Търсене
Критерий за търсене: Намерени са 5 резултата.
Етикет: Романи Подредба по 
След две от магическите книги на последните десет години - "Колекционер на любовни изречения" и "Малката светица и портокалите", писателят Александър Секулов и издателска къща "Сиела" представят "Островът" - роман за любовта като щастливо корабокрушение.
Разказът отвежда на малък варовиков остров в края на Егея, където три деца  плуват сред безвремието като щастливи риби. Съдбата ги изправя срещу други конквистадори на лятото. Битката е за каменно парче земя сред морето, но и за сърцето на кралица с присмехулни очи. Всеки е сам срещу всички, а всички - заедно в бурята. Докато не открият, че любовта е остров, на който се молиш да не те открият.
Книгата връща напълно забравен жанр в българската литература - романът за деца....

Продължава
Том Егеланд е роден през 1959 г. в Осло. Работи като разследващ журналист, репортер и редактор в един от водещите норвежки всекидневници "Афтенпостен", както и за телевизионния канал TV 2.
През 1988 г. дебютира с романа на ужасите "Пътека към миналото" (преиздаден през 2006 г. под името "Рагнарьок"), разказващ историята на съвременна двойка, попаднала във викингската епоха.
През 2001 г. – т. е. две години преди да бъде публикуван "Шифърът на Леонардо", излиза романът на Том Егеланд "Краят на кръга", в който има смайващи сходства с бестселъра на Дан Браун: в дъното на всичко е тезата, че Иисус е бил женен за Мария Магдалена и двамата са имали потомство; албинос е сред главните герои и в двата романа; и в двете книги главната героиня се оказва едновременно последният жив потомък на Христос и Мария Магдалена, и дъщерята/внучката на последния велик магистър на таен орден. Читателите, които познават романа на Том Егеланд, са смаяни, когато откриват всички тези неща в публикувания по-късно "Шифърът на Леонардо".
"Пазителите на завета" е новата книга на Том Егеланд, в която той разплита още исторически и религиозни загадки, свързани със Стария завет и личността на Моисей.
...

Продължава
Издателство "Алтера" представя книгата "Човешкото петно" на Филип Рот. Преводът от английски е на Надежда Радулова.
Романът разказва историята на застаряващ професор по класическа филология Колман Силк, който е принуден да се пенсионира, когато колегите му заявяват, че е расист. Цялата истина за престъплението на Силк, както и неговата стряскаща тайна, която е останала скрита от семейство му в продължение на 50 години, са разкрити през разказа на негов съсед и негово алтер его – Натан Цукерман. Той разплита мистерията на силната личност на професора. Това е роман, изпълнен със страх и ярост, който може да се чете едновременно като гръцка трагедия и като задълбочен анализ на обществената и политическата история на съвременна Америка.
...

Продължава
Фьодор Михайлович Достоевски (1821 - 1881г.) е един от най-известните руски писатели.
Първата му публикувана работа е превод на "Евгения Гранде" от Оноре дьо Балзак (френски писател, считан за един от създателите на класическата форма на романа).
През 1844г. Достоевски започва да пише първата си творба "Бедни хора". Романът е завършен през следващата година.
През 1845 г. се сприятелява с Висарион Белински (1811–1848г.), руски литературен критик и публицист, философ, Николай Некрасов (1821-1878г.), руски поет и литератор и Иван Тургенев (1818 - 1883г.), писател.

...

Продължава
Людмила Филипова е родена на Великден през 1977г. в София.
Тя завършва висшето си образование в УНСС, където се дипломира като бакалавър през 2000 г. Специалността й е "Икономика и управление на индустрията". Предстои й да получи магистърска степен по "Бизнес администрация".
Осем години Людмила работи като специалист и мениджър в областта на маркетинг, PR и медии в едни от най-големите български и международни компании у нас.

...

Продължава
 
Изкуство и култура www.svetlosenki.com 2009-2010 Всички права са запазени.  Условия за ползване
Разработка    RSS    Бюлетин    Други проекти: www.mrejo.net    Работа при нас