Изложби
Непубликувани илюстрации - изложба на Вадим Лазаркевич (1895-1963)
Събития - Изложби
Сряда, 12 Март 2014 14:14
На 18-ти март в галерия-книжарница „София Прес“ ще бъде открита изложба с непоказвани творби на Вадим Лазаркевич.
Експозицията представя непознати на широката публика творби на един от колосите в българската илюстрация и книжно оформление. В нея се отразява специалното отношение на художника към словото, неговата страст към четенето и познаването на литературната класика.
Акцент на предстоящата изложба, наред с илюстрации на библейска тематика, ще бъде цикъл от произведения, вдъхновени от „Фауст“ на Гьоте.
Етикети: Изложби Събития
 

Изложба на Ива Яранова и Йонко Василев в галерия „Аросита“
Събития - Изложби
Сряда, 12 Март 2014 13:30
Галерия „Аросита“ представя изложба, в която действащите лица са художници, които (поне на пръв поглед) не изповядват сходни изобразителни принципи. Показаните неща са различни и като знакова система, и като стилови характеристики. Но е възможно тъкмо оттук да започва разкриването на същността на тази изложба, защото общото между двамата автори е по-скоро в начина на осмисляне на съвременната живопис. Очевидно е, че те се чувстват свободни да пресичат най-различни полета. От фигуралния мистичен символизъм на Ива Яранова, до експресионистичния, достигащ понякога до абстрактност живописен почерк на Йонко Василев.
Етикети: Изложби Събития
 

Ретроспективна изложба на Любомир Савинов в галерия „Райко Алексиев“
Събития - Изложби
Понеделник, 17 Февруари 2014 13:05
Творбите на Любомир Савинов се отличават с експресивност, мощ, и монументалност, разпознаваем личен стил. Живописта му е монохромна, формата е изведена с плътен контур, докато бъде превърната в стегнат силует.
Настоящата изложба в столичната галерия „Райко Алексиев“ е ретроспективна и показва творби от различни периоди от творчеството на художника.
Етикети: Изложби Събития
 

Изложба „Сезони“ в Художествена галерия - Добрич
Събития - Изложби
Понеделник, 03 Февруари 2014 21:14
На 4-ти февруари 2014 г. в две от залите на Художествената галерия в Добрич ще бъде подредена изложба живопис от фонда на тема „Сезони“. Подбрани са 34 творби от известни художници, сред които Владимир Димитров-Майстора, Александър Петров, Георги Баев, Емил Стойчев, Надежда Кутева и др. От добричките автори може да видите картини на Янко Атанасов, Ангел Томов, Ангел Иванов, Гинка Димова, Христо Кралев и др. Художниците са пресъздали с помощта на цвета и композицията различните сезони, усещанията за жаркост и лятна топлина, хлад и зимна меланхолия, пролетно ведро настроение и тъжна прегоряла есен.
Етикети: Изложби Събития
 

Работилница за сурвакници в Русенската библиотека
Събития - Изложби
Понеделник, 16 Декември 2013 13:04
Работилница за сурвакници организира Русенската библиотека на 18-ти декември от 16:00 до 17:30 часа.  В нея ще се включат ученици от ОУ „Любен Каравелов“ в Русе.  
Студентката от Русенски университет „Ангел Кънчев“ Йоана Михайлова, която е стажант в Библиотеката по програма „Студентски практики“ на МОН, ще направи презентация за българските народни обичаи, а след това ще покаже на децата как да украсяват сурвакници в стила на българската национална традиция.
Етикети: Изложби Събития
 

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 6 от 109
 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас