Изложби
"Посланието" - по случай 110 години от рождението на акад. Дечко Узунов
Събития - Изложби
Сряда, 18 Февруари 2009 00:56
"Ако за Пикасо казват, че си е присвоил цялото минало столетие, за нас това се отнася за Дечко Узунов", пише проф. Аксиния Джурова и припомня, че той е:
- минал през всички течения в изкуството, без да се определи към някое от тях;
- преживял остаряването на собствените си ученици;
- допринесъл най-много за европеизацията на българското изкуство, запазвайки почитта и обичта към своята страна и традиции;
- издигнал се до най-висок пост на Международната Асоциация за пластични изкуства (AIAP) към ЮНЕСКО и играещ ролята на консолидиращ интелигентите от всички гилдии в България;

Етикети: Изложби Събития
 

Аз, ти и те - никой не е застрахован
Събития - Изложби
Петък, 13 Февруари 2009 01:48
В изложбата е показан артистичен проект на Боряна Венциславова, който цели да привлече вниманието към проблемите на миграцията като важен процес в съвремието ни. Това е продължение на видео инсталацията We Shall Overswim, представена през януари в Галерия Академия.
Проектът сe базира на срещи с реални ситуации и хора, принудени да напуснат дома си и да търсят убежище другаде. Боряна Венциславова е заснела различни представители на обществото, намиращи се в сходна ситуация на безизходица. В кадрите ролите на персонажите са разменени – реално проспериращи хора са показани като бежанци.
Етикети: Изложби Събития
 

"Градски същества" в галерия Сариев
Събития - Изложби
Четвъртък, 12 Февруари 2009 23:25
Галерия Сариев, Пловдив представя изложбата "Градски същества" на проф. Божидар Бончев и проф. Георги Георгиев.
Авторите се изразяват с керамични скулптури във видимо различен стил - постмодерно-наративен при Божидар Бончев и геометричен при Георги Георгиев.
Името на изложбата е комбинация от наименованията на предишни изложби на авторите "Градски План" (Г. Георгиев, Галерия Сариев, 2007) и "Същества" (Б. Бончев, Галерия Арт-алея, 2006) и цели да проблематизира абсурда на съществуване в градска среда.

Етикети: Изложби Събития
 

Изложба на Тодор Панайотов
Събития - Изложби
Сряда, 11 Февруари 2009 01:36
Тодор Панайотов е емблематичен автор за българската графика. На 18 февруари в изложбените зали на СБХ ще бъде открита негова експозиция. В нея са подбрани графики и рисунки.
Произведенията на Тодор Панайотов са изпълнени с изтънчен пластичен усет, отличават се с чистота, категоричност, сила и зрялост. Той създава индивидуален стил, изпълнен в специфична графична техника, която прилага, за да постигне странно вибриращи фактури, сложен колорит, абстрактни хармонии, фигури със специфични пропорции, монументално звучене, индивидуална енигма.
Етикети: Изложби Събития
 

Изложба на акад. Илия Петров в галерия "Дебют"
Събития - Изложби
Четвъртък, 05 Февруари 2009 20:45
За поредна година в галерия "Дебют" ще бъде открита изложба на акад. Илия Петров. След предишните успешни изложби с творби от ателието на автора (2005 – скици, рисунки; 2006 – пейзажи, композиции; 2007 – творби от Индия и Индонезия; 2008 – "Човекът, Моделът") галерия "Дебют" представя нова експозиция, наречена "Лицето, Характерът".
Творбите на Илия Петров са и повод за младите художници – учениците от Художествената гимназия, да приемат творческото предизвикателството, което е участие в конкурс за артистична рисунка.

Етикети: Изложби Събития
 

<< Начало < Предишна 101 102 103 104 105 106 107 108 109 Следваща > Край >>

Страница 107 от 109
 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас