Стоп кадър
„Танцът на Хънтингтън“
Събития - Стоп кадър
Вторник, 12 Май 2015 12:13
На 14-ти май от 18:30 часа в кино Euro Cinema София ще се състои втората прожекция на документалния автобиографичен филм „Танцът на Хънтингтън“. Това събитие е част от информационната кампания на Българска Хънтингтън Асоциация за 2015 г. и има благотворителна цел. Събраните средства ще подпомогнат дейността й за облекчаване живота на хората с болестта на Хънтингтън у нас и техните семейства, както и за по-голяма видимост в обществото на това рядко невродегенеративно заболяване с летален край. На събитието ще присъстват представители на асоциацията, към които гостите биха могли да се обръщат с въпроси или предложение за помощ в каузата.
 

„Несломен“ на Анджелина Джоли с премиера на 27 февруари
Събития - Стоп кадър
Понеделник, 02 Февруари 2015 18:26
Носителката на „Оскар“ Анджелина Джоли е режисьор и продуцент на „Несломен“, епична драма, проследяваща невероятния живот на олимпийския и военен герой Луис „Луи“ Замперини (Джак О’Конъл). Той, заедно с двама други членове на екипажа, оцелява на сал в продължение на 47 дни след почти фатална самолетна катастрофа по време на Втората световна война, но е пленен от японския флот и е изпратен във военнопленнически лагер.
Създаден по адаптация на ползващия се с огромна популярност роман на Лора Хиленбранд „Сийбискит: американската легенда“, „Несломен“ представя на големия екран невероятната и вдъхновяваща история на Замперини за издръжливостта и силата на човешкия дух.
Заедно с О’Конъл във филма участват Домнъл Глийсън и Фин Уитрок - летците Фил и Мак, с които Замперини прекарва няколко опасни седмици на сал в Тихия океан - а също Гарет Хедлунд и Джон Магаро като военнопленници, които създават неочаквана дружба в затворничеството си; Алекс Ръсел като брата на Замперини Пийт и японският актьор Мияви с неговия дебют в англоговорящ филм като бруталния надзирател в лагера, известен на хората само като „Птицата“.
 

Епичното приключение „Седмият син“ с премиера на 9-ти януари
Събития - Стоп кадър
Понеделник, 05 Януари 2015 12:44
В ера на вълшебства, когато легенди и магия се сблъскват, единственият останал воин от
мистичен орден (носителят на „Оскар“ Джеф Бриджис) пътува по цялата земя, за да открие герой, който според предсказанията ще се роди с невероятни сили - последният Седми син (Бен Барнс). Изтръгнат от спокойния си живот на рибар, неподозираният млад герой се впуска в дръзко приключение заедно със своя закоравял в битките ментор, за да срази кралица на мрака (Джулиан Мур) и нейната армия от свръхестествени убийци, които тя е пратила срещу кралството им.
 

Режисьорът на „Паранормална активност“ поднася гарантирана порция ужаси с „Джезабел“
Събития - Стоп кадър
Вторник, 21 Октомври 2014 10:45
Млада жена се завръща в бащината си къща, където ще се възстановява от трагичен инцидент. При тежка катастрофа е загубила годеника си, а самата Джезабел остава инвалид. Не й остава нищо друго, освен да се върне в дома на баща си в Луизиана, където той да се грижи за нея. Майка й е починала при раждането, а момичето се е отчуждило от живия си родител преди години.
В отдалечената къща обаче Джезабел бързо разбира, че не е сама. Тя открива странен подарък от майка си, който ще преобърне представите й за нея. В къщата живее и зла сила, която е твърдо решена на всяка цена да унищожи младата жена.
В главните роли в „Джезабел“ ще видим Сара Снук и Марк Уебър. В ролите са още Джоел Картър („Американски пай 2“), Дейвид Андрюс („Боен клуб“, „Терминатор 3: Бунтът на машините“) и Амбър Стивънс („Бързи и яростни: Токио дрифт“, „Как се запознах с майка ви“). Режисьор на лентата е един от майсторите на хоръра - Кевин Грютерт, създател на свръхестествения филм „Паранормална активност“.
 

„Най-доброто в мен“ от Никълъс Спарк
Събития - Стоп кадър
Вторник, 02 Септември 2014 15:26
Есента ще бъде нажежена от много любов, раздяла и стрaст от автора на „Тетрадката“ в най-новата продукция по роман на Никълъс Спаркс „Най-доброто в мен“. Историята на Аманда (Мишел Монагън) и Доусън (Джеймс Марсдън) съдържа всички присъщи на автора елементи, които го правят толкова обичан по цял свят. Романът „Моят път към теб“, на който е базирана най-новата лента, се нарежда до „Тетрадката“ в сърцата на феновете, както и по продажби в класацията на „USA Today”.
 „Най-доброто в мен“ разказва за изпепеляващата любов, която пламва между Доусън и Аманда - двама тийнейджъри, които живеят в абсолютно различни светове. В далечната 1984 г. те се запознават в училище и привличането се оказва по-силно от всички сили, които са против тях... До момента, в който богатото семейство на Аманда се намесва.
 

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 1 от 43
 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас