Търсене
Критерий за търсене: Намерени са 3 резултата.
Етикет: Балет Подредба по 
Съвсем скоро българската публика ще може да види едно магнетично шоу, което съчетава модерни танцови техники и режисура с класически елементи и музика. Балетният спектакъл "Кралете на слънцето" ще събере на една сцена танцьори на водещи световни театри, които ще покажат най-добрите съвременни творби, най-любимите представления от техния репертоар. Това ще се случи на 25 ноември в зала 1 на НДК, когато пред зрителите ще се открие ярък калейдоскоп на хореографската мисъл в изпълнение на плеяда блестящи майстори на танца, балетисти и балерини от: Болшой театър, Мариинский театър, Михайловский театър, Балет "Москва", Кралски балет на Швеция, Eifman ballet, Het National Ballet, Compania Nacional de Danza, Staatsballett Berlin.
...

Продължава
Софийска опера и балет ще открие новия сезон с "Цветята на малката Ида" по едноименната приказка на Ханс Кристиян Андерсен.
Представлението е част от детската образователна програма "Отиваме на опера", която включва постановки, специално подготвени за малките зрители.
Премиерата на "Цветята на малката Ида" e на 1 октомври от 11.00 часа. Следващите спектакли са на 2, 3 и 4 октомври от 11.00 ч.
Продукцията е съвместно разработена от Национална опера и балет - София и балетна школа "Маша Илиева".
Режисьор на постановката е Мария Илиева, която използва в своята хореография музикални фрагменти от Шопен, Гуно, Вебер, Луиджини, Понкиели, Байер.
Малки и големи балетни звезди ще танцуват за своите връстници и приятели. Участват солисти от Националния балет, от НУТИ и от Детска балетна школа "Маша Илиева".
Какво се случва в балетната приказка за деца "Цветята на малката Ида"?
В стаята на малка китна къщичка се намират Ида и нейната майка. Майката на малкото момиченце полива цветята, а то си играе с любимата кукла. Влиза брадовчед му, който носи букет за домакинята. Той решава да забавлява малката Ида и си измисля една невероятна история...
...

Продължава
 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас