Изложби
Изложба „Учениците на Арт Муза - 2013“
Събития - Изложби
Понеделник, 17 Юни 2013 12:26
В „Арт Муза“ (ул. „11 август“ 23) е подредена изложба на учениците на ателие - галерията. Около 30 деца и 7 пораснали художници показват свои картини и рисунки, сътворени от началото на 2013 г.  С всяка следваща изложба малките и големи творци боравят все по-умело с богатите възможности на класическото и модерно изкуство.
В изложбата участват: Васил Кючуков, Весела Спасова, Вероник Бостанджиян, Ивон Кючукова, Карина Андонова, Красимира, Милена Цакова, Михаил и Петя Цанкови, Полина  Стефанова, Савина Николаева, Симон и Давид, Симона Томова, Таниел Гюлиян, Юлина и др.
Етикети: Изложби Събития
 

„Urban Creatures“ - фестивал за градско изкуство
Събития - Изложби
Петък, 31 Май 2013 15:03
На 1-ви юни в София започва третото издание на фестивала за градско изкуство „Urban Creatures“.
Тази година събитието ще продължи цели тридесет дни, a не обичайните два, като включва в себе си три основни проекта.
„Urban Creatures“ е фестивал, който се фокусира върху градското изкуство (urban art) и огромното въздействие, което то има върху средата, в която живеем и хората, които я обитават. Идеята на организаторите е да използват изкуството като инструмент за реализация на промяната, от която всички имаме нужда.
Етикети: Изложби Събития
 

„Баскервилското куче“ - изложба на Ясен Гюзелев в галерия „Арте“
Събития - Изложби
Вторник, 21 Май 2013 16:23
На 21-ви май от 18:00 ч. в галерия „Арте“ (ул. „Г.С. Раковски“ 183 А) ще бъде представена изложбата „Баскервилското куче“ на Явор Гюзелев. Авторът е носител на редица награди, а през 2004 г. получава сребърен медал от асоциацията на илюстраторите в Ню Йорк. Негови творби са показвани в Германия, САЩ, Чехия Австрия, Франция и др. Гюзелев е илюстрирал книгите „Алиса в страната на чудесата“ и „Алиса в огледалния свят“ от Луис Карол, „Пинокио“ на Карло Колоди, „Дама пика“ от А.С.Пушкин, „Оливер Туист“ на Чарлз Дикенс; приказки от братя Грим, Оскар Уайлд, Джон Ръскин, митологичните истории за „Артур и Екскалибур“, „Орфей и Евридика“ и много други. Канадското издание на „Алиса в страната на чудесата“ е наградено със сребърен медал на Американското общество на илюстраторите и получава голямата награда за оформление на корица на Американския институт за графично изкуство.
Етикети: Изложби Събития
 

Изложба рисунки и живопис - 110 години от рождението на Стоян Сотиров
Събития - Изложби
Четвъртък, 16 Май 2013 13:23
„Настоящата изложба на Стоян Сотиров е посветена на 110-годишнината от рождението му. Идеята е да се покажат малко известни и напълно неизвестни работи на художника. Творецът е познат преди всичко със своите голямоформатни и често пъти политически силно ангажирани творби.  В неговото творчество има една продължителна пауза (приблизително межу 1940-1960-та година), в която той не показва, а и не работи толкова интензивно в областта на живописта. Освен запълването на този малко познат период от живота на художника, експозицията показва и неизвестни камерни произведения - рисунки и живопис, които представят продукцията на автора като многопосочен, пълнокръвен, притежаващ всички възможни измерения  и колебания творчески път“, споделя Борис Данаилов, куратор на изложбата.
Етикети: Изложби Събития
 

Европейска нощ на музеите - програми на СГХГ и галерия „Васка Емануилова“
Събития - Изложби
Четвъртък, 16 Май 2013 13:01
Европейска нощ на музеите - 18 май 2013 г.
Етикети: Изложби Събития
 

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 9 от 109
 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас