Изложби
Изложба на секция "13" на СБХ
Събития - Изложби
Четвъртък, 05 Февруари 2009 18:18
В изложбата на секция "13" на СБХ са включени художници, които се занимават с техники и медии извън характеристиките на традиционните видове изобразителни изкуства. Тя е различна и провокативна от експозициите на останалите секции. С известно предубеждение авторите наричат себе си авангардисти. На изложбата могат да бъдат видяни работи, които са социални, автобиографични, критични и т.н.
Етикети: Изложби Събития
 

Изложба "Слънцето и Луната" на Тома Трифоновски
Събития - Изложби
Четвъртък, 29 Януари 2009 21:44
Тома Трифоновски се завръща към живота и творчеството с тридесет живописни платна, които ще покаже от 3 до 19 февруари в галерия "Ракурси".
"Слънцето и Луната" е името на изложбата, която той ще открие в навечерието на своя рожден ден. В сбирката греят платна с топлото червено на Слънцето и магическото синьо на Луната. Типичните за него портрети на момичета, натюрморти и голи тела. "Когато човек се докосне до смъртта, започва да вижда и да осмисля кръговрата на живота по-различно. Моите момичета са уж същите, но са по-мъдри и сякаш по-силни", споделя Трифоновски. "Пластичната задача, която си  поставих е да бъда още по-синтетичен, освободен изцяло от разказа и сюжета", допълва той. 
Докосването до отвъдното осезателно е повлияло върху гледната точка на твореца.
Етикети: Изложби Събития
 

Самостоятелна изложба на Весела Статкова
Събития - Изложби
Четвъртък, 29 Януари 2009 19:55
През последните десетилетия дигиталните технологии се превърнаха в средство за създаване на нови художествени форми, способни да ангажират вниманието по нови начини, съвместими с бързо променящата се култура.
Доколко компютър може да бъде изразно средство за художник?
"В края на 20 век ме вълнуваха пресечните точки между класическите техники и новите дигитални технологии. Стремежът ми бе да комбинирам класическите изразни средства с уменията на дигитален художник", споделя Весела Статкова.
Етикети: Изложби Събития
 

"Четири пространства" в Софийска градска художествена галерия
Събития - Изложби
Вторник, 20 Януари 2009 19:50

На 23 януари в Софийската градска художествена галерия ще бъде открита изложбата "Четири пространства". На събитието ще бъдат представени творби на Бранко Николов, Деля Чаушева, Момчил Георгиев и Симеон Шивачев. Това са четирима автори, които споделят своите творчески търсения, но с различни начини на изразяване.

Етикети: Изложби Събития
 

Здравка Василева и Георги Щърбев в галерия "Аргос"
Събития - Изложби
Вторник, 20 Януари 2009 19:11
Здравка Василева е живописец с респект към живописната материя и очертава фин и елегантен баланс между колоритните и фактурните акценти в нея. В нейните картини присъства специфична атмосфера, в която индиректното човешко присъствие придава определена интимност и романтика.
Здравка Василева е родена през 1977 в Пловдив. Завършва през 2003 г. специалност "живопис" в Националната художествена академия в София, а от следващата година е старши асистент в същата катедра.
Етикети: Изложби Събития
 

<< Начало < Предишна 101 102 103 104 105 106 107 108 109 Следваща > Край >>

Страница 108 от 109
 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас