Изложби
Изложба на Емил Бачийски в галерия „Райко Алексиев“
Събития - Изложби
Понеделник, 01 Септември 2014 11:06
Емил Бачийски ще покаже пред софийската публика последните си творби в сферата на триизмерното изкуство. И този път той не изневерява на любимите си материали - камък, дърво и метал, създавайки произведения, които носят философски послания и мистичен заряд.
Етикети: Изложби Събития
 

Изложба „Младото изкуство като обект на желание“
Събития - Изложби
Четвъртък, 26 Юни 2014 17:18
Проектът на галерия „Ракурси“ за представяне на млади автори тази година е концентриран около идеята „Млади представят млади“. През месец март 2014 г. галерията отправи отворена покана към млади художници на тема „Младото изкуство като обект на желание“. Тридесет и осем творци отговориха на поканата и изпратиха свои произведения. Творбите бяха разгледани от жури от млади автори в състав Велислава Гечева, Зоран Георгиев, Калия Калъчева и Свилена Колева - участници в предишни проекти на галерията, което селектира произведенията на осем художника. Представените произведения са в различни насоки, жанрове и медии. Те са подбрани по критериите за професионализъм, смисленост и съвременно звучене.
Етикети: Изложби Събития
 

„Общи части и лични пространства“ - изложба на Калия Калъчева и Нора Ампова
Събития - Изложби
Четвъртък, 26 Юни 2014 16:42
„Общи части и лични пространства“ е проект, който събира и обединява творчеството на две млади авторки, творящи в сферата на живописта. Калия Калъчева и Нора Ампова се срещат още в Художествената гимназия в София, а по-късно се озовават и в едно и също живописно ателие - а именно в класа на проф. Андрей Даниел, НХА. През годините двете художнички  непрестанно обменят опит, водят естетически спорове и най-важното -  не спират да търсят и експериментират.
„Общи части и лични пространства“ е изложба, в която ритмично се редуват две гледни точки за света около нас. Тази отвън и другата - отвътре. Общите части - това са местата, на които се срещаме, спирките, от които отпътуваме, пазарите и улиците, които обикаляме.
Етикети: Изложби Събития
 

Експозиция „Водна пещера“ в село Табачка
Събития - Изложби
Четвъртък, 26 Юни 2014 12:13
Експозиция „Водна пещера“ бе подредена в читалище „Просвета -1927“ в село Табачка от специалисти на Регионален исторически музей - Русе в рамките на проект „Дунавският Лимес в Североизточна България“ на Русенския музей, финансиран с подкрепата на Американски научен център - София и фондация „Америка за България“. Експозицията е отворена за посетители с работно време от 13:00 до 17:00 часа всеки делничен ден. Включва шест броя постери и представя масов керамичен материал от пет археологически епохи, открит по време на проведените археологически проучвания в скалния комплекс Водна-Тъмно през 2005 г. Специално създадена за експозицията бе дипляна „Водна пещера - хилядолетен култов център“.
Етикети: Изложби Събития
 

„Изходът“ - изложба на Вероник Бостанджиян в галерия „Арт Муза“
Събития - Изложби
Петък, 13 Юни 2014 15:02
На 16-ти юни от 18:00 ч. в галерия „Арт Муза“ ще бъде представена първата самостоятелна изложба на Вероник Бостанджиян. Заглавието „Изходът“ насочва към кредото на художничката - изкуството като изход от меркантилните елементи на материалния свят, възход към възвишеното и духовното. Събитието ще бъде открито с музикални изпълнения на Ани Тошкова (пиано) и Агоп Маникян (виола).
Етикети: Изложби Събития
 

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 2 от 109
 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас