Изложби
„Есен в София“ - изложба живопис в галерия „Арт Муза“
Събития - Изложби
Сряда, 18 Септември 2013 15:18
Галерия „Арт Муза“ отбеляза деня на столицата и християнския празник на Светите мъченици София и нейните дъщери Вяра, Надежда и Любов с откриването на празнична изложба и концертно изпълнение на Ани Тошкова - пиано и Агоп Маникян - виола. На изложбата са представени картини, снимки и икони, които съграждат съвременния и исторически облик на младата и древна столица.
В експозицията участват Весела Спасова, Вероник Бостанджиян, Георги и Любомир Коларови, Мариана Кънева, Мария Иванова, Милена Цакова, Савея Николаева и др.
Етикети: Изложби Събития
 

Изложба на театрални афиши и плакати от колекцията на Полски институт
Събития - Изложби
Сряда, 11 Септември 2013 20:52
Oт 9-ти до 15-ти септември във Vivacom Art Hall (ул. „Гурко“ 4) можете да разгледате изложба на театрални афиши и плакати от колекцията на Полски институт. Експозицията включва плакати на класици като Франчишек Старовейски, Роман Каларус, Виктор Садовски, Анджей Понговски, Хенрик Томашевски, Ян Леница, Валдемар Швежи, Ян Млодоженец, Роман Чешлевич, Йежи Чернявски и др.
Етикети: Изложби Събития
 

Изложби на преподаватели и студенти от Международното учебно ателие на проф. Милан Книжак
Събития - Изложби
Сряда, 11 Септември 2013 17:25
Творбите (живопис, рисунки, обекти, фотографии, видео и др.) са дело на преподавателите и студентите от Интермедийния кабинет на проф. Милан Книжак в пражката Академия за изящни изкуства (AVU). Изложбите „I-kona“ и „Може би змии!“ ще бъдат експонирани в Чешки център и в галерия „Академия“ на Националната художествена академия. На тяхното откриване ще присъстват проф. Милан Книжак, доц. Милан Перич и студенти от AVU.
Етикети: Изложби Събития
 

50 години Художествена галерия - Добрич
Събития - Изложби
Понеделник, 12 Август 2013 12:08
През 2013 г. Художествената галерия в Добрич отбелязва половин вековна дейност. На тази годишнина е посветена изложбата от фонда, подредена в две зали, имаща за цел да представи неконвенционални за времето, в което са създадени, творби. Това са работи от хартия от изложбите „Хартията“, които галерията организира в продължение на повече от едно десетилетие, както и дигитални принтове върху платно - от дарението на известния български художник Александър Стефанов, носител на голямата награда „Златен медал“ на Международната изложба - конкурс за силикатен дизайн във Валенсия и на наградата на СБХ за 1990 г.
Етикети: Изложби Събития
 

„Масичке, дай да ям!“ - изложба в галерията на Чешки център
Събития - Изложби
Понеделник, 17 Юни 2013 13:26
Изложбата „Масичке, дай да ям!“, която ще бъде открита на 20-ти юни от 18:00 ч. в галерията на Чешки център ( ул. „Раковски“ 100), отразява специфичната атмосфера на чешките приказки, привличащи вниманието на публиката от цял свят. Подборът е дело на Михаел Вашку, куратор и дизайнер от Czechdesign (неправителствена организация, създадена през 2003 г. с цел насърчаване и популяризиране на чешкия дизайн).
Пътуващата изложба на съвременен чешки дизайн е включена в програмата на петото поред издание на международния фестивал за дизайн и визуална култура „Sofia Design Week“ (21 – 30.6.2013).
„Чешките приказки са високо ценени, заради своята специфична проникновеност и оригиналност.
Етикети: Изложби Събития
 

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 8 от 109
 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас