Таланти
Тук е мястото да научите повече подробности за интересни личности, които творят в сферата на изкуството.
Екипът на svetlosenki.com се впуска в постоянно търсене на нови таланти, които също да представим на тези страници.

Художничката Ирена Соленарова и нейното вълшебство - картини, рисувани върху коприна
Таланти
Написано от Надя Христова   
Вторник, 11 Януари 2011 16:57
Ирена Соленарова е родена 31.03.1973 г. в София. Има сестра близначка - Милва. Двете започват да се занимават с рисуване още от деца. Това дава насока и в образованието им. Завършват училище по приложни изкуства, специалност "Текстил". Софийският университет е следващата стъпка, която сестрите избират. Ирена се записва да учи в специалност "История", а сестра й решава да следва "Педагогика".
На 18 януари 2011 г. в галерия "Икар" ще бъде открита изложба на талантливата художничка. Ценителите на изкуството ще могат да се насладят на творчеството на Ирена - картини, рисувани върху коприна. В тази изложба ще се видят работи, които са повлияни от живота на художничката в Мексико. Ще бъдат представени и нови творби.
 

Мартин Аргиров и магията на бонсай
Таланти
Написано от Надя Христова   
Сряда, 14 Октомври 2009 00:05
Когато нещо е сътворено с много любов, тогава и резултатите не закъсняват.
Мартин Аргиров е млад човек, опитващ се да върви по малко позната пътека в България, да създава изкуство, което за страната ни е все още ново – това е красивото вълшебство, наречено бонсай.
Ето какво сподели за себе си Мартин, както и за любовта му към изкуството, на което е посветил голяма част от своето времето.
"Казвам се Мартин Аргиров, роден съм на 13.02.1977 г. във Варна. През 2002 г. завърших в ИУ-Варна специалност "Икономика на строителството" и през 2007 г. защитих магистърска степен по "Управление на недвижимата собственост" в същия университет.
Работя в туристическа агенция, като дейността ми е свързана с организиране на резервации и трансфери на туристи от различни държави, идващи на почивка у нас.
 

Да спасим Емо с изкуство
Таланти
Написано от Надя Христова   
Вторник, 31 Март 2009 20:22
Емил Василев Харизанов е син на керамиците Васил и Пепа Харизанови. От малък проявява интерес към занаята на родителите си и учудва със сръчността и начина си на мислене, неприсъщи за възрастта му. По-късно е приет в Националното училище за изящни изкуства "Илия Петров". Там Емил доразвива таланта и уменията си, като обръща особено сериозно внимание на часовете по скулптура. След успешното си дипломиране, Емил полага изпити и е приет в Академията за приложни изкуства във Виена. Той е сред малцината в курса на известния австрийски професор по скулптура и мултимедии Ервин Вурм, който отличава Емил, възлагайки му самостоятелни задачи и упражнения. По време на обучението си във Виена работи и се издържа сам като първоначално разнася пици, а по късно работодател му става проф. Ервин Вурм.
Емил завършва шести семестър от следването си в Академията за приложни изкуства във Виена през 2008 година.
След нелеп инцидент на 24.08.2008 г. като по чудо оживява след счупване на пети шиен прешлен.
 

Един български талант в Лондон
Таланти
Написано от Надя Христова   
Петък, 30 Януари 2009 01:19
Иво Станков е един от младите и талантливи български изпълнители с международно признание. Той се изявява като солист, камерен музикант и концертмайстор в редица Европейски страни, между които Великобритания, Испания, Италия, Холандия, Франция и България.
Възпитаник e на Училището по Изкуства "Добри Христов" във Варна. Иво Станков завършва висше образование в Кралската Консерватория в Мадрид. Специализира с пълна стипендия от "Flame Trust" в Кралската Академия в Лондон при професор Ерик Грунберг.
 

Людмила Филипова
Таланти
Написано от Надя Христова   
Понеделник, 26 Януари 2009 21:30
Людмила Филипова е родена на Великден през 1977г. в София.
Тя завършва висшето си образование в УНСС, където се дипломира като бакалавър през 2000 г. Специалността й е "Икономика и управление на индустрията". Предстои й да получи магистърска степен по "Бизнес администрация".
Осем години Людмила работи като специалист и мениджър в областта на маркетинг, PR и медии в едни от най-големите български и международни компании у нас.

  
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас