Изложби
Изложба на съвременни сицилиански творци
Събития - Изложби
Петък, 22 Май 2009 00:00
PALERMO / ВАВИЛОН / PALERMO" 26.05 – 14.06.2009г.
изложба – живопис на съвременно сицилианско изкуство

Куратор на изложбата е проф. Франческо Гало – изследовател и преподавател в Академията за изящни изкуства в Неапол, Италия. Ще бъдат изложени 45 живописни платна на 14 млади автори от Сицилия, непоказвани до сега в България: Алесандро Базан, Андреа Ди Марко, Фулвио Ди Пиаца, Адалберто Абате, Алесандро Ди Джунио, Стефано Кумия, Фабриче Де Нола, Лабораторио Сакарди (Марко Бароне, Джузепе Борджия, Винченцо Профета, Тоти Фолизи), Стефания Романо, Джанлука Кончалди и Джовани Тедеско. Експозицията е съпътствана от богато оформен каталог, който ще бъде подаряван на посетителите при откриването на изложбата, както и по време на лекциите и разговорите, състоящи се при отворени врати.
Етикети: Изложби Събития
 

Изложба-конкурс за млади български художници, критици и куратори
Събития - Изложби
Четвъртък, 21 Май 2009 23:25
Изложба-конкурс за млади български художници, критици и куратори
на Международна фондация "Св. Св. Кирил и Методий" и Съюз на българските художници

Съобразно статута на събитието в него участват български художници, критици и куратори на възраст до 35 години.
Кандидатите са от областта на визуалните изкуства без ограничение в материал и техника (живопис, скулптура, графика, инсталация, видео, художествена фотография и др.).
Критиците представят публикувани в медиите текстове върху проблеми на съвременното изкуство, а кураторите документация за реализирани проекти в рамките на изминалата конкурсна година.
Етикети: Изложби Събития
 

"Паметта на пространството" на Мирена Златева
Събития - Изложби
Четвъртък, 21 Май 2009 23:07
"Паметта на пространството" е втората самостоятелна изложба на Мирена Златева. Експозицията включва медална скулптура, малка пластика, графични отпечатъци.
Във формално-стилистичен план авторката представя последните си опити (в рамките на няколко месеца), в областта на медалната скулптура, а интерпретациите на пластичните средства, материали и пространство разгръщат богатството от разнородните внушения и специфика на малката форма.
Фокусът на този проект, според авторката, е върху диалогичната среда като средство за комуникация, или търсене и намиране на подходящи условия за осъществяване на "естествена"  диалогичност, а от там и връзки чрез пластичните средства в изкуството. В контекста на разнородните форми на комуникация осъществяващи връзки между хората, в настоящата експозиция се търсят връзките между пластичните и визуални форми в изкуството осъществени в естествена диалогичност с пространството.
Етикети: Изложби Събития
 

"Танцът на багрите" на Марин Делимаринов
Събития - Изложби
Четвъртък, 21 Май 2009 20:42
"Танцът на багрите" е мотото на изложбата на Марин Делимаринов представена в  галерия Минерва в период 22 май – 22 юни 2009 г. Авторът е вдъхновен от багрите, които запълват ежедневието ни. Цветовете в картините му носят своята богата символика чрез палитрата от цветовете в народните носии . В творбите преливат от меки преливни тонове до силни контрасти на ярките цветове, пресъздадени в една феерия от багри и ритъм. Авторът черпи вдъхновението си от цветовете на шевиците, тъканите, везаните пазви и носии. Българската възрожденска къща неизменно присъства във всяка негова картина.     
Багрите, музиката, танцът на българската природа  - това е изложбата на Марин Делимаринов.
Етикети: Изложби Събития
 

Голяма ретроспективна изложба на Недко Солаков в СГХГ
Събития - Изложби
На 7 май от 18.00 ч. в Софийската градска художествена галерия бе открита първата голяма ретроспективна изложба на Недко Солаков в България. Един от най-интересните “разказвачи на истории” в съвременното изкуство ще “разкаже” специално за българската публика собствената си творческа биография. Изложбата в СГХГ се опитва да даде представа за динамичната и разностранна работа на Недко Солаков от 1981 г. до днес. Включените маслени картини, притежание на музейни институции в страната (НХГ, художествените галерии в Пловдив, Ботевград, Сливен, Габрово, Димитровград, музей “Дом на хумора и сатирата” в Габрово), както и на частни колекционери, показват посоката и търсенията, с които Недко Солаков се налага и става популярен на българската художествена сцена през първата половина на 80-те години на 20-ти век.
Етикети: Изложби Събития
 

<< Начало < Предишна 101 102 103 104 105 106 107 108 109 Следваща > Край >>

Страница 103 от 109
 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас