Изложби
Започва изложбата "София днес" в Дом на киното
Събития - Изложби
Понеделник, 29 Юни 2009 15:45
На 29 юни 2009 г. от 20,00 часа в Дом на киното ще бъде открита изложбата "София днес", която ще покаже финалистите и победителя в едноименния фотоконкурс на София Филм Фест и Dnes.bg.
Той се проведе по време на 13-тото издание на фестивала, като в рамките на 8 дни участниците трябваше да заснемат и изпратят в редакцията на Dnes.bg до 5 снимки.
Над 200 фотографии от повече от 100 участници бяха публикувани в специално създадената рубрика за конкурса.
До финална селекция достигнаха 25 снимки на авторите Илиян Ружин, Алекс Филипов, Димитър Стойчев, Георги Димитров, Ивайло Златков, Иван Ботев, Иван Манчев, Иван Пейков, Калин Петров, Лиляна Дворянова, Любомир Стаменов, Люсил Колмиш, Михаил Петров, Петя Караджова, Петко Стаменов, Симеон Цончев, Стефан Галибов, Зафер Галибов, Таня Николова, Венцислав Братованов и Златина Георгиева.

Етикети: Изложби Събития
 

"Автопортрет" на Боряна Терзиева в галерия Дебют
Събития - Изложби
Неделя, 28 Юни 2009 02:07
На 29 юни в галерия Дебют ще се открие изложба "Автопортрет" на Боряна Терзиева.
Младата художничка завърши 12 клас в Художествената гимназия – София. Това е първата й самостоятелна изложба. Има множество участия в различни конкурси и изложби, а по-важни от тях са:
Трети национален конкурс за учебна рисунка /шесто място/ – 2007г.
Изложба в галерия "Арт Муза" /второ място в конкурс на тема "Моят детски свят" в същата галерия – 2007г.
Изложба и конкурс на тема "Артистична рисунка" в галерия "Дебют" – 2008г.
Изложба на групите по живопис от 11-и клас в галерия "Дебют" – 2008г.
Годишната изложба на НУИИ „Илия Петров” – 2008г.
Пети национален конкурс за учебна рисунка – 2009г.
Юбилейна изложба по случай 50-годишнината на 12 СОУ "Цар Иван Асен II" в галерия "Шипка 6" – 2009г.
Етикети: Изложби Събития
 

Изложба "Уроците в изкуството. Васка Емануилова и Иван Лазаров"
Събития - Изложби
Неделя, 28 Юни 2009 00:58
Галерия "Васка Емануилова" представя Изложбата "Уроците в изкуството. Васка Емануилова и Иван Лазаров".
Експозицията се осъществява със съдействието на Националната художествена галерия, Къща-музей "Иван Лазаров - филиал на НХГ, Музей на Националната художествена академия, Ателие-колекция Светлин Русев, Художествена галерия - "Дарение-колекция Светлин Русев", Плевен, семейство Лазарови, Росица Емануилова и Елка Емануилова.
Събитието се организира по повод 120 годишнината на Иван Лазаров и е част от музейната програма на Галерия "Васка Емануилова" – филиал на Софийска градска художествена галерия, която представя автори, свързани с живота и творчеството на скулпторката.
В изложбата са показани скулптурни композиции, портрети и малки пластики, а също така рисунки и фотографии, свързани с жизнената и творческа пътека на Иван Лазаров и Васка Емануилова. Поставени редом едни до други, творбите на учителя Иван Лазаров и на ученичката Васка Емануилова пораждат много въпроси – за творческите взаимоотношения между двамата скулптори, общите моменти, близките идеи, за приликите и разликите, за отношението към формата и материала и най-вече за безценните уроци на учителя.
Етикети: Изложби Събития
 

Изложба "Моята Америка" на Виолета Гривишка
Събития - Изложби
Събота, 27 Юни 2009 23:46
Флорида, крайбрежието на Атлантически океан, Палм Бийч, Ню Йорк, Бостън, Провиданс, това са местата, които са вдъхновили Виолета Гривишка при трите й пътувания в Америка. Художничката посвещава настоящата си изложба на тях. Авторката не само се потапя в атмосфера им, но и открива тяхната романтика, движение и ритъм. Виолета Гривишка представя освен акварелни творби и литографии.
Виолета Гривишка е родена 1937 в гр. Плевен. През 1962 г. завършва графика в Художествената академия при проф. Евтим Томов. Работила е като художник и сценограф в Плевенски драматичен театър. Като автор на свободна практика и към различни институции участва в почти всички общи изложби. Тя има свое запазено място в българската графика с богато-нюансиран, оригинален език.
Етикети: Изложби Събития
 

"Къщата" - изложба на секция "Текстил"
Събития - Изложби
Събота, 27 Юни 2009 21:25
Осмислянето на къщата не само като място за обитаване, но й като символ с полисемантично значение. Това ни предлагат авторите в настоящата изложба. Къщата ни дава рядък шанс да се докоснем до вътрешния свят на нейните обитатели, тя е място за приютяване, но и за съхраняване на един интимен вътрешен свят. Той е докосване, традиция и въображение.
В изложбата участват 44 автори, сред които Ангелина Дилова, Андриана Маринова, Анна Бояджиева, Асадур Маркаров, Галя Георгиева, Гаро Мурадян, Гергана Стоянова, Даниела Ефремова, Дима Недялкова-Каприева, Добрин Пейчев, Катя Найденова, Кирил Недялков, Красимира Кирилова, Лаура Димитрова, Лидия Влахова, Локман ал Шейх, Любомира Нейчева, Мариана Никифорова, Михаела Пъдева, Петра Керкенезова, Ралица Георгиева, Румяна Секулова, Светлана Костова, Сирма Цакова, Снежана Стянова, Цвета Явашева, Юлиана Кръстева и др.
Етикети: Изложби Събития
 

<< Начало < Предишна 101 102 103 104 105 106 107 108 109 Следваща > Край >>

Страница 101 от 109
 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас