и традиции...“,  проф. Аксиния Джурова (от книгата под печат „Разпилени спомени“).
Етикети: Изложби Събития
 

Изложба на Клуб по комикс „Комикадзе“ в Русенската библиотека
Събития - Изложби
Понеделник, 07 Април 2014 17:29
Първа сборна изложба на Клуб по комикс „Комикадзе“ беше открита в Регионална библиотека „Любен Каравелов“. Съорганизатори на инициативата са Музеят на комикса в Русе и Клуб по комикс „Комикадзе“ - Велико Търново.
Експозицията показва авторски проекти в насока разработка на комиксов персонаж и кратък комикс-стрип. Творбите в изложбата са плод на съвместния труд на студентите, участници в лекционно-практическата седмица за комиксово изкуство, с преподавател Антон Стайков, проведена със съдействието на Борислав Петров и Факултета по Изобразително изкуство към ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“.
Етикети: Изложби Събития
 

Изложба „Без опорни точки“ на Чавдар Гюзелев в галерия „Ракурси“
Събития - Изложби
Събота, 29 Март 2014 22:50
Чавдар Гюзелев „Без опорни точки“ отново в галерия „Ракурси“. Няма долу, няма горе, няма ляво, няма дясно, откъдето и да погледнеш картините му, все ще е правилно, защото и правилно няма. В парчета черно, космическо пространство се носят геометрични фигури и човешки глави, застинали в устойчиви композиции, колкото да събудят мимолетна надежда за ред и смисъл, за закон и доверие. Докато не усетиш, че художникът, отдавна влязъл в заговор с театъра и мита, се шегува; че за него Бог е дете, което си играе с кубчета, а ние кой знае защо сме решили да наречем това „свой живот“.
Етикети: Изложби Събития
 

„Първата република“ - изложба на Анджело Пургерт
Събития - Изложби
Събота, 29 Март 2014 16:18
Благотворителна фотоизложба. Част от средствата, събрани от продажбата на фотографиите, ще бъдат използвани за нуждите на „SOS Детски селища България“. Модератор на събитието ще бъде българската актриса и посланик на добра воля на „SOS Детски селища България“ Силвия Лулчева. Със специалното участие на общност за суинг танци „Lindy Hop Bulgaria“.
Обществената атмосфера на Първата република е вдъхновението на фотографа Анджело Пургерт, който обединява тогавашния стил с докосване от днешния ден. При създаването на творбите авторът умишлено не се оставя на влиянието на стари снимки, с цел да не копира златната ера на чехословашката държава. Така създава оригинални фотографии, които черпят от първата република, но не се ограничават с нея.
Етикети: Изложби Събития
 

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 4 от 109
 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас