Изложби
Изложба на Йехиел Рабиновиц в НГЧИ
Събития - Изложби
Четвъртък, 26 Март 2009 02:39
В Националната галерия за чуждестранно изкуство бе открита експозиция на известния френски скулптор Йехиел Рабиновиц-Жоел.
Залата за гостуващи изложби разкри един нов свят, изпълнен с алуминиеви скулптури и композиции, хартиени пластики, изящни проекти за бижута, цветни пана с елементи от мащабни стенописи и акрилни графични отпечатъци. Йехиел Рабиновиц-Жоел използва оригинални авторски техники и различни похвати, съчетани с изключително въображение и майсторство. По свои скици Жоел извайва форми от хартия, които превръща в чувствителен пластичен материал. В зависимост от разгръщането на идеята и подсказките на самата форма, той прилага различни, подходящи за случая техники за обработка на алуминий - от лазер до прорязване със струя вода под налягане от хиляди бара и бразилски абразивен камък.

Етикети: Изложби Събития
 

Изложба на Клер Маклафлин в галерия "Сариев"
Събития - Изложби
Сряда, 25 Март 2009 21:13
Галерия "Сариев" представя изложбата "Смяна на Мястото" на Клер Маклафлин. Събитието се осъществява с подкрепата на Посолството на Ирландия в България.
Тази експозиция е продължение на идеята за културен обмен, зародила се по време на изследване на културните различия в Коб, Япония. Тя е изградена на принципа на наслояване на пластове, носещи характера на различни култури и идеята за тяхното взаимодействие.
Етикети: Изложби Събития
 

Изложба на Мариана Калъчева в галерия "Минерва"
Събития - Изложби
Вторник, 24 Март 2009 22:58
Галерия "Минерва" представя изложбата "Няколко минути или по-малко…" на Мариана Калъчева.
Сюжетите са свързани с малкото време, което посвещаваме на себе си. Изложбата е за сенките, които раждат образи, когато осъзнаваме, че този свят е топъл, но и студен.   
Събуждайки времето с динамиката на лятото, меланхоличността на есента, тишината на зимата и надеждата на пролетта, преоткрийте своите няколко минути в картините на Мариана Калъчева и новата й изложба в галерия Минерва.
Етикети: Изложби Събития
 

Национална изложба-конкурс "Родени независими"
Събития - Изложби
Сряда, 18 Март 2009 23:04
Изложбата се организира по случай годишнината от обявяването на независимостта на България (22 септември 1908г.) и официалното признаване на независима Българска държава от Великите сили (април 1909г.). Съюзът на българските художници и Министерство на културата в партньорство поеха инициативата за осъществяване на конкурс и изложба с название "Родени независими".
За експозицията са предвидени две зали в изложбеното пространство на СБХ, ул. "Шипка" 6.

Етикети: Изложби Събития
 

Сценографски проекти на Нейко Нейков на "Шипка" 6
Събития - Изложби
Петък, 13 Март 2009 22:35
Изложба със сценографските проекти на Нейко Нейков бе открита на "Шипка" 6. Тя включва увеличени изображения на винил от реализирани сценични проекти, както и скици за неосъществени постановки. Обхванати са над 100 пиеси. Представените проекти са от постановките: "12 стола", "Антихрист", "Дядо Петковите бивалици и небивалици", "Менехмовците", "Чер хайвер и леща", "Рей", "Ревизор", "Хранениците на Йорда", "Дундо Марое", "Големанов", "Да не бъде забравен Херострат", "Мата Хари", "Лазарица", "Михал Мишкоед", "Светото семейство", "Съзаклятието на лицемерите", "Москва-Петушки" и др.
Етикети: Изложби Събития
 

<< Начало < Предишна 101 102 103 104 105 106 107 108 109 Следваща > Край >>

Страница 105 от 109
 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас