Изложби
"Пейзажът в мен" на Слав Бакалов
Събития - Изложби
Понеделник, 13 Април 2009 23:03
Този път в галерия "Ракурси" Слав Бакалов излага само пейзажи. Той е съсредоточил цялото си внимание върху пластиката на  пейзажа - чистотата на  багрите, носталгията на спомените, абстрактните елементи на едно личностно присъствие. Тези платна трептят от смайващо спокойствие и  същевременно от безпокойство и напрежение, причудлива фантазия и опит за нирвана в хармонията на багрите.

Етикети: Изложби Събития
 

"Ектопластични рисунки и инсталации"
Събития - Изложби
Ектопластичното изкуство е несетивно медиумно изкуство. Това е психологическо изкуство, насочено към креативни действия и преживявания "без психологическа дистанция", недопускащи пряко наблюдение, рефлексивност и всякакво инструментално използване на съзнанието за контрол и анализ. Ектопластичното изкуство не съдържа ирония, постмодерни критични дискурси или хипермодерни претенции и отрича социо-културните стратегии за демистифициране на визуалното.


Етикети: Изложби Събития
 

"Тайното оръжие" на Свилен Блажев
Събития - Изложби
Понеделник, 13 Април 2009 19:58
Свилен Блажев e познат на съвременната публика със силните си живописни постижения. Неговите творби се открояват с монументално-фигурални композиции, абстрактни откровения и ярко полифонично присъствие.
Експозицията в галерия "Дебют" ще проследи развитието на най-непознатото за публиката "тайно оръжие" на автора – рисунката. Изложбата ще включва непоказвани досега рисунки от времето, когато Свилен Блажев е възпитаник на Художествената гимназия (1972г.), както и творби, правени през последната година.
Етикети: Изложби Събития
 

Живопис и графика в галерия "София Прес"
Събития - Изложби
Събитието: Изложба - живопис и графика
на Мария Радева и Йорданка Радева
Мястото: Галерия - книжарница София Прес, ул. "Славянска" 29
Период: (10 – 30.04.2009г.)
Етикети: Изложби Събития
 

Графики и рисунки от колекцията на СГХГ
Събития - Изложби
Четвъртък, 26 Март 2009 19:12
Софийска градска художествена галерия открива експозиция с творби от своята графична колекция.
Изложбата представя 80 графики и рисунки от 52-ма художници, избрани от общо 3300 произведения, които се съхраняват във фонда на СГХГ. Някои от творбите са показвани в различни общи изложби, но цялостна експозиция с акцент върху специфичните особености на двата жанра не е правена повече от десетилетие.

Етикети: Изложби Събития
 

<< Начало < Предишна 101 102 103 104 105 106 107 108 109 Следваща > Край >>

Страница 104 от 109
 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас